גלילות נפלאות עשויות בצק שמרים עם פריכות קלה המזכירה בצק פריך. המלית מכילה פרג ואוהבי הפרג יתענגו עליה.

אולם הגלילות נהדרות גם עם מלית שוקולד, תמרים, או עם תערובת של סוכר חום וקינמון עם פיסות חמאה קטנות.

גלילות שמרים ופרג

החומרים: לתבנית תנור, מרופדת בנייר אפייה

לבצק:

½3 כוסות קמח, מנופה

25 גרם שמרים

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

200 גרם חמאה, רכה חתוכה לקוביות

1 ביצה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס חלב

למלית:

2 כוסות גרגרי פרג, טחונים

50 גרם חמאה, חתוכה

1/2 כוס חלב

3 כפות סילאן

1 כפית קליפת לימון, מגוררת

1/2 כוס + 2 כפות ממרח תמרים

1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן, קצוצים

להברשה:

1 ביצה  טרופה עם 2 טיפות שמן

לעיטור:

1/2 כוס גבישי סוכר, ניתן לקנות בכל החנויות המתמחות

אופן ההכנה: 

מניחים את הקמח בקערת מערבל ומפזרים מעליו את השמרים, הסוכר, תמצית הווניל והחמאה. מערבלים עם וו הלישה ומוסיפים תוך כדי ערבול  את הביצה, המלח והחלב. ממשיכים לערבל  עד קבלת בצק אחיד וחלק.

מכסים ומשהים במקום חמים להתפחה כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. אם ממהרים ניתן לעטוף בניילון ניצמד ולאחסן להתפחה במקרר מספר שעות. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.

להכנת המלית – שמים בסיר קטן את הפרג, החמאה, החלב, הסילאן, קליפת הלימון ו-2 כפות ממרח התמרים, מבשלים על אש נמוכה  תוך בחישה 4-3 דקות. מחלקים את המלית ל-3 חלקים שווים.

על משטח עבודה מקומח מרדדים חלק אחד מן הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מורחים על העלה 1/3 מממרח התמרים, בחלק הקרוב אליכם, משאירים פס של בצק ללא ממרח תמרים (כ-12 ס"מ), בחלק המרוחק מכם. מורחים על ממרח התמרים 1/3 ממלית הפרג וזורים 1/3 מהאגוזים. מגלגלים לגלילה מהצד הקרוב אליכם ועד לפס הבצק ללא המלית.

בעזרת סכין חדה חורצים חריצים אלכסוניים בבצק שנותר ללא המלית. מברישים בביצה הטרופה את פס הבצק המחורץ וממשיכים לגלגל לגלילה אחידה. אין להדק ולסגור חזק את השוליים אלא לקפלם בלבד. מכינים באותה דרך את שני חלקי הבצק הנותרים.

מעבירים את הגלילות אל התבנית כשסימני החיתוך פונים מעלה, ושומרים על  רווח ביניהן. מברישים שוב את הגלילות בביצה טרופה ומשהים במקום חמים ל 20-30- דקות. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ'.) כ- 35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזן יוצא נקי ויבש ומצננים.

 

  • טיפסקל לשימור הטעם

אפשר להקפיא את הגלילות לפני או אחרי האפייה, כשהן עטופות בנייר אלומיניום.

ליצירת מראה שונה ניתן לגלגל את הבצק לגלילה ולסמן חריצים על פני הגלילה בעזרת מספריים.

  • טיפסקל כיצד שומרים על טריות הפרג?

פרג טחון מתקלקל מהר וטעמו הופך מריר. לכן כדאי לקנות גרגרי פרג שלמים. שומרים  במקום קריר ויבש. טוחנים את הכמות הנדרשת לקראת השימוש. אם בכל זאת קונים פרג טחון יש להקפיד ולבדוק את תאריך התפוגה ולשמור במקרר או במקפיא.

הדרך הטובה ביותר להמתיק מליות פרג היא לשלב בהן דבש או סוכר חום כהה.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here