

עדין חנוכה והטיגונמניה בעיצומה, לכן חשבתי שיהיה נחמד להכין היום מתוקים פריכים ומטוגנים שאינם עשויים מבצקים כבדים ומשמינים.
בואו נכין סיגרים מתוקים האופייניים למטבח הצפון אפריקאי בעיקר תוניסיה, אלג'יריה ומרוקו.
הסיגרים – גלילי בצק עדינים המתפצפצים בפה אחרי טיגון. הם עשויים מבצק בריק או פילו, ממולאים במלית מתוקה עשירה בבוטנים וקוקוס. הסיגרים עוברים טיגון, וטבילה בסירופ סוכר נפלא.
הם ניתנים להקפיאה לפני שלב הטבילה בסירופ.
החומרים: ל- 20 גלילים
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מ-1/2 לימון
למלית:
1/2 2 כוסות בוטנים (או שקדים)
1/2 2 כוסות פתיתי קוקוס
1/2 כוס סירופ מוכן
1/2 כפית תמצית שקדים
1/4 כוס צימוקים
1-2 חלבונים
20 עלי בריק עגולים קטנים (או עלי פילו מלבניים, חתוכים למלבנים או לעיגולים בגודל הרצוי לקבלת גלילים בינוניים)
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
לסירופ – מבשלים את כל החומרים לסירופ במשך 25 דקות, עד שנותר סירופ צמיג.
המלית – קולים את הבוטנים בתנור חם ומסירים את הקליפות (אם משתמשים בשקדים, חולטים במים רותחים במשך 10 דקות ואז מסירים בקלות את קליפתם). טוחנים את הבוטנים הקלויים במטחנת בשר או במעבד מזון.
מניחים בקערה רחבה ומוסיפים את פתיתי הקוקוס וחצי כוס מהסירופ. מערבבים.
מוסיפים את תמצית השקדים והצימוקים ובוחשים עד שהתערובת אחידה.
מערבבים בקערית את החלבונים. מניחים על משטח עבודה עלה בריק, מקפלים את שני צידי העלה כלפי פנים ומורחים מעט מתערובת החלבונים.
נוטלים בכפית מעט מן המלית, מניחים על הקצה המקופל של עלה הבריק ומגלגלים. מתקבל גליל קטן. מורחים את קצהו שוב בחלבון, סוגרים ומניחים על מגש.
מחממים שמן בסיר עמוק. מטגנים את גלילי הבריק הממולאים עד לקבלת גוון חום-זהבהב.
מרתיחים את הסירופ ומנמיכים את האש. מוסיפים את גלילי המקוררים ומבשלים בתוך הסירופ במשך דקה-שתיים ומוציאים למסננת. מצננים ושומרים בכלי בעל סגירה הרמטית.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק