זה מתחיל מעוגת שוקולד עסיסית ונמוכה

סיפור הבראוניז,מתחיל מעוגת שוקולד עסיסית ונמוכה,  בעלת מרקם קרמי מעט דחוסה מה שמוכר יותר כפאד'ג

העוגה  מוגשת כשהיא חתוכה לריבועים קטנים בדומה לעוגיות כשהן נתונות בעטרות נייר.

העיקרון החשוב בהכנתה הוא השמירה על מרקם עסיסי בתום האפייה, אפייה ארוכה מידי מייבשת את העוגה וריבועי השוקולד  מאבדים  מאיכותם.

יש להקפיד על גודל התבנית.  תבנית קטנה מידי תניב עוגיות עבות וגבוהות מידי מה שפוגם באיכותן ( הן הופכות לכבדות מידי)  לכן רצוי להקפיד שעיסת הבצק לא לתעלה על 1 ס"מ גובה. חשוב לרפד את התבנית בנייר אפייה דבר המקל על הוצאת העוגה שלמה מהתבנית, קודם לחיתוך הריבועים.

החומרים לתבנית  בגודל 33+27 ס"מ

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

150 גרם שמן קוקוס מוקשה

1 כוס אגוזי פקאן  או אגוזי מלך גרוסים

1/2 כוס סוכר חום גולדן

1/2 כוס סוכר חום כהה

3 ביצים

1 חלבון ביצה

1 כוס קמח כוסמין, מנופה

1 כפית אבקת אפייה

1 כף פתיתי קוקוס קלויים

1 כפית וניל

1/2 כוס משקה שקדים

1/2 כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד לבן שבור לחתיכות או 3-4 חטיפי שוקולד שבורים לחתיכות

לציפוי:

1/2 אבקת סוכר

להגשה:

עטרות נייר

 

בזקים אבקת סוכר, מצננים וחותכים
בזקים אבקת סוכר, מצננים וחותכים

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד עם שמן הקוקוס במיקרוגל. אפשר להשתמש באמבט מרים מניחים את כל החומרים בקלחת הנתונה בסיר עם מים

ומנחים על להבה בינונית ממיסים תוך בחישה עד להמסה חלקה של כל החומרים.

מסירים מהאש או מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים היטב. מוסיפים תוך בחישה מהירה את אגוזי הפקאן, סוכר הגולדן,

סוכר חום  הביצים, והחלבון וטורפים במהירות לקבלת עיסה אחידה וחלקה. מוסיפים בפעם או פעמים תוך טריפה את קמח הכוסמין, אבקת האפייה, פתיתי הקוקוס,

הווניל  ומבליעים לעיסה אחידה תוך כדי הוספת משקה השקדים .

מעבירים לתבנית אפייה משומנת רצוי  מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות במשך כ-25 דקות.

מצננים  היטב ובעזרת סכין חותכים לריבועים בגודל 5+5 ס"מ. מסדרים בכלי בעל סגירה הרמטית או מניחים בעטרות נייר מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

 

  • טיפסקל 

רוצים חיתוך מדוגם ואחיד?

על מנת לקבל חיתוך אחיד, חייבים לקרר היטב את העוגה במקרר ולהשתמש בסכין מסור כלומר סכין משוננת או בסכין חדה אותה טובלים במים חמים קודם לחיתוך.

בנוסף כדי להצליח  רצוי לרפד את התבנית בנייר אפייה דבר שעוזר לחלץ את כל העוגה מהתבנית ומאפשר את חיתוכה  בצורה נוחה יותר לריבועים.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here