נשארו לכם מצות ?! הטעם שנשאר כשהייתי ילדה, מגוון העוגות והעוגיות לכבוד חג הפסח היה די מצומצם, פגשנו בעיקר את העוגיות הקנויות עוגיות קוקוס, עוגיות בוטנים, טורט השקדים /תפוז וגולת הכותרת עבורנו הילדים הייתה עוגות המצות והן היו שתיים הראשונה: שכבות של מצות ובניהן שכבת  קרם שוקולד נפלא, ומעל לכל שכבות המצות נמזג  ציפוי אחיד של קרם שוקולד שתפקידו לחבק ולעוטף  היטב את המצות ומעל לשכבות המצות  פוזרו סוכריות צבעוניות  דבר שהזכיר לנו עוגת שוקולד של יום הולדת.  והשנייה גלילת מצות מפוררות  עטופה בקרם שוקולד שנשמרה במקפיא עד להגשה וכאשר היא נפרסה התקבל מראה מפעים של שוקולד מנוקד בנקודות לבנות ואם לא נאמר לך שאלו מצות לעולם לא הייתם מנחשים.

גלילת מצות מתוקה
גלילת מצות מתוקה

אני נוהגת להכין את הגלילה הזו בשבוע הראשון אחרי פסח  זו אחת הדרכים בהן אני מנצלת את שאריות המצות מהחג.  לגלילה זו יש מספר גרסאות הכנה אך העיקרון פשוט קרם שוקולד בסיסי , כל קרם או ציפוי שוקולד שאתם מכירים יכול להיכנס. פעם הוכנו הגלילות בקרם עם מרגרינה ואבקת קקאו היום אפשר להכינו על בסיס חמאה או פשוט להכין קרם שוקולד עשיר על בסיס גאנש שוקולד שמקפיץ את טעם גלילות השוקולד בכמה דרגות.

 טיפסקל

אפשר להוסיף לעיסת המצות תוספות כמו: פירות מיובשים , אגוזי מלך ופיסטוקים

אפשר לפזר על נייר הכריכה של הגלילה פתיתי קוקוס כמו בילדותי או לשדרג אותו עם אגוזים גרוסים , פירורי קמח מצה או בוטנים.

 

גלילת מצות מתוקה

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

גלילת מצות

החומרים: (ל-1 גלילה גדולה או שתיים קטנות )

8- 9 מצות שבורות לחתיכות

1 כף  אבקת נס קפה

1/2 2  חבילות שוקולד מריר  שבורים לקוביות

1 כפית ברנדי או כל ליקר אחר

1 כפית תמצית וניל

1/2 – 1 כוס יין קידוש אדום (או תירוש/ חלב/ חלב שקדים)

1/2 1 – 2  מכלים של שמנת מתוקה

לעיצוב הגלילה ולעיטור:

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים  או פיסטוקים קלויים

1/2 כוס קמח מצה או פתיתי קוקוס

נייר אפייה

 

גלילת מצות מתוקה
גלילת מצות מתוקה

 

אופן ההכנה:

מניחים בקערה גדולה  את המצות השבורות גס ומפזרים מעל את אבקת נס הקפה. . בקערה נפרדת מניחים את קוביות השוקולד.

יוצקים לקלחת את השמנת ומביאים עד לרתיחה על להבה בינונית. יוצקים את השמנת על קוביות השוקולד מערבבים היטב עד להמסת השוקולד.  מוסיפים את הברנדי ותמצית הווניל ומערבבים.

יוצקים על המצות  חצי כוס יין ומערבבים מוסיפים את בלילת השוקולד והשמנת ומערבבים במידת הצורך מוסיפים את יתר היין ( לא חייב רק בהתאם לספיגה )

 

גלילת מצות מתוקה

 

מערבבים הכול לעיסת מצות . מניחים נייר אפייה על משטח עבודה. מפזרים  על השליש התחתון של הנייר  קמח מצה או פתיתי קוקוס בשכבה אחידה.

מניחים מעל את תערובת המצות עם השוקולד  (אפשר לחלק את הכמות לשניים )  מהדקים היטב את התערובת ומפזרים  מעל  ועל פני הגלילה אגוזי מלך או פיסטוקים ובצדדים עוד קמח מצה או פתיתי קוקוס ולגלגל יחד עם הנייר תוך כדי הידוק חזק לקבלת צורה של נקניק.(בדרך זו מכינים עוד גלילה אם חלקתם לשניים את כמות תערובת המצות) מניחים על מגש ומאחסנים  במקרר  למספר שעות לפני שחותכים לפרוסות . יש לאחסן בקירור או הקפאה.

 

הכנה סטיילינג וצילומים- פסקל פרץ- רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here