

לבקשת הגולשים לפניכם מתכון נפלא לגלילות שמרים מנחמות, מפנקות, גלילות תפוחות ונאות, המבצבצות ועולות מעל
גובה התבנית ניחוחן המשכר מושך את כל בני המשפחה אל מרכז ההתרחשות, הלא הוא המטבח. לא בטוח שיישארו
גלילות לשבת, סביר להניח שכולן יחוסלו בעודן חמות.
שמרים קראנץ שוקולד
החומרים: ל- 2-3 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ, משומנות
לבצק:
30 גרם שמרים
1/4 כוס מים, פושרים
200 גרם חמאה, חתוכה ( לפרווה – מחמאה, מרגרינה )
1 כוס חלב (לפרווה- מיץ או מים)
1/2 ק"ג קמח, מנופה
1 כף תמצית וניל
2 כפות תמצית רום
2 ביצים גדולות
8 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
למלית:
100 גרם חמאה, חתוכה (לפרווה מחמאה או מרגרינה)
1 כוס אבקת סוכר
5 כפות אבקת קקאו, מנופה
לפיזור:
1/2 כוס שוקולד צ'יפס או אגוזים, קצוצים
להברשה:
1 ביצה טרופה עם 3 טיפות שמן
לציפוי:
1 כוס אבקת סוכר
4 כפות מים
1 כפית תמצית וניל
1 כף רום
1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
ממיסים את השמרים עם המים בקערית. שמים את החמאה והחלב בסיר קטן על אש בינונית ומערבבים עד להמסה מלאה.
מניחים בקערת מערבל חשמלי את הקמח, יוצרים גומה ויוצקים לתוכה את השמרים המומסים, הווניל, הרום והביצים. מפזרים סביב את הסוכר והמלח.
מערבלים באיטיות את החומרים עם וו הלישה תוך הוספת החמאה המומסת בחלב, עד לקבלת עיסת בצק דלילה. שומרים במקרר למשך הלילה, או 5 שעות לפחות.
להכנת המלית – מניחים בקערת מערבל חשמלי את החמאה ואבקת הסוכר, מקציפים עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את אבקת הקקאו וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם חלק.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, על משטח עבודה מקומח מרדדים כל חלק לעלה דק בעובי 1/2 ס"מ. מורחים בצורה שווה את כל כמות המלית על העלים ומפזרים מעליה את השוקולד צ'יפס או האגוזים.
מגלגלים את הבצק מכם והלאה, תוך הידוק הגלילה ושמירה על עובי אחיד לכל אורכה של הגלילה. מכינים באותה דרך את שני חלקי הבצק הנותרים.
בעזרת סכין חדה חוצים כל גלילה לשניים לאורכה, מניחים קצה אחד של הגלילה על גבי השני בצורת איקס כשצדן החתוך של הגלילות פונה לאותו כיוון. מלפפים את שתי הגלילות לצורת בורג, סוגרים ומהדקים את הקצוות ומכינים באותה דרך את שאר הגלילות.
מניחים את הגלילות בתבניות, מברישים אותן בביצה הטרופה עם השמן. מניחים במקום חמים להתפחה כ- 30 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-30 דקות. עד שקיסם הננעץ במרכזן יוצא נקי ויבש. מערבבים בקערית את כל חומרי הציפוי, ומברישים את הגלילות בעודן חמות.
- טיפסקל
רוצים לגוון? או לשמור עוגות חמות ליום סגריר?
הבצק הנפלא הזה מקבל כל קרם ומלית אהובה עליכם, תפוחים, ריבות, מליות מוכנות, שוקולד למריחה ופרג.
ניתן להקפיא את הגלילות לפני האפייה ולהפשירן ולאפותן לפני ההגשה. כמובן שניתן להקפיאן גם לאחר אחרי האפייה.
- טיפסקל
רוצים להפתיע?
הבצק הזה נהדר להכנת סופגניות עשירות וחלביות, מומלץ בחום.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
לרגישים לחלבאפשר להחליף חמאה בשמן או עדיף מרגרינה וחלב במיץ תפוזים או מים?
בתודה וברכה
הי קלרה
את יכולה לנסות עם שמן למרות שהייתי בוחרת במחמאה או תחליף אחר וחלב את יכולה במים או סויה או חלב שקדים.
כמה זה בשמרים טריים? חבילת שימרית?
הי
זה חבילת שימרית פחות כף אחת
אפשר עם שמרים יבשים?
הי מזי
בהחלט אפשר
שימי לב 50 גרם שמרים טריים =2 כפות שמרים יבשים
שלום, במה ניתן להחליף את הרום? תודה
הי רונית
את יכולה להחליף בכל ליקר אחר או רק תמצית וניל
שמרים יבשים או טריים ??
הי אטי
שמרים טריים
פסקל
העיסה דלילה- היא תתייצב לבצק עד מחר שאפתח אותו?
הי מירי
כן, זה מתייצב במקרר
פסקל
לשים את החלב חם או לתת לו להתקרר מעט?
האם כשמקפיאים מתפיחים שוב את הרולדה כשמוציאים אותה מהקפאה?
ליאת
החלב עם החמאה המומס פושר
אחרי ההקפאה מפשירים על השיש ונותנים לרולדה לתפוח ואז אופים
היי, אפשר בבקשה מתכון פרווה
תודה רבה ושבת שלום
הי מזל
הפכי את המוצרים החלביים לפרווה
את החמאה החליפי במחמאה או מרגרינה
חלב במיץ
החלב עם החמאה צריך להיות פושר או קר לגמרי?
הי סטלה
החלב קר
החמאה בטמ"פ החדר
העוגה יוצאת קראנצית מלמעלה לאחר האפייה בתנור?
הי שירי
כן :)
הכנתי, עוגה מושלמת תודה
הי אמירה
איזה כיף <3