אני מאוד אוהבת להכין גלילות שמרים, בעיקר לכבוד סוף השבוע -לשבת. מבחינתי אין דבר מחממם ומחבק יותר מריח מאפה השמריםבשישי בבוקר. ניחוח נפלא מתפזרבאוויר בבית ומחוצה לו מסמל עבורי משפחה.

בעיקר אוהבת שהריח הנפלא הזה מקבל את בני משפחתי כאילו מסמנים להם את הדרך הביתה. גלילת השמרים הזו שומרת על עסיסיותה בזכות מלית התפוחים המעורבת בריבת משמש ואגוזים.

החומרים: ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ, משומנות

1/2 ק"ג קמח, מנופה

30 גרם שמרים

1/2 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

2 ביצים גדולות

125 גרם חמאה, מומסת

1/2 כפית מלח

1/2 גביע שמנת חמוצה

1/2 – 3/4 כוס חלב

למלית:

4 תפוחי עץ חמצמצים, קלופים ומגוררים גס

1/2 כוס סוכר

1 כף קינמון

3/4 כוס ריבת משמש

1 כוס אגוזים, קצוצים

להברשה:

1 ביצה, טרופה עם כפית שמן

לפיזור:

1/2 כוס שומשום

 

עוגת שמרים תפוחים ומשמש
עוגת שמרים תפוחים ומשמש

אופן ההכנה:

להכנת הבצק – שמים בקערת מערבל חשמלי את הקמח, השמרים, הסוכר וסוכר הווניל. מערבלים עם וָו הלישה כדקה או שתיים.

מוסיפים תוך ערבול איטי את הביצים, החמאה, המלח, השמנת והחלב ומערבלים עד לקבלת בצק גמיש. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקום חמים להתפחה כחצי שעה.

להכנת המלית – סוחטים היטב את הנוזלים מהתפוחים ומניחים בקערה. מוסיפים סוכר, קינמון, ריבה ואגוזים ומערבבים לתערובת.

על משטח עבודה מקומח היטב מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 1/2 ס"מ. מורחים כל עלה ברבע מן המלית.

מגלגלים מכם והלאה לגלילה אחידה. נוטלים שתי גלילות, מחברים ומהדקים אותן בקצה ומפתלים אותן אחת בשנייה לצורת בורג.

מניחים בתבנית, מברישים בביצה הטרופה ומפזרים שומשום. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך ( 170 מעלות צ') כ- 30 דקות.

 

  • טיפסקל

אפשר להכין את הבצק יום קודם ולאחסן במקרר למשך הלילה.

במקום עיצוב גלילת בורג ניתן להשאיר את הגלילות כפי שהן, ובעזרת סכין חדה ליצור 4-3 חריצים

אלכסוניים בכל גלילה.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. שלום לך פסקל יקרה!
    המתכונים שלך נהדרים, גם ההסברים והאנקדוטות שבדרך!
    תודה רבה!!
    האם יש אפשרות למתכון פרווה שיצא טעים כמו זה החלבי?

    • דסי
      בעיקרון עכשיו ניתן להמיר כמעט כל חומר גלם חלבי לפרווה
      פשוט צריך לנסות ולראות האם התחליף שנבחר עושה את העבודה טוב.
      בגדול חמאה אפשר במחמאה ואם לא אפשר בשמן, נוזלי יוגורט אפשר עם מיצים ואו שמנת ריצי וכיוצא בזה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here