

אפשר לפתוח בבית יחד עם הילדים גלידריה ביתית, ולהכין ארטיקים וגלידות. לא את הפשוטים שהיינו מכינים כשהיינו ילדים, אז הסתפקנו במזיגת מיץ לכוסות, מיקום הכפית בכוס והופ, למקפיא.
הפעם נכין גלידת וניל בציפוי שוקולד עם תוספות מתפצחות לקישוט. אפשר להוסיף לגלידה סוכריות גומי, מרשמלו, אגוזים מסוכרים גרוסים, כדורי שוקולד לבן וחום, קורנפלקס מצופה שוקולד, פירות מסוכרים ועוד. ציפוי השוקולד יכול להיות בטעמים שונים וגם אותו אפשר לעטר בתוספת של אגוזים.
המתכון הזה יכול להפוך בקלות גם לגלידה משפחתית, שאליה תוכלו להוסיף שלל תוספות כמו פקאנים מסוכרים, פירות מסוכרים, פצפוצי שוקולד, עוגיות אוראו מרוסקות ועוד. אתם יכולים להיות יצירתיים ולהוסיף עוד המון הפתעות מעניינות.
אפשר לחלק את הכמות לשניים: חלק אחד תשאירו בטעם וניל ובחלק השני אפשר להוסיף שוקולד מריר מומס או חצי קופסא של ממרח שוקולד נוטלה.
טיפסקל:
יש להניח את מקל הארטיק בתבניות לפני שמכניסים את הבלילה. יוצא מהכלל: ארטיק בכוסות. הקפיאו תחילה את הבלילה בכוס ורק אחרי שעתיים הוסיפו את המקלות. כך הם יהיו יציבים ולא ייטו הצידה.
לא חייבים לקנות תבניות ייעודיות לארטיקים. אפשר להשתמש בכוסות רגילות או חד פעמיות, תבניות של קרחונים, מכלים ריקים של מעדנים, תבניות סיליקון להכנת מאפינס, ועוד.
חשוב להותיר מעט רווח בין מסת הארטיק לשולי התבנית או כלי ההקפאה כי המסה מתפשטת בהקפאה.


לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם? אל תשכחו לשתולתייג אותי באינסטגרם שלי אני סקרנית לראות את התוצרים שלכם
For the English recipe scroll down
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
גלידה וניל, שוקו ותוספות
החומרים: (לכ-8 יחידות, תלוי בסוג הכלי)
2 מכלים של שמנת מתוקה
1 פחית של חלב מרוכז ממותק
1 כפית תמצית וניל משובחת או גרגרים ממקל
1 כפית סירופ אורז מלא בתוספת נקטר אגבה ומייפל
לציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1 כפית שמן
לטבילה:
1/2 כוס אגוזי מלך, גרוסים
1/2 כוס ברס בוטנים (בוטנים קלויים מקורמלים, להשיג בחנויות למוצרי אפייה)
1/2 כוס פולי קקאו, גרוסים
אופן ההכנה:
מניחים את השמנת בקערת מערבל חשמלי ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז, תמצית הווניל וסירופ האורז, ומערבלים במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת קציפה אחידה וחלקה. (בשלב זה אפשר להוסיף את כל התוספות להכנת גלידה משפחתית מיוחדת) ממלאים את התבניות בתערובת ומקפאים כ-8 שעות.
מניחים בכלי זכוכית את השוקולד המריר וממיסים במיקרוגל במספר פולסים. מערבבים להמסה חלקה. מוסיפים את השמן ומערבבים. מניחים בכוס וטובלים מחצית מהגלידה בשוקולד או מצפים את כולה. מפזרים בזריזות אגוזים, בוטנים או פולי קקאו ומגישים.


דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: 20 דקות + זמן ההקפאה
סוג המנה: פרווה (חלבי בשימוש עם יוגורט, שמנת, שוקולד)
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
Fun homemade popsicles
You can easily add lots of un additions to this ice cream recipe, such as sugared pecans, candied fruits, chocolate candies or crushed Oreo cookies. You can make half of the ice cream vanilla flavored and the other half chocolate flavored.
TiPascale
If you don’t have a popsicle mold, you can use plastic cups, ice cube trays, disposable cups, muffin pans or leftover yoghurt containers instead. Just remember that when liquid freezes, it expands, so make sure not to fill the spaces all the way to the top.
If you're using cups, you might want to let the popsicles freeze for two hours and then insert the popsicle sticks so that they won’t fall to the side. Then put the popsicles back in the freezer for a few more hours so they can freeze completely.
Ingredients
- 2 containers sweet cream
- 1 container of sweetened condensed milk
- 1 tsp vanilla extract or vanilla seeds from 1 vanilla bean
- 1 tbsp brown rice syrup mixed with agave and maple syrup
- Chocolate coating:
- 200 g bittersweet chocolate
- 1 tsp oil
- Toppings:
- ½ cup crushed walnuts
- ½ cup candied peanuts
- ½ cup ground coffee beans
Instructions
- Place the cream in the bowl of an electric mixer and whip the cream until firm. Add the condensed milk, vanilla and rice syrup and mix on low-medium speed until mixed well. You can add the toppings at this point. Fill the popsicle mold and freeze for 8 hours.
- Place the chocolate in a glass bowl and melt in the microwave a few seconds at a time. Mix, then add the oil and mix again. Take the popsicles and dip them in the chocolate so that the top half or the entire popsicle is covered in chocolate. Sprinkle the nuts and cocoa on top and serve.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
שלום,האם אפשר במקום סירופ אורז להשתמש בסירופ אחר?
תודה
הי אות
כן בהחלט את יכולה להחליף לכל סוג אחר של סירופ