גלילות שמרים נפלאות הכינו כמות עטפו יפה בצלופן עם סרט וקחו איתכם לסוכה. אני מרבה להכין את הגלילות הללו משום שמתקבלת מהן כמות גדולה, טעמן נפלא והם אהובות מאוד על ילדי.

החומרים: ל- 5-6 גלילות

300 גרם חמאה, חתוכה

3 חלמונים

1/2 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

1 קליפת תפוז, מגוררת

1 כוס מיץ תפוזים

1 ק"ג קמח, מנופה

50 גרם שמרים

1/4 -1/2 כוס מים, פושרים

למלית:

1 גביע ממרח תמרים ושוקולד

1 גביע ממרח פרג עם שוקולד

1/2 כוס אגוזי פקאן, מרוסקים

2-3 כפות מיץ תפוזים או מים

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן

קורט זנגביל

להברשה:

1 ביצה טרופה עם 2 טיפות שמן וכפית מים

אופן ההכנה: 

להכנת הבצק – שמים בקערת המערבל את החמאה, ומערבלים עם וו הלישה במהירות תוך כדי הוספת החלמונים, השמן, הסוכר, סוכר הווניל, קליפת התפוז ומיץ התפוזים. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את הקמח, השמרים והמים.

מקמחים משטח עבודה, לשים ומעבדים את הבצק עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד, ומשהים במקום חמים כשעתיים עד שהבצק מכפיל את ניפחו.

להכנת המלית – מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי המלית עד לקבלת ממרח אחיד. במידת הצורך אפשר לדלל את המלית במעט מים או מיץ, נוסף על המצוין במתכון. מחלקים את המלית ל-5-6 חלקים.

מחלקים את הבצק ל- 5-6 חלקים. על משטח עבודה מקומח מרדדים כל חלק לעלה דק בעובי 1/2 ס"מ. מורחים כל עלה במלית ומגלגלים את הגלילה מכם והלאה. מכינים בדרך זו את כל הגלילות.

מסדרים שלוש גלילות יחד על 2 תבנית תנור, מרופדות בנייר אפייה ברווחים זו מזו מברישים את הגלילות בביצה הטרופה, משהים להתפחה כ- 15 דקות.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ- 30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז הגלילות יוצא נקי ויבש.

 

  • טיפסקל

אפשר להכין את הבצק יום ואפילו יומיים קודם לאפיה ומאחסנים במקרר. עברה יממה ולא הספקתם להכין את העוגה? לושו היטב את הבצק, הוציאו מתוכו את האוויר ותוכלו לאחסן אותו במקרר יום נוסף.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here