

עוד חוזר הניגון ולכבודו נכין בראוניז שוקולד גבינה, ניצבים בפתחו של חג השבועות המסמל התחדשות וביכורי השדה. שבועות הוא אחד החגים האהובים עלי, עשיר במאכלי חלב טעימים, ומשופע בירקות ופירות תוצרת הארץ. מי לא אוהב בראוניז קבלו מתכון נפלא לבראוניז ועכשיו בשלוב עם גבינה. לכבוד החג בחרתי לערוך מפגש מתוק ומעניין עם הבלוגרית שירן דיקמן, הגעתי לתל אביב ליום של אפייה וצילום במטבח הפרטי שלה.
בראוניז שוקולד וגבינה מתאים בדיוק לאוהבי השוקולד והגבינה. והתוצאה המתקבלת פשוט מצוינת , יפה וטעימה. והכי חשוב שהיא קלה להכנה. זה קורה כאשר מכינים שתי תערובות אחת בהירה (גבינה ) והשנייה כהה ( שוקולד) . יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית ומשאירים כ-1/2 כוס מהבלילה בצד. יוצקים מעל את שכבת הגבינה. בעזרת כף מניחים נקודות של תערובת השוקולד על הגבינה. ובעזרת קיסם או סכין דקה, בתנועת ערבוב עדינה יוצרים דוגמת שיש. אופים, מצננים ונהנים. המתכון קל ופשוט להכנה, הכנתם?! אל תשכחו שתפו ותייגו אותי ברשת החברתית -פייסבוק ואינסטגרם.
* For the English recipe scroll down *
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)
בראוניז שוקולד וגבינה
החומרים: (לתבנית בגודל 2030x ס"מ)
לשכבת השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 ביצים L
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס (105 גרם) קמח
1/2 כפית מלח


לשכבת הגבינה:
350 גרם גבינת שמנת, בטמפ׳ החדר
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1 ביצה גדולה
2 כפות שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית ברדיד אלומיניום או נייר אפייה.
שכבת השוקולד: מניחים בקערה את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרו בפולסים או על אדים (בן מארי). מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים ותמצית וניל ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים רק עד לאיחוד החומרים. מניחים את הקערה בצד.
שכבת הגבינה: מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. אפשר לערבב ידנית או במיקסר עם וו גיטרה.
יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית ומשאירים כ-1/2 כוס מהבלילה בצד. שכבת השוקולד תהיה דקה. שופכים את תערובת הגבינה מעל תערובת השוקולד ומיישרים את פני התבנית. בעזרת כף שופכים נקודות של תערובת השוקולד מעל הגבינה, ובתנועת ערבוב עדינה יוצרים דוגמת שיש בעזרת קיסם או סכין דקה.
אופים בתנור המחומם בחום בינוני במשך כ-25 דקות או עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך. קיסם שננעץ במרכז הבראוניז צריך לצאת עם מעט פירורים לחים, ולא יבש (כך הבראוניז יהיו פאדג’יים ולא יבשים). מצננים את הבראוניז כ-4 שעות. מוציאים מהמקרר וחותכים עם סכין חדה לריבועים של 5X4 ס"מ, כ-20 חתיכות.
סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין
Chocolate and cheese brownies
Ingredients
- Chocolate layer:
- 200 g bittersweet chocolate
- 150 g butter
- 1 cup (200 g) sugar
- 3 large eggs
- 1 tsp vanilla extract
- ¾ cup (105 g) flour
- ½ tsp salt
- Cheese layer:
- 350 g cream cheese, at room temperature
- 1/3 cup (65 g) sugar
- 1 large egg
- 2 tbsp sweet cream
- 1 tsp vanilla extract
Instructions
- Preheat the oven to 180°. Line a pan with aluminum foil or baking paper.
- To prepare the chocolate layer, add the chocolate and butter to a glass bowl and pulse to melt in the microwave or cook over bain marie. Add the sugar and mix. Add the eggs and vanilla and mix well. Add the flour and salt and mix just until ingredients have dissolved. Put bowl aside.
- To prepare the cheese layer, mix all the ingredients together either by hand or with an electric mixer fitted with a dough hook.
- Pour the chocolate mixture into the pan, retaining ½ cup on the side. This layer will look very thin. Now, add the cheese mixture on top of the chocolate and flatten. Using a spoon, add a few spots of chocolate on top of the cheese and then gently swirl the chocolate into the cheese using a toothpick or narrow knife.
- Bake for 25 minutes or until the edges are firm and the center is still soft. A toothpick inserted in the middle should come out with batter on it (this way the brownies will be fudgy and not too dry). Let brownies cool for 4 hours in the fridge. After they’ve cooled, cut into squares.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
אשמח לדעת אם אפשר להכין את העוגה עם גבינה קלה ולא גבינת שמנת
תודה
הי גנית
מניסיוני
אפשר את פשוט צריכה להשתמש בחלק מהגבינות קלות וחלק שמנות
או מראש הכול בגבינת 5% ולתת לגבינה להגיר את נוזליה קודם לשימוש
פסקל