אני לא מצליחה להבין את ההפתעה שאוחזת בנו כל פעם מחדש מהחורף. הרי זה מתחיל בסימנים קטנים : שעון החורף כבר כאן והימים מתקצרים, פה ושם יורדים עלינו ממטרים פזורים ובחוץ קצת אפור.

אבל אז, כשכבר הבנו שהחורף כאן, פתאום שוב מציצה השמש והיא חמימה ומנחמת, כאילו מודיעה לנו לא הלכתי לשום מקום.

בהתאם להכרזתה אנו מוותרים מיד על הסוודר לטובת חולצה קצרה ואוורירית, ומאפסנים את המטריות . רק כשנדמה לנו שאנו שולטים שוב במצב.

הוא חוזר לחיינו בלי הכנה מוקדמת. ברעש גדול מלווה ברוחות , ברקים, ורעמים, וגשם חזק שנוחת עלינו בבת אחת.

 

מרק כתום - מרק שלושת הכתומים
מרק כתום – מרק שלושת הכתומים

 

כך זה קורה נכון? אחרת איך תסבירו את ההצפות, הפקקים, ושיבושי התנועה?

ההתפרצות העונתית הזו באה לידי ביטוי גם במטבח. אנו מגישים מטעמים שהכנתם מהיר וקלילה, אולי מוסיפים גם עוגת קרם עשירה וקרה, אבל מיד מזיזים אותם הצידה ומתחילים בחיפוש אחר מנות חמות, עשירות ומנחמות שעושות לנו טוב בבטן ובנשמה.

כשהגשם מכה על החלון וברדיו הודעות על שיבושי תנועה, אני מוצאת את עצמי מהרהרת בקול על הכנת קדרות סמיכות שעשירות בדגנים, בקיטניות ובבשר.

תבשילים כאלו שישבו על הכיריים ויתבשלו אט אט על להבה נמוכה. הכול מתרחש בסיר אחד: חומרים שהוכנסו לתוכו בהדרגה מתחילים להתרכך, להסמיך, להשתזף ולקבל גוון ענברי כתמתם.

כל הקדרה מתעבה, מסמיכה והופכת לשלמה,והטעמים משתלבים זה בזה. בישול ממושך מאפשר את הזמן לחשוב למי אני משדכת את כל הטוב הזה: לגרגרי קוסוקוס או לגרגרי אורז.

אולי בכלל לפתיתים? המבחר רחב ומתאים לכל סוגי הקדרות המנחמות.

וכשאנחנו מחליטים שהפעם לא נכין תבשיל קדרה, מיד עולה באוויר ניחוח המרקים, שהרי אף הם אמונים על החימום והפינוק ביום גשום.

 

עוגת-תפוז-או-עוגת--סבתא
עוגת-תפוז-או-עוגת–סבתא

 

וכחושבים על השילובים המתאימים לעונה הזו, אני מבחינה שלרוב המנות החורפיות מתלווה איזה גוון כתום זהבהב, כאילו בהכנתם אנו מבקשים שוב את השמש.

השילוב הכתום שלי לחורף יכול להיות: בקדרת בשר, קטניות ודלעת כתומה שהושחמה. גם במרק כתום עשיר שמכיל ירקות כתומים בעונה ובעוגת תפוזים כתומה-זהובה ועוד את כל הטוב הזה תוכלו למצוא כאן באתר .

הגשם מעורר בנו חשק לתה חם, שיוגש עם פרוסת עוגה, ואני לא יכולתי לוותר על עוגת התפוזים הנפלאה, שתמיד טוב שהיא נמצאת על השיש.

השימוש בתפוז הכתום וההכנה המהירה משתלבים נהדר עם האווירה החורפית והניחוחות שיוצאים מהתנור פשוט ממכרים.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here