בעקבות הריח

מתכון לכרוכיות תמרים טעימות ופשוטות להכנה. מיד כשהן יצאו מהתנור, בני המשפחה הגיעו למטבח לטעום מהרולדות המגרות

אחת לכמה זמן אני נתקלת בשאלה איך זה שלא נמאס לי מאפיית עוגות ועוגיות. ואני תמיד עונה שבעיני האפייה היא

סוג של פלא – לוקחים מוצרים בסיסיים,יוצרים מהם תערובת כזו או אחרת, יוצקים אותה, שולחים לתנור ובסוף מתקבל מוצר טעים ויפה.

במהלך האפייה אני נוהגת להציץ מבעד דלת הזכוכית של התנור כדי לראות את הקסם מתרחש.

זה נראה כמו בצק פלסטלינה כשהעיסה או הבצק שהכנסתי לתנור מקבלים חיים וצורה משלהם, ובכל הבית מתפשט ניחוח משכר.

ואז מתרחש לו פלא נוסף: כל בני הבית הצעירים, שבדרך כלל מסתגרים בחדרים, פתאום מוצאים סיבה לבקר במטבח,

לראות מה מתרחש, ואני מחויכת מהניצחון, מחכה לכולם עם כוס תה מהביל.

בחרתי להכין עוגיות נימוחות העשויות מבצק פשוט וקל להכנה. זהו בצק שהולך נהדר עם כל מלית שתבחרו (גם מליות מוכנות הנמכרות בגביעים במרכולים השונים).

לעוגיות הללו תמצאו המון גרסאות, והן משתנות בהתאם לסוג הבצק והמלית שבהם תשתמשו, וזו הסיבה שהן נפלאות ומפתיעות כל כך בכל פעם מחדש. הן לא מתוחכמות במיוחד, אבל טעימות מאוד. בסוף המתכון למטה תמצאו בטיפסקל את הדרך בה אתם יכולים להפוך את העוגיות לפרווה.

בעוגיות שלפניכם יצרתי מיקס של שאריות מסוגי מליות שהיו לי במקרר, כמו ממרח תמרים, חלבה, סילאן ואגוזי פקאן גרוסים, ערבבתי הכל עם קינמון ומעט ציפורן, והתוצאה כאן לפניכם.

בחגים אני מכינה אותן עם מלית של תמרים או תפוחים ומוסיפה שלל תוספות של פירות מיובשים. לפעמים בשביל העניין אני מגניבה גם ממרח שוקולד.

בתום ההכנה אפשר לשמור בקופסאות אטומות עד שבועיים – אם תצליחו לשמור ! האמת אצלי

בבית הן ממש לא נשמרות אני מכינה צנצנת גדולה והן מחזיקות אולי יומיים. ראו הוזהרתם!

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם כרוכיות תמרים ואגוזים  במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!

 

 

החומרים: לשלוש גלילות – כ-35-40 פרוסות

3 כוסות קמח מנופה

1 גביע שמנת חמוצה/אשל/יוגורט

1 ביצה (אפשר חלמון בלבד)

1/2 כוס סוכר

200 גרם חמאה

1 כפית תמצית רום

1 שקית סוכר וניל

1 שקית אבקת אפייה

למלית:

1 קופסת ממרח תמרים

1 כוס ריבה (לבחירתכם)

1 כוס אגוזי מלך או פקאנים גרוסים  (אפשר גם פקאן מסוכר)

1 כוס  חלבה מפוררת או חוטי חלבה ("שערות")

1/2 כוס שוקולד צי'פס (אם רוצים)

2 כפיות קינמון טחון

1/4 כפית ציפורן

לבזיקה:

אבקת סוכר

 

 

אופן ההכנה:

שמים את הקמח בקערת מערבל חשמלי, צרים גומה ויוצקים לתוכה את השמנת החמוצה.

מוסיפים את  הביצה, הסוכר, החמאה, תמצית הרום, סוכר הווניל ואבקת האפייה מערבלים במהירות בינונית,

עד שהתערובת הופכת לבצק אחיד הניתק מדפנות הקערה (אפשר לדלג על הפעלת המערבל וללוש את כל החומרים בידיים עד לקבלת בצק אחיד).

במידת הצורך אפשר להוסיף   עוד קמח. מכסים ביריעת ניילון ניצמד ושומרים במקרר כשעה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי כ-1/2 ס"מ.

מורחים על כל עלה שליש מתערובת מחית התמרים והריבה ומפזרים שליש מהאגוזים הקצוצים שליש מהחלבה והשוקולד.

בוזקים מעט קינמון מגלגלים את העלה לגלילה, מהצד הקרוב אליכם אל המרוחק מכם, סוגרים היטב את הקצוות. בדרך זו מכינים את שאר הגלילות.

מעבירים את הגלילות לתבנית משומנת ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מניחים להצטנן ובוזקים עליהן אבקת סוכר.

פורסים את הגלילות מגישים כעוגיות. שומרים אותן בכלי סגור היטב.

 

  • טיפסקל

רצוי לא לעבד את הבצק יתר על המידה, כדי שהחמאה לא תימס ויהיה צורך להוסיף שוב ושוב קמח לאיסוף הבצק.

להכנת העוגיות פרווה – החליפו את החמאה במחמאה או מרגרינה  שמן קוקוס מוקשה או  שמן.

את היוגורט או האשל החליפו במעדן סויה, קצפת צמחית  או מעט מיץ תפוזים.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

40 תגובות

  1. כרוכיות תמרים ואגוזים:
    האם לאחר העלייה ניתן להקפיאן ואם כן
    לכמה זמן ?
    מאחלת לך שנה טובה ומתוקה

    • הי דורית
      בוודאי שאפשר להקפיאן . רק אל תבזקי אבקת סוכר .
      לחודש בקלות :)
      שנה טובה ומתוקה גם לך ולכל המשפחה
      פסקל

    • היי פסקל.. מחפשת נואשות מתכון שלך מתוך הספר עוגת השבוע (שמסרתי ולא חזר אלי) כרוכיות פריכות במילוי ריבה אדומה ותערובת של קקאו שומשום אגוזים וצימוקים.. גם באתר לא מצאתי

  2. מבסוטה. הכנתי את המתכון עם 3 כוסות קמח ו100 גרם חמאה
    הצליח בגדול. אני מרוצה מהמתכון , מהבצק שדומה מאוד לבצק פריך
    תודה רבה פסקל
    גם המתכון שלך לעוגת פרג – מעולה

    • הי שי
      אני עובדת עם כוס 200 מל אפשר 220 מל חשוב שבאותה הכוס עובדים עם כל החומרים

    • הי סמדר
      יוגורט 150 גרם
      וכן אפשר נטול או דל שומן רק שזה פחות טעים וקצת משפיע על המרקם
      או לי דל אם זה מאוד חשוב ומשמעותי מבחינתך :)

    • הי יהודית
      לא ממש לא . יש כאן באתר מתכון לבוריקיטס כתבי במנוע החיפוש בוקיריטס ותגיעי למתכון

  3. לא הבנתי לגבי המילוי , התמרים , הריבה החלטה והשוקולד כולם ביחד על אותו משטח בצק? או כל ממרח על בצק אחר?

    • הי שילת
      פשוט מאוד מורחת שיכבה דקה של הממרח והריבה טאז מפזרת תוספות לפי טעמך

  4. לא הבנתי…
    אם אני רוצה להפוך את המתכון לפרווה
    אני הופכת את החמאה לשלושת רבעי כוס שמן ? ואת השמנת חמוצה גם לשלושת רבעי כוס שמן?
    או את השמנת יכולה להפוך לשלושת רבעי כוס מיץ תפוזים ?
    בתודה מראש!!

    • הי רונית
      להכנת העוגיות פרווה – החליפו את החמאה במחמאה או מרגרינה  שמן קוקוס מוקשה או  שמן. באותה הכמות שימי לב כל 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן חשבי בהתאם

      את היוגורט או האשל החליפו במעדן סויה, קצפת צמחית  או מעט מיץ תפוזים. – מעדן סויה או קצפת צמחית או מיץ תפוזים

  5. היי פסקל
    האם חייבים להכין את הבצק במיקסר ? או אפשר גם ללוש ידנית ?
    וגם אם אשמח אם תסבירי בבקשה שוב לגבי המליות , גם תמרים גם ריבה גם חלווה כולן ביחד על הבצק ? לא הבנתי …

    • נעמה
      אפשר ללוש בידיים
      את יכולה להשתמש עם הכול או לשנות את הרכיבים במלית לפי טעמך ודרגת המתיקות בה את מעוניינת
      אך בהחלט יכולה להשתמש עם כל מה שכתוב יחד

  6. בוקר טוב
    רוצה לשתף כי הבצק מדהים קל לעבודה ונעים. התאכזבתי לאחר האפייה, העוגיות לא נישארו יציבות והשתטחו חבל.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here