

אין שילוב מוצלח יותר מבצק פריך ומלית מתוקה. כאן המלית עשויה מפרג ואגוזים. אפשר להשתמש להכנת גלילה זו בכל בצק פריך המוכר לכם, ניתן להחליף את הבצק הפריך בבצק שמרים עשיר.
החומרים: ל-1 גלילה כ-25 פרוסות
לבצק:
1/2 1 כוסות קמח, מנופה
1/4 כוס סוכר
100 גרם מרגרינה או חמאה
3-2 כפות שמנת חמוצה
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1 חלמון ביצה
למלית:
3/4 כוס פרג טרי, טחון דק
3/4-1/2 כוס פירורי עוגות ועוגיות
3 כפות צימוקים
3 כפות אגוזי מלך, גרוסים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית רום (או ברנדי)
50 גרם מרגרינה, מומסת
3-2 כפות אבקת סוכר
לבזיקה:
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לשים יחד את כל חומרי הבצק, עד שהוא ניתק בקלות מדפנות הקערה (אם צריך, מוסיפים קמח). משהים את הבצק במקרר במשך חצי שעה.
מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 1/2 ס"מ.
מניחים את המלית לאורך הבצק בצד הקרוב אליכם, ומגלגלים לגלילה סגורה. מעבירים לתבנית אפייה משומנת.
יוצרים לאורך הגלילה חתכים אלכסוניים בעזרת סכין.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות, עד הזהבה.
לאחר שהגלילה התקררה מעט (אך עדיין חמימה), בוזקים מעל אבקת סוכר. מצננים ופורסים.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק