לפניכם מתכון  להכנת מאפה בריוש שכל כך אהוב עלי הפעם בחרתי לשלב בו דבש וגבישי סוכר ליופי. אתם יכולים להוסיף צימוקים בהירים או אגוזי מלך. אני הסתפקתי רק בדבש וגבישי סוכר. הכנתי מהבצק כדורים קטנים כמו לחמניות אותם אפיתי בתבניות מתכת מסולסלות ואישיות.

לפני שאתחיל לקבל מלא שאלות כאשר תביטו בתמונה של לחמניות הבריוש שימו לב, באפייה מעט מגבישי הסוכר נמסים לתוך התבניות. הדבר יוצר מעין בצק קארמל שזוף בצורת סלסול התבניות. כאשר מחלצים את לחמניות הבריוש מתבניות המתכת נדמה שיש קערית בצק קטנה ומסולסלת המחבקת את לחמניית הבריוש. אבל לא, זה כדור לחמניית הבריוש שמקבל את הצורה המיוחדת הזו. מראה הבריוש יפיפה, כדאי מאוד להגיש את לחמניות הבריוש בארוחת הבוקר של החג.

לכבוד השנה החדשה אל תשכחו לזלף עוד ועוד דבש שלא ייחסר בעת ההגשה.

שנה טובה ולימים שקטים אמן!

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם? אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם שלי תוכלי למצוא אותי גם הטיק טוק אני סקרנית לראות את התוצרים שלכם :)

 

בריוש דבש
בריוש דבש

 

החומרים (ל- 12 תבניות אישיות  + 1 תבנית ככר):

1/2 ק"ג קמח ,מנופה

1 כף שמרים מיובשים

1/4 כוס חד פעמית לשתייה קרה  של סוכר

2 כפות דבש

1 שקית סוכר וניל

1/2 כוס מים פושרים

2 ביצים

1 כף קליפת תפוז מגוררת

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1/2 כוס חד פעמית לשתייה קרה של שמן

להברשה:

1 ביצה + 1-2 טיפות שמן  וכפית דבש – טורפים היטב לבלילה אחידה

לעיטור

1/2 כוס גבישי סוכר או 1/2 כוס שקדים פרוסים מולבנים

להגשה

דבש לזילוף או אבקת סוכר

טיפסקל:

אפשר להעשיר את הבריוש בהוספת אגוזים וצימוקים בבצק. ללחמניות אפשר לדחוס לכל כדור קוביית שוקולד.

אופן ההכנה:

מניחים בקערת מערבל חשמלי את הקמח יוצרים גומה לתוכה שמים את השמרים הסוכר , הדבש, סוכר הווניל והמים  משהים כחמש דקות עד להתססה. (רואים כמו קצף של בירה מעל המים). מוסיפים את הביצים קליפת התפוז והלימון והשמן ומערבלים בעזרת וו לישה ובמהירות בינונית תוך כדי הוספת 1 כוס מים פושרים. לשים כחמש דקות עד שהבצק ניתק מדפנות הקערה במידת הצורך אפשר להוסיף עוד קמח ( מוסיפים כף- שתיים לפעמים צריך יותר תלוי בסוג הקמח ) עד שהבצק נתק מהדפנות ורך.

בוזקים מעל לבצק מעט קמח מכסים ונותנים לו לתפוח במקום חמים כחצי שעה. משמנים היטב תבניות אישיות מסולסלות ותבנית ככר. מקמחים משטח עבודה נוטלים מעט מהבצק וצרים 12 כדורים קטנים בגודל של 5-4 ס"מ . מניחים כל כדור בתבנית האישית המסולסלת. את יתר הבצק מחלקים לשלושה חלקים שווים מעצבים כל חלק לכדור ומניחים אותם בתבנית הכיכר כשהם צמודים אחד לשני. מכסים במגבת ומתפיחים כ-20 דקות.

מברישים את הלחמניות ואת הכיכר בביצה הטרופה מפזרים גבישי סוכר או שקדים . אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני גבוהה של 190 מעלות צ' במשך 20-30 דקות. מגישים את הלחמניות כשהן בזוקות אבקת סוכר וזרזיפי דבש.

דרגת קושי:  בינוני

זמן הכנה:  כשעה וחצי

סוג המנה: פרווה

 

בריוש דבש
בריוש דבש

 

הכנה, סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here