

בחרתי להציע לכם להכין מנות קלילות שאפשר להכינן ברגע האחרון, ואין צורך להיערך אליהן מראש. הן מתאימות לחג השבעות כמנות פתיחה לארוחת החג ואני מאמינה שותמצאו את עצמכם חוזרים אליהן שוב ושוב במשך השנה.
נתחיל עם המלצות להכנת קרוסטיני וברוסקטה. מנות שנשענות על חומר הגלם הזמין ביותר במטבח – לחם או בגט – שבשילוב עם ממרחים, מטבלים ושלל פרפראות הופכים למנה מפונפנת ומיוחדת.
הלחם הקריספי הוא הבסיס, שמהווה מעין צלחת שעליה עורמים ממרחים צבעוניים; ירקות טריים וקלויים; דגים צלויים, כבושים או מעושנים; סלטים; גבינות; בשרים ועוד. בעצם, כל מה שיש למזווה ולמקרר שלכם להציע. מגוון האפשרויות הוא שיוצר שילובים של טעמים, שעושים שמח לעין ולחיך.
כשאתם מכינים ברוסקטה או קרוסטני, אל תפחדו לנסות לשלב בין טעמים ומרקמים שונים. הקפידו על גוונים וטקסטורות שונות, על מנת לקבל צבעוניות מושכת ושמחה. לפני ההגשה סדרו אותם על מגש רחב, שאותו תניחו במרכז השולחן, וכל סועד מוזמן לבחור את הטעמים שאליהם הוא מתחבר. הקפידו על קלילות וצבעוניות.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)
טיפסקל
להכנת ברוסקטות השתמשו בלחם בן יום ולא לחם טרי מהתנור, כדי שאפשר יהיה לייבשו ולהפכו לפריך.
לא כדאי להכין את הברוסקטות והקרוסטיני זמן רב לפני ההגשה. כדי למנוע את התרככות הלחם הקלוי ואת הפיכתו לסמרטוטי ולח, הכינו אותו בסמוך להגשה.
אל תעמיסו הרבה תוספות וממרחים על הלחם, אחרת יהיה לא נוח להחזיק את הפרוסה בנחת.
אפשר להשתמש בטפנד זיתים, פסטו, ממרח לימונים, ממרח פלפלים קלויים, עגבניות ועוד.
אתם יכולים לגוון ולשדרג את הברוסקטה שלכם לפי טעמכם כפי שתראו בתמונות שלפניכם תהיו יצירתיים השתמשו בשלל חומרי גלם בטעמים ובגוונים שונים שיהפכו כל בורסקטה לחגיגה של צבעים וטעמים בביסים קטנים.


ברוסקטה עגבניות, בזיליקום וגבינה מלוחה
החומרים (8-6 מנות):
1/2 כוס שמן זית
3 שיני שום, כתושות
6 פרוסות לחם כפרי
לתוספת:
3 עגבניות, קלופות וקצוצות דק מאוד
2 שיני שום, קצוצות
1/2 כוס בזיליקום, קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
1/4 כפית חומץ בלסמי
1/4 כוס שמן זית
להגשה:
200 גרם גבינה מלוחה, חתוכה לקוביות
12 זיתי קלמטה, חתוכים
אופן ההכנה:
מערבבים את השמן עם השום, מורחים את הפרוסות בתערובת ומסדרים בתבנית אפייה.
קולים בתנור שחומם לחום גריל, עד שהפרוסות משחימות (אפשר לקלות את פרוסות הלחם על מחבת פסים יצוקה מברזל).
מערבבים בקערה את כל מרכיבי התוספת. מניחים בכף כמות נדיבה מהתוספת על הפרוסות הקלויות, מסדרים מסביב את קוביות הגבינה המלוחה ומעטרים בזיתים. לפני ההגשה מזלפים קלות את הברוסקטות בשמן זית.
דרגת קושי: קל
זמן הכנה: 20 דקות
סוג המנה: חלבי
הכנה ,סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין
I am bringing you recipes for dairy dishes that are super easy and quick, that don’t require any special ingredients and can be prepared at the last minute. They are perfect to serve as starters for the festive meals, and I bet that once you realize how simple they are, you'll end up preparing these dishes throughout the year over and over again.
The first two recipes are for crostini and bruschetta. Both of these recipes call for bread, spreads and fun toppings, and you can be as creative as you want to come up with an arrangement that will make your taste buds rejoice.
The first step is to toast/grill the bread slices so that they come out crunchy. On top of these, you can add colorful spreads; fresh and roasted vegetables; roasted, pickled or smoked fish; salads; cheeses or any other ingredients that will make your palette happy.
When making crostini and bruschetta, don’t be afraid to try out new flavors and textures. You can try combining lots of different colored foods and see how they affect your level of excitement about tasting what you’ve prepared. Then, arrange the finished crostini and bruschetta on a serving plate that you can set down in the center of the table, so that everyone can pick the one that catches their eye.
TiPascale
Use old bread when making the bruschetta so that it will come out dry and crunchy. It doesn’t work as well with fresh bread.
Arrange the toppings on the crostini and bruschetta just before serving so that the bread does not get soggy.
Don’t put too many toppings on the crostini and bruschetta, otherwise it will be hard to hold it.
Use spreads such as olive tapenade, pesto, pickled lemons, roasted pepper or tomato spread.
Use goat-milk yogurt, any level of fat is fine.
Ingredients
- ½ cup olive oil
- 3 cloves of garlic, crushed
- 6 slices of whole wheat bread
- Toppings:
- 3 tomatoes, peeled and chopped finely
- 2 cloves of garlic, chopped
- ½ cup basil, chopped
- Salt and pepper, to taste
- ¼ tsp. balsamic vinegar
- ¼ cup olive oil
- Serving suggestion:
- 200 gr. salty cheese, cut into cubes
- 12 kalamata olive, sliced
Instructions
- Mix the oil with the garlic, then spread it on the bread and place them in a baking pan.
- Heat the oven to grill mode and grill the bread pieces until they brown a little. Alternatively, you can grill the bread on a ribbed grill on the stovetop.
- Mix all of the toppings together in a bowl. Spread a little bit on each slice of grilled bread. Then, add the cheese and olive slices. Just before serving, drizzle a little olive oil on top.
- Level of difficulty: Easy.
- Time: 20 minutes.
- Status: Dairy.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק