הסְפינג' הן בצקניות אוורירות מטוגנות

הסְפינג' הן בצקניות אווריריות מטוגנות, אופייניות למטבח הצפון אפריקאי (מרוקו, לוב, אלגיר ותוניס) שאי אפשר לעמוד בפניהן. נהוג להכינן בשעות הבוקר המוקדמות, וריחן הנפלא, הנישא באוויר, משכיח מאתנו את פחדינו מפני  הקלוריות ושמן הטיגון.

הבצקניות  עשויות מבצק בסיסי פשוט – בצק שמרים רך ודביק, שכל יהודי צפון אפריקה נוהגים להכין. אצל התוניסאים, המרוקאים והאלגי'ראים  הספינג' דומה בצורתו לכעך, וקיים הבדל קל בגוון, במרקם ובמידת האווריריות המשפיעה על איכות הבצקנית. הספינג' הטריפוליטניות דומות ללביבות שטוחות ורחבות, ונהוג להכין אותן בעיקר בערב ובבוקר ראש השנה.

בצק הספינג' דביק, ועל מנת לעבוד איתו רצוי להרטיב מדי פעם את כפות הידיים וכך למתוח ולעצב אותו בידיים. טעם הבצקניות נפלא במיוחד כשהן מוגשות מיד עם הכנתן, והן חמות ונימוחות בפה. אפשר לתבל אותן בסוכר ובדבש, אך הן נפלאות גם כמו שהן.

 

מטגנים בשמן עמוק
סְפִינְג' בצקניות מטוגנות

החומרים: ל– 30-25  בצקניות

1 ק"ג קמח, מנופה

1 שקית שמרי שימרית  (50 גרם)

3/4 כוס סוכר

1 כפית מלח

1/2 3 כוסות מים

שמן לטיגון עמוק

 

הספינג' הטריפוליטניות דומות ללביבות שטוחות ורחבות

 

אופן ההכנה:

שמים את הקמח בקערה עמוקה. צרים גומה במרכזו ומכניסים לתוכה את גרגירי השמרים. מפזרים מסביב לגומה את הסוכר והמלח. יוצקים את המים תוך כדי לישה עד לקבלת בצק נוזלי ודביק.

מכסים במגבת או ביריעת פלסטיק נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים שוב תוך הוצאת האוויר מהבצק, מכסים ומשהים להתפחה  כשעה נוספת.

מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. נוטלים חופן (2-3 כפות מלאות) מהבצק בידיים רטובות או משומנות ומותחים את הבצק בכפות הידיים לכל הכיוונים. מכניסים אל השמן החם ומטגנים משני הצדדים עד גוון חום זהוב.

מוציאים בכף מחוררת אל מסננת או אל מגבות נייר. טובלים את הספינג' בסוכר או בוזקים אותו עליהן. מגישים חם, לצד צלוחית סוכר, ומי שמעוניין יכול להוסיף.

 

טיפסקל:

  • ניתן ללוש את הבצק במערבל חשמלי עם וו לישה.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין , חגית גורן 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

8 תגובות

    • הי בת שבע
      אומר לך את האמת מעולם לא הכנתי את הבצק מראש תמיד הספנג חם והוכן באותון היום
      כך שאין לי משג האם הבצקניות מתקבלות טוב ובמרקם מצוין.
      לכאורה אנו משאירים בצק שמרים לילה במקרר אולם הבצק הזה קצת יותר מימי
      אפשר כמובן לנסות אך אני חייבת לומר ביושר לא בדקתי את זה מעולם
      בהצלחה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here