בראוניז שוקולד וגבינה

עוד חוזר הניגון ולכבודו נכין בראוניז שוקולד גבינה, ניצבים בפתחו של חג השבועות המסמל התחדשות וביכורי השדה. שבועות הוא אחד החגים האהובים עלי, עשיר במאכלי חלב טעימים, ומשופע בירקות ופירות תוצרת הארץ. מי לא אוהב בראוניז  קבלו מתכון נפלא לבראוניז ועכשיו בשלוב עם גבינה. לכבוד החג בחרתי לערוך מפגש מתוק ומעניין עם הבלוגרית שירן דיקמן, הגעתי לתל אביב ליום של אפייה וצילום במטבח הפרטי שלה.

בראוניז שוקולד וגבינה מתאים בדיוק לאוהבי השוקולד והגבינה. והתוצאה המתקבלת פשוט מצוינת , יפה וטעימה. והכי חשוב שהיא קלה להכנה. זה קורה כאשר מכינים שתי תערובות אחת בהירה (גבינה )  והשנייה כהה ( שוקולד) . יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית ומשאירים כ-1/2 כוס מהבלילה בצד. יוצקים מעל את שכבת הגבינה. בעזרת כף מניחים נקודות של תערובת השוקולד על הגבינה. ובעזרת קיסם או סכין דקה, בתנועת ערבוב עדינה יוצרים דוגמת שיש. אופים, מצננים ונהנים. המתכון קל ופשוט להכנה, הכנתם?! אל תשכחו שתפו ותייגו אותי ברשת החברתית -פייסבוק ואינסטגרם.

 * For the English recipe scroll down * 





לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

בראוניז שוקולד וגבינה

החומרים: (לתבנית בגודל 2030x ס"מ)

לשכבת השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

1 כוס (200 גרם) סוכר

3 ביצים L

1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס (105 גרם) קמח

1/2 כפית מלח

 

בראוניז שוקולד וגבינה
שילוב תגבינה ושוקולד

לשכבת הגבינה:

350 גרם גבינת שמנת, בטמפ׳ החדר

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

1 ביצה גדולה

2 כפות שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל





בראוניז שוקולד וגבינה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית ברדיד אלומיניום או נייר אפייה.

שכבת השוקולד: מניחים בקערה את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרו בפולסים או על אדים (בן מארי). מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים ותמצית וניל ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים רק עד לאיחוד החומרים. מניחים את הקערה בצד.

שכבת הגבינה: מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. אפשר לערבב ידנית או במיקסר עם וו גיטרה.

יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית ומשאירים כ-1/2 כוס מהבלילה בצד. שכבת השוקולד תהיה דקה. שופכים את תערובת הגבינה מעל תערובת השוקולד ומיישרים את פני התבנית. בעזרת כף שופכים נקודות של תערובת השוקולד מעל הגבינה, ובתנועת ערבוב עדינה יוצרים דוגמת שיש בעזרת קיסם או סכין דקה.

אופים בתנור המחומם בחום בינוני במשך כ-25 דקות או עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך. קיסם שננעץ במרכז הבראוניז צריך לצאת עם מעט פירורים לחים, ולא יבש (כך הבראוניז יהיו פאדג’יים ולא יבשים). מצננים את הבראוניז כ-4 שעות. מוציאים מהמקרר וחותכים עם סכין חדה לריבועים של 5X4 ס"מ, כ-20 חתיכות.

סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין





בראוניז שוקולד וגבינה

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

    • הי גנית
      מניסיוני
      אפשר את פשוט צריכה להשתמש בחלק מהגבינות קלות וחלק שמנות
      או מראש הכול בגבינת 5% ולתת לגבינה להגיר את נוזליה קודם לשימוש
      פסקל

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here