

חומיות של תקווה
רבע שעה של עבודה ועוד חצי שעה של אפייה וקיבלתם את הבראוניז הכי משגעים בסביבה כאשר אני רוצה לפנק משהו קרוב אלי, אני נוהגת להכין את אחד מתוכני פינוקי השוקולד שלי. זו יכולה להיות עוגת שוקולד מושקעת, או עוגת
מוס עתירת שוקולד או שילב של בצק שמרים עם כמויות שוקולד כאלו הנמסים בפה מסוגים שונים, שנמסים בפה עם הנגיסה.
ילדיי מאוד אוהבים את ריבועי השוקולד שלי, המוכרים לכולם בשם בראונייז (ופחות מוכרים כחומיות בעברית ). אלו ריבועים קטנים
מפוצצים שוקולד, שלובשים טעמים שונים בהתאם לשילוב בין חומרי הגלם והתוספת.
לבסיס המופלא אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס, אגוזים מסוגים שונים, שוקולד לבן, מרשמלו, עוגיות, חלבה, צימוקים ואפילו פיסטוקים.
בנוסף, אפשר ליצור שתי בלילות שונות ולהכין בראוניז בשכבות. למשל שילוב של שכבת שוקולד ומעליה שכבת שוקולד לבן או גבינה,
או ריבה וגבינה. וזה לא הכול: גם אפשרויות הציפוי מגוונות, כשניתן לבחור בציפוי שוקולד נוטלה, שוקולד לבן, חלבה, קוקוס קלוי, בוטנים ועוד.
כך יוצא שממתכון בסיסי אחד ניתן להכין עשרות מיני בראונייז נמוכים, נימוחים, ועסיסיים, אשר כל ביס מהם מזמין מיד ביס שני, שלישי, ורבעי עד שהופ, התבנית חוסלה.
על דבר אחד אני משתדלת להקפיד בהכנת הבראוניז: שימוש בשוקולד מריר איכותי, שמכיל בין 6-70 אחוז מוצקי קקאו. כי שם בדיוק אנו מרגישים את ההבדלים בטעם ובניחוח המאפה.
העיקרון החשוב בהכנה הוא השמירה על מרקם עסיסי של הבראוניז, וזאת משיגים בהקפדה על זמן האפייה. אפייה ארוכה מדי מייבשת את העוגה וריבועי השוקולד מאבדים מאיכותם.
בנוסף, יש להקפיד על גודל התבנית. תבנית קטנה מדי תניב עוגיות עבות, גבוהות וכבדות מדי. לכן רצוי להקפיד שעיסת הבצק לא תעלה על 1 ס"מ גובה.
חשוב לרפד את התבנית בנייר אפייה, דבר המקל על הוצאת העוגה שלמה מהתבנית, קודם לחיתוך הריבועים.
ועדיין, חשוב ורצוי לצנן את העוגה היטב לפני החיתוך. כשהעוגיות נתונות בעטרות הנייר, הן הופכות לפינוק אמיתי שאפשר לארוז ולשלוח כשי למישהו אהוב או פשוט להישמר טעימות ומפלאות במקרר או בהקפאה.


הבסיסי השוקולדי המופלא והגאוני שלהן מאפשר משחקי שילוב חומרים עם תוספות שונות לקבלת עוגיות בגיוונים, מרקמים וטעמים מעניינים.
לעיסת הבצק מוסיפים למשל: קוביות שוקולד או שוקולד צ'יפס, אגוזים, שוקולד לבן, מרשמלו, עוגיות, חלבה , צימוקים ועוד. וכך מקבלים סוגים של
בראוניז עם שלל סוגי אגוזים , פקאנים אגוזי לוז , אגוזי מלך ואפילו פיסטוקים.
בראוניז בציפויים שונים כמו שוקולד, נוטלה, שוקולד לבן חלבה , קוקוס קלוי בוטנים ועוד.
שילובי שכבות בראוניז, כאן מתחיל המשחק – שילובים בין שכבות של בצק בראונייס לבצק בלונדייז המבוסס על שוקולד לבן או גבינה עם או בלי שמנת
או שילוב בין גבינה לריבה, שינויים אלו יוצרים משחקים של טקסטורות ושילובים בין בלילות בצבעים שונים היוצרים מיני בראונייז מענייני,
יפים המוסיפים עסיסיות נהדרת לבראוניז. שתי שכבות של תענוג ללא עבודה מורכבת.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם מוס מסקרפונה ולימון במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!
For the English recipe scroll down


החומרים לתבנית בגודל 33+27 ס"מ
200 גרם שוקולד מרירי
150 גרם חמאה /מחמאה אפשר גם 1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סילאן
3/4 כוס בוטנים קלויים קצוצים
4 ביצים
1 כוס קמח מלא/ או קמח כוסמין מלא , מנופה
1/2- כוס חלב או משקה סויה
1 כפית גררת קליפת תפוז
2 כפות מיץ תפוזים
1 כפית אבקת אפייה
3/4 כוס חמאת בוטנים
3-2 חטיפי שוקולד שונים שבורים לחתיכות או 1/2 כוס שוקולד ציפיס
לציפוי:
1/2 אבקת סוכר או 1/2 כוס בוטנים קלויים גרוסים
להגשה:
עטרות נייר
ממיסים את השוקולד עם החמאה, הסוכר החום והסילאן במיקרוגל. אפשר להשתמש באמבט מרים מניחים את כל החומרים בקלחת הנתונה בסיר
עם מים ומנחים על להבה בינונית ממיסים תוך בחישה עד להמסה חלקה של כל החומרים.
מסירים מהאש או מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים היטב. מוסיפים תוך בחישה מהירה את הבוטנים הגרוסים, והביצים וטורפים במהירות לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
מוסיפים בפעם או פעמים תוך טריפה את הקמח, החלב או הסויה קליפת התפוז, מיץ התפוזים אבקת האפייה, חתיכות החטיפים ואו נטיפי השוקולד ומערבבים לעיסה אחידה.
מעבירים לתבנית אפייה משומנת רצוי מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. נוטלים בכפית קטנה מחמאת הבוטנים ודוחסים את חמאת הבוטנים בעזרת כפית נוספת
וברווחים שווים אל תוך עיסת השוקולד. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות במשך 25-20 דקות.
מצננים היטב ומפדרים באבקת סוכר או מפזרים על פני העוגה בוטנים קלויים וגרוסים. בעזרת סכין חותכים לריבועים
בגודל שתבחרו ומסדרים אום בכלי בעל סגירה הרמטית או מניחים בעטרות נייר.
החומרים לתבנית בגודל 33+27 ס"מ


- טיפסקל להצלחה
איך יודעים שעוגת הבראונייז מוכנה?
כאשר העוגה תפוחה והשוליים שלה יציבים יותר מהמרכז, שנשאר רך למגע.
רוצים חיתוך מדוגם ואחיד?
רפדו את התבנית בנייר אפייה. הוא יקל על חילוץ העוגה מהתבנית בתום האפייה.
הכניסו את העוגה למקרר, ואחרי שהיא מתקררת טבלו סכין חדה במים חמים ופרסו אותה בקלות.
התחילו עם חיתוך פס דק מהשוליים היבשים של העוגה ורק אחר כך חתכו אותה לריבועים אחידים.
סגנון וצילומים -פסקל פרץ-רובין
You can make these brownies dairy or pareve. Also, if you want the peanut butter flavor to be even stronger, you can add another ½ cup or more of peanut butter.
Ingredients
- 200 g bittersweet chocolate
- 150 g butter or margarine (or ½ cup oil)
- ½ cup brown sugar
- ½ cup silan
- ¾ cup roasted peanuts, chopped
- 4 eggs
- 1 cup whole wheat or whole spelt flour, sifted
- ½ cup milk or soy milk
- 1 tsp orange zest
- 2 tbsp orange juice
- 1 tsp baking powder
- 2-3 chocolate bars, broken up, or ½ cup chocolate chips
- ¾ cup peanut butter
- Icing:
- ½ cup powdered sugar or ½ cup roasted peanuts, chopped
Instructions
- Add the chocolate, butter, brown sugar and silan to a bowl and melt a few seconds at a time in the microwave or over a bain marie.
- Remove from the flame or microwave and mix well. While stirring quickly, add the peanuts and the eggs. Mix well. Slowly add the flour, milk or soy milk, the orange zest, orange juice, baking powder and chocolate chips. Mix well.
- Pour mixture into a baking pan that has been lined with a sheet of baking paper and flatten. Take a tiny spoonful of peanut butter and push it inside the brownie mixture. Continue doing this until you’ve used up the peanut butter. Bake in an oven that has been preheated to 180° for 20-25 minutes.
- Let the brownies cool and then sprinkle with powdered sugar or sprinkle with roasted peanuts. Cut into squares and transfer to an airtight container or place in cupcake liners.
- Level of difficulty: Medium.
- Time: 40 minutes.
- Status: Dairy or Pareve.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק