לפניכם גלילות שמרים  במילת פרג אפשר למלא בהן גם שוקולד, תמרים או בתערובת סוכר חום וקינמון עם פיסות

חמאה קטנות. לגלילות פרווה החליפו את החמאה במרגרינה ואת החלב במים.

החומרים: ל-3 גלילות

לבצק:

500 גרם (½3 כוסות) קמח, מנופה

25 גרם שמרים לחים

1/2 כוס סוכר

150 גרם חמאה, רכה

1 ביצה

קורט מלח

1/2 כוס חלב

למלית:

2 כוסות גרגרי פרג, טחונים

50 גרם חמאה

1/4 כוס חלב

3 כפות דבש (או סילאן)

1/2 כוס + 2 כפות ממרח תמרים

1/2 כוס אגוזי מלך/פקאן, קצוצים

להברשה:

1 חלמון

2 טיפות שמן

 

עוגת שמרים שהיא עונג שבת
עוגת שמרים שהיא עונג שבת

אופן ההכנה:

הכנת הבצק- מניחים את הקמח בקערה ומפזרים מעל שמרים, סוכר וחמאה.

לשים את התערובת ומוסיפים תוך כדי ביצה, מלח וחלב. ממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד וחלק.

מכסים ומשהים במקום חמים להתפחה כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים ל=3 חלקים שווים.

להכנת המלית – מבשלים יחד 4-3 דקות על אש נמוכה פרג, חמאה, חלב, דבש ו- 2 כפות ממרח תמרים ובוחשים היטב. מחלקים את המלית ל- 3 חלקים שווים.

מרדדים שליש מהבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מורחים על העלה 1/3

מממרח התמרים שנותר, מורחים 1/3 ממלית הפרג וזורים 1/3 מהאגוזים. מגלגלים לגלילה וחוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים.

טורפים בקערית חלמון ושמן ומברישים את הגלילות. מניחים אותן בתבנית משומנת ואופים כ- 35 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מצננים.

 

  • טיפסקל לבישול עם פרג

פרג טחון מתקלקל מהר וטעמו הופך למריר ולא מתאים לאפייה. עדיף לקנות גרגרי פרג שלמים,

לשמור אותם במקום קריר ויבש ולטחון לקראת השימוש רק את הכמות הנדרשת.

אם בכל זאת קונים פרג טחון יש להקפיד לבדוק את תאריך התפוגה.

צילום: דרור כץ

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here