עונג השבת שלי, והפעם עוגת שמרים עשירה באגוזים וחלבה מבושמת בקינמון.

היא מורכבת משתי גלילות ממולאות ומגולגלות משני צדי הבצק, כצורת ספר תורה. יופיה של העוגה מתגלה לעין עם פריסתה.

החומרים: תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ, משומנות

1/2 ק"ג קמח, מנופה

25 גרם שמרים

3/4 כוס סוכר

3 ביצים

130 גרם חמאה, רכה

1/4 כפית מלח

1 – 1/2 1 כוסות חלב

להברשה:

100 גרם חמאה, מומסת

למלית:

2 כוסות אגוזים, קצוצים (מלך, פקאן, או לוז)

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1/2 1 כפות קינמון

1 כוס חוטי חלבה (מסולסלת)

לפרורים מתובלים:

60 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר חום או לבן

3/4 כוס קמח, מנופה

1 שקית סוכר וניל

להברשה:

1 ביצה, טרופה עם 1 כף מים

 

גלילה-חלבה ואגוזים
גלילה-חלבה ואגוזים

אופן ההכנה:

להכנת הבצק – שמים בקערת המערבל את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים בוו הלישה כדקה או שתיים. מוסיפים תוך ערבול איטי את הביצים, החמאה, המלח והחלב בהדרגה בהתאם לספיגת הקמח.

(מתחילים בכוס חלב ובמידת הצורך מוסיפים עוד חצי כוס)

מערבלים יחד עד לקבלת בצק גמיש. מכסים בניילון נצמד, ומשהים להתפחה במקום חמים כחצי שעה.

להכנת המלית – מערבבים בקערה את כל חומרי המלית. מחלקים את הבצק לשניים. על משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי 1/2 ס"מ.

מברישים את העלים בחמאה המומסת. מפזרים עליהם כמות שווה מהמלית. מגלגלים כל עלה משני צדדיו עד אשר הם נפגשים באמצע (בדומה לצורת ספר תורה.) מעבירים לתבניות.

שמים את כל חומרי הפירורים בקערה בינונית ומערבבים בידיים עד לקבלת פירורים אחידים.

מברישים את הגלילות בביצה הטרופה עם המים, ומפזרים עליהם את תערובת הפרורים. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקום חמים להתפחה כשעה.

אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני (180 מעלות צ') כ-30 דקות עד שהגלילות תפוחות שחומות וקיסם בננעץ במרכזן יוצא נקי ויבש

 

  • טיפסקל

הבצק הנפלא הזה מקבל כל קרם ומלית האהובה עליכם, אם זה תפוחים, ריבות , מליות מוכנות, שוקולד למריחה או פרג.

את הגלילות אפשר להקפיא לפני האפייה ולהפשירן ולאפותן לפני ההגשה. כמובן שאפשר להקפיאן גם לאחר האפייה.

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here