לבקשת הגולשים לפניכם מתכון נפלא לגלילות שמרים מנחמות, מפנקות, גלילות תפוחות ונאות, המבצבצות ועולות מעל גובה התבנית

ניחוחן המשכר מושך את כל בני המשפחה אל מרכז ההתרחשות, הלא הוא המטבח. לא בטוח שיישארו גלילות

לשבת, סביר להניח שכולן יחוסלו בעודן חמות.

שמרים קראנץ  שוקולד

החומרים: ל- 2-3 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ, משומנות

לבצק:

30 גרם שמרים

1/4 כוס מים, פושרים

200 גרם חמאה, חתוכה

1 כוס חלב

1/2 ק"ג קמח, מנופה

1 כף תמצית וניל

2 כפות תמצית רום

2 ביצים גדולות

8 כפות סוכר

1/4 כפית מלח

למלית:

100 גרם חמאה, חתוכה

1 כוס אבקת סוכר

5 כפות אבקת קקאו, מנופה

לפיזור:

1/2 כוס שוקולד צ'יפס או אגוזים, קצוצים

להברשה:

1 ביצה טרופה עם 3 טיפות שמן

לציפוי:

1 כוס אבקת סוכר

4 כפות מים

1 כפית תמצית וניל

1 כף רום

1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:

ממיסים את השמרים עם המים בקערית. שמים את החמאה והחלב בסיר קטן על אש בינונית ומערבבים עד להמסה מלאה.

מניחים בקערת מערבל חשמלי את הקמח, יוצרים גומה ויוצקים לתוכה את השמרים המומסים, הווניל, הרום והביצים. מפזרים סביב את הסוכר והמלח.

מערבלים באיטיות את החומרים עם וו הלישה תוך הוספת החמאה המומסת בחלב, עד לקבלת עיסת בצק דלילה. שומרים במקרר למשך הלילה, או 5 שעות לפחות.

להכנת המלית – מניחים בקערת מערבל חשמלי את החמאה ואבקת הסוכר, מקציפים עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את אבקת הקקאו וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם חלק.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, על משטח עבודה מקומח מרדדים כל חלק לעלה דק בעובי 1/2 ס"מ. מורחים בצורה שווה את כל כמות המלית על העלים ומפזרים מעליה את השוקולד צ'יפס או האגוזים.

מגלגלים את הבצק מכם והלאה, תוך הידוק הגלילה ושמירה על עובי אחיד לכל אורכה של הגלילה. מכינים באותה דרך את שני חלקי הבצק הנותרים.

בעזרת סכין חדה חוצים כל גלילה לשניים לאורכה, מניחים קצה אחד של הגלילה על גבי השני בצורת איקס כשצדן החתוך של הגלילות פונה לאותו כיוון. מלפפים את שתי הגלילות לצורת בורג, סוגרים ומהדקים את הקצוות ומכינים באותה דרך את שאר הגלילות.

מניחים את הגלילות בתבניות, מברישים אותן בביצה הטרופה עם השמן. מניחים במקום חמים להתפחה כ- 30 דקות.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-30 דקות. עד שקיסם הננעץ במרכזן יוצא נקי ויבש. מערבבים בקערית את כל חומרי הציפוי, ומברישים את הגלילות בעודן חמות.

 

  • טיפסקל

רוצים לגוון? או לשמור עוגות חמות ליום סגריר?

הבצק הנפלא הזה מקבל כל קרם ומלית אהובה עליכם, תפוחים, ריבות, מליות מוכנות, שוקולד למריחה ופרג.

ניתן להקפיא את הגלילות לפני האפייה ולהפשירן ולאפותן לפני ההגשה. כמובן שניתן להקפיאן גם לאחר אחרי האפייה.

  • טיפסקל

רוצים להפתיע?

הבצק הזה נהדר להכנת סופגניות עשירות וחלביות, מומלץ בחום.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

2 תגובות

  1. לרגישים לחלבאפשר להחליף חמאה בשמן או עדיף מרגרינה וחלב במיץ תפוזים או מים?
    בתודה וברכה

    • הי קלרה
      את יכולה לנסות עם שמן למרות שהייתי בוחרת במחמאה או תחליף אחר וחלב את יכולה במים או סויה או חלב שקדים.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here