עוגות בחושות, עוגות תופין, עוגות נימוחות ועסיסיות קלות להכנה. כשמשלבים בבצק פירות מיובשים או טריים, מקבלים הפתעה ועניין בכל נגיסה. לפעמים תמצאו עוגות ולהן מלית ומעטה של פירות

שעברו ריכוך ראשוני קל, תיבול והעשרה באגוזים ובפירות נוספים לפני שהוכנסו לתנור. התוצאה: מעטה פריך וטעים להפליא.

לפניכם מתכון נהדר להכנת שטרודל מהיר ומפתה במיוחד המזכיר את השטרודל האוסטרי או ההונגרי. ההכנה קצרה ביותר והתוצאה פריכה ומעודנת בזכות עלי הפילו.

הכינו גלילות פירות מיובשים מיוחדים לכבוד החג או  אחרי החג נשארו לכם פירות מיובשים  מט"ו בשבט, ערבבו את כולם למיקס צבעוני והרי לכם המילוי מושלם, בריא וזריז.

 

גלילת עלי פילו במלית פרות מיובשים בזוקה באבקת סוכר
גלילת עלי פילו במלית פרות מיובשים בזוקה באבקת סוכר

 

החומרים:  לארבע גלילות

למלית:

250 גר' (1/4 1 כוסות) פירורי לחם

1 כוס יין אדום מתוק

1/2 1 כוסות סוכר

200 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת

2 כפות קינמון טחון

2 כפות קליפה תפוז מגוררת

1 כוס שומשום קלוי

2 כוסות אגוזי מלך קלויים וקצוצים

2 כוסות משמשים מיובשים קצוצים

1 כוס תמרים לחים וקצוצים

1/2 כוס צימוקים בהירים

לגלילות:

16 עלי פילו גדולים

200 גר' חמאה (או מרגרינה) מומסת

לבזיקה:

3/4 כוס אבקת סוכר (לא הכרחי)

 

מלית פירות מיובשים עשירה
מלית פירות מיובשים עשירה

אופן ההכנה:

להכנת המלית – שמים בקערה את פירורי הלחם ויוצקים עליהם את היין תוך כדי בחישה. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים.

מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות. משמנים משטח עבודה ופורשים עליו 2 עלי פילו זה על גבי זה. מברישים את העלה העליון בחמאה המומסת, מכסים בשני עלים נוספים ומברישים גם אותם בחמאה.

מניחים רבע מהמלית לאורך שולי הבצק המוברש בחמאה בצד הקרוב אליכם. מקפלים את השוליים הקצרים על המלית ומגלגלים את העלה לגלילה מהצד הקרוב אליכם אל הצד הרחוק. מכינים באותו אופן ארבע גלילות.

עורכים בתבנית את הגלילות, ומשאירים רווח ביניהן.

בעזרת סכין משוננת חורצים חתכים אלכסוניים לרוחבה של כל גלילה. מברישים את הגלילה בחמאה המומסת הנותרת ואופים בתנור שחומם מראש במשך כ-25 דקות. מוציאים מהתנור ומברישים שוב בחמאה. אופים 15 דקות נוספות עד שהגלילות מזהיבות. מצננים ופורסים.

אפשר לבזוק על הגלילות אבקת סוכר. מגישים קר או פושר לצד כדור גלידה בטעם וניל.

 

 יפיפיה וטעימה מאוד
יפיפיה וטעימה מאוד
  • טיפסקל הערך התזונתי

הפירות עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ורכיבים מגנים נוספים. מהווים מקור אנרגיה מצוין.

  • טיפסקל – איחסון הפירות המיובשים

הפירות המיובשים נשמרות זמן ממושך בצנצנות זכוכית במקרר.

הפירות מעלים עובש במהירות אם מאחסנים בארון במקום לח.

כיום ניתן למצוא בחנויות המתמחות ובסתם חניות לכלי בית כילה קטנה אותה פותחים מעל למגש פרות מיובשים

והיא מגינה על הפירות מיתושים וסתם ברחשים שמתיישבים עליהם כשהם נותרים חשופים על השולחן.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here