גאלט ענבים

גאלט זו עוגת פאי כפרית צרפתית מסורתית, העשויה  "ברישול״ . כלומר ללא תבנית, עם דפנות תומכות.

את קצוות הבצק מעצבים בידיים בצורת קפלים, והם חובקים את מלית הפרי שבמרכז הפאי / הגאלט.

היא עוגה פריכה שעשויה מבצק פריך וחמאתי. צורתה עגולה ושטוחה, וכאמור אין לה עיצוב מוגדר.

יש לה שכבת מלית של קרם שקדים, גבינה או רפרפת, ועליה מניחים שכבה עסיסית של פירות עונתיים (תפוחים, אפרסקים, נקטרינות, פירות יער, אגסים או שזיפים),

שעוברים טיפול ראשוני של ריכוך ותיבול, תלוי בסוג הפרי והזמן שלו הוא זקוק לצורך הריכוך באפייה.

10 טיפסקל לצלחה

  • הקפידו שהפירות לא יהיו רכים מידי, כדי שלא תיווצר מחית בתום האפייה.
  • אם הפירות לא מספיק מתוקים, אפשר לבזוק על הגלאט קצת אבקת סוכר.
  • אם בחרתם להכין גאלט רק עם פירות יער או תותים, הוסיפו כף או שתיים קורנפלור לספיגת הנוזלים.
  • חשוב מאוד להקפיד על צינון הבצק הפריך לפני הרידוד. כדאי לשמור עליו צונן גם במהלך הרידוד ולאחר שלב המילוי, כך תקבלו תוצאות מצוינות.
  • הקפידו על כמות נכונה של מלית. כמות מוגזמת תפגע במרקם הבצק ובצורת הגאלט.
  • הניחו את הגלאט על נייר האפייה. בזמן האפייה המלית מעט נוזלת ויוצרת השלמה יפה לצורת הגאלט.
  • אחרי שמברישים את שולי הבצק בביצה טרופה, אפשר לקשט בשקדים, גבישי סוכר, שומשום, פיסטוקים, גרגרי סוכר  פרג ועוד.
  • אפשר ליצור צורות מעניינות בשולי הבצק צורות בעזרת חותכנים, מזלג או גלגלת.
  • לא חייבים להכין גאלט אחת גדולה. אפשר לחלק את הבצק ל- 5-3 וליצור גאלטים קטנים ואישיים.
  • אם הזמן קצר, אפשר בהחלט להצטייד בבצק פריך, מרודד ומוכן. שימו לב לכך שזה לא אותו מרקם.
גאלט-בטעמים-שונים
גאלט שקדים וענבים

החומרים לגאלט בקוטר 25-24 ס"מ

1/2 1 כוסות קמח, מנופה

1/4 כוס קמח שקדים –שקדים מולבנים טחונים דק

5 כפות סוכר

1 כפית מלח

10-9 כפות חמאה מרוככת

3-2 כפות מים קרים לפי מרקם הבצק

למלית:

1 כוס שקדים מולבנים ופרוסים

1/4כוס סוכר

1 חלמון ביצה

1 כף חמאה ללא מלח בטמ"פ החדר

1 כפית תמצית וניל

1 כפית מיץ לימון

1/2 1  כוסות ענבים קטנים  (אדומים, סגולים שחורים וירוקים)

להברשה:

1 חלמון ביצה

1 כף מים קרים

לעיטור:

2 כפות  שקדים מולבנים ופרוסים

אופן ההכנה:

הכנת הבצק- מניחים במעבד מזון את הקמח המנופה, מוסיפים את  השקדים  הטחונים, הסוכר, ומלח, ומערבבים.  מוסיפים תוך כדי ערבוב  את החמאה,

כף אחר כף, ומוסיפים את המים, עד לגיבוש הבצק. מוציאים מהמעבד ועוטפים ביריעת ניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה.

הכנת המלית- מניחים בקערה את השקדים הפרוסים. מוסיפים את הסוכר, החלמון והחמאה ומערבבים. מוסיפים את הווניל, ומיץ הלימון ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

מניחים על משטח עבודה נייר אפייה, ומרדדים עליו את הבצק הקר לעלה עגול ודק בעובי 1/2 ס"מ. מעבירים את הנייר עם הבצק לתבנית.

מורחים עליו את מלית השקדים ומשאירים שוליים של כ-3 ס"מ. מניחים את הענבים על מלית השקדים.

מרימים את שולי הבצק הנקי ומניחים על מלית תוך יצירת קיפולים לא סימטריים. וכשבמרכז הגאלט נותרת המלית חשופה וללא בצק.

מכניסים למקרר לצינון נוסף במשך 30 דקות. מברישים בחלמון ומפזרים מעל את פרוסות השקדים .

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות במשך 40-35 דקות עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים ומצננים.

 

סגנון וצילומים – פסקל פרץ-רובין

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here