החלטתי לרענן ולהמתיק לכם את הימים החמים בעזרת גלידה תוצרת בית. לפני כשלושה עשורים המתכון פורסם לראשונה במדור המיתולוגי שלי "עוגת השבוע", בעיתון לאישה ומאוחר יותר אף שובץ באחד מספרי העוגות שיצא תחת שם זה. עם השנים הוא עבר לא מעט שינויים, שדרוגים ושיפורים. בכל פעם יצאה גרסה אחרת. הפעם היא מותאמת לילדים פינוק קריר ומתוק לקיץ. דבר מעולם לא עשיתי שימוש במכונת גלידה. נכון, אני עוסקת בתחום הקולינריה וידועה כחובבת גאדג'טים למטבח, אבל לא מצאתי לנכון לרכוש מכונת גלידה, גם לא את הפשוטה והקטנה. במקום זה ערכתי ניסויים, שילבתי טעמים, הוספתי תוספות איכותיות ועבדתי על גרסה מהירת הכנה. כל תוספת (גבינה שמנה, שוקולד מיוחד, תמציות איכותיות, ממרחים, עוגיות ופירות) השפיעה על הגוון, המרקם, והטקסטורה של הגלידה הביתית שלי וכמובן על הטעם. לכן, אם במטבח שלכם לא מככבת מכונת גלידה עדיין תוכלו להכין גלידת פיסטוק עם מחית פיסטוק וציפוי של שוקולד לבן עם פיסטוקים גרוסים.

 

גלידת פיסטוק תוצרת בית
גלידת פיסטוק תוצרת בית

טיפסקל 

  • השימוש בחלב מרוכז הופך את הגלידה למתוקה מאוד, תוספת של שמנת מתוקה תעדן את המתיקות. אפשר להוסיף עד מיכל שלם (250 מ"ל).
  • אפשר להשתמש בתחליפי סוכר כמו דבש, מייפל, סירופ אורז ואגבה.
  • בשלב הוספת החלב המרוכז אפשר להוסיף כל סוג של מחית אהובה.
  • אפשר להוסיף לגלידה  אגוזים מסוכרים גרוסים.
  • לא חייבים לקנות תבניות ייעודיות לגלידה, אפשר להשתמש בתבניות סיליקון.
  • חשוב להותיר מעט רווח בין מסת הארטיק לשולי התבנית או כלי ההקפאה, כי המסה מתפשטת.

 

גלידת פיסטוק תוצרת בית 

החומרים: (ל – 16 יחידות) 

500 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן, קרה

1 גביע חלב מרוכז 400 גרם

2-1 טיפות תמצית שקדים או פיסטוק (לא חובה)

2 כפות מחית פיסטוקים

1 כף ממרח לוטוס

למילוי:

1 כוס כדורי שוקולד לבן וחום

 

גלידת פיסטוק תוצרת בית
ממיסים שוקולד לבן ומוסיפים פיסטוקים גרוסים ועוד

לציפוי ולטבילה:

350 גרם שוקולד לבן

2 כפות חמאת קקאו

1 כף מחית פיסטוק

1/4 כוס פיסטוקים גרוסים

2 כפוץ פצפוצי אורז

1/4 כוס אגוזי ברס ( אגוזים מסוכרים גרוסים דק) לא חובה

לעיטור:

מעט כדור שוקולד חום לבן

 

גלידת פיסטוק תוצרת בית
ומערבבים היטב

אופן ההכנה:

יוצקים לקערת מערבל חשמלי את השמנת המתוקה ומקציפים במהירות בינונית גבוהה עד לקבלת מרקם של קציפת מוס. רצוי לא להקציף יתר על המידה.

מוספים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף במהירות נמוכה, תוך שמירה על מרקם המוס התפוח. מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את תמצית השקדים או הפיסטוק, מחית הפיסטוק וממרח הלוטוס. מבליעים בעדינות תוך תנועות קיפול בגלידה.

מעבירים את המסה לשקית זילוף ללא צנתר ומזלפים לתוך תבניות ארטיק מסיליקון עד למחצית הגובה.
מטביעים בכל ארטיק  מעט כדורי שוקולד לבן וחום מזלפים ומכסים את הכדורים ביתרת התערובת. ומחליקים לשכבה אחידה. מכניסים למקפיא למשך 6-8 שעות, עד שהארטיקים/ גלידות קפואים ויציבים.

 

גלידת פיסטוק תוצרת בית
מכינים את ציפוי הקראנץ ומוציאים מהמקפיא

מכינים את הציפוי לטבילה: ממיסים במיקרוגל במספר פולסים את השוקולד הלבן עם חמאת קקאו ומערבבים היטב (אם אין חמאת קקאו אפשר להוסיף 2 כפות שמן) מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים היטב.
מוסיפים פיסטוקים קצוצים, פצפוצי אורז ואגוזי ברס  מערבבים היטב ומעבירים לכוס גבוהה.

מחלצים את הארטיקים/ גלידות מהתבנית. טובלים כל אחד בציפוי  בדרך זו מכינים את יתר הארטיקי גלידה. מחזרים למקפיא להתקשות. שומרים במקפיא ומגישים קפוא.

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: 20 דקות + זמן ההקפאה

סוג המנה: חלבי

גלידת פיסטוק תוצרת בית
מחלצים מתבנית הסילקון

סטיילינג וצילומים פסקל פרץ-רובין 

גלידת פיסטוק תוצרת בית
בתום הציפוי מפזרים עוד כדורי שוקולד אם רוצים

 

 

גלידת פיסטוק תוצרת בית
הכי טעים שיש בבית

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here