אפשר לגוון ולהחליף את המלית

כרוכיות המככבות כמעט בכל בית,להן מרקמים שונים הנוצרים מסוג הבצק והמלית בהם משתמשים. רצוי לא לעבד יתר על המידה את הבצק על מנת שהחמאה לא תימס ויהיה צורך להוסיף שוב ושוב קמח לאיסוף הבצק.

כרוכיות/מגולגלות ממולאות תמרים

החומרים: ל-4-3 גלילות

לבצק:

3 כוסות קמח מנופה

1 גביע אשל או שמנת

200 גרם מחמאה

1 חלמון ביצה

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

למלית:

250 גרם מלית תמרים

1/4 כוס מיץ תפוזים

2 כפות מים

1 כף קליפת תפוז מגוררת

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כפית קינמון טחון

1/4 כפית ציפורן טחון

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה: 

מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה או במערבל חשמלי עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם צריך מוסיפים מעט קמח.

למלית -מבשלים בסיר את התמרים עם מיץ התפוזים והמים ומניחים על להבה בינונית. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מחלקים את הבצק ל-4-3 חלקים שווים, מרדדים כל חלק על משטח מקומח ומורחים בחלק מהמלית. מגלגלים את הבצק לגלילה.

מניחים את הגלילות עם רווח זו מזו בתבנית אפייה משומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-25 -30 דקות. מוציאים מהתנור ובעודן חמות בוזקים כמות נדיבה של אבקת סוכר.

מצננים וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. שומרים בצנצנות בעלות סגירה הרמטי. או כל כלי אחסון אחר. עוגיות אלו נשמרות היטב עד שלושה שבועות.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

2 תגובות

    • הי
      יש בשווקים תמרים מעוכים באריזת ווקום דחוסה ויש גם גבעים עם מלית תמרים מריחה עם תוספות היא כאיו מדוללת
      במתכון כאן רצוי להשתמש במארז הווקום אך אם אינך מוצאת השתמשי בממרח רק שימי לב לא לדלל אותו יתר על המידה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here