בסבוסה תפוחים בדבש וגלידת וניל

לכבוד ראש השנה קבלו מנה מתוקה, שהיא מחווה לתפוח בדבש, המשלבת סירופ מתוק כמו דבש ללא דבש והמון

המון תפוחים עסיסיים בניחוח קינמון וטימין. נברך שהלוואי שתהיה לנו שנה מתוקה וטעימה, שהשולחן שלנו יהיה

תמיד מלא ודלתנו פתוחה.

 

בסבוסה תפוחים בדבש וגלידת וניל

חומרים לתבנית מלבנית גדולה

1 כוס סוכר

1 כוס קמח, מנופה

11/2 כוסות סולת

2 שקיות אבקת אפיה

1 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס חלב קוקוס

1 כוס שמן

4 ביצים

קליפה מגוררת מתפוז אחד

לסירופ:

11/2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

כוכב אניס

קורט אבקת קינמון

1/2 כוס  אמרטו- לא חובה

לתפוחים:

½ כוס מים

¼ כוס סוכר

¼ כוס דבש

1 מקל קינמון

קליפה מגוררת מלימון אחד

1 גבעול תימין

4 תפוחי גרנד סמית' קלופים וחתוכים לקוביות

גלידה וניל פרווה

 

בסבוסה תפוחים בדבש וגלידת וניל
בסבוסה תפוחים בדבש וגלידת וניל

אופן ההכנה:

לסירופ – מניחים את כל החומרים (מלבד האמרטו)  בקלחת ומבשלים כ5-  דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את האמרטו.

לבסבוסה – בקערה גדולה מערבבים סוכר, ביצים, שמן, מיץ תפוזים וחלב קוקס לתערובת הומוגנית. לאחר מכן מוסיפים את הקמח, הסולת,

אבקת האפייה וגרירת התפוז ומערבבים  לעיסה חלקה. יוצקים לתבנית משומנת. אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות,

מוציאים מהתנור, מצננים מעט.ויוצקים מהסירופ על גבי הבסבוסה.

לתפוחים – מניחים בסיר את המים, הסוכר והדבש עם מקל הקינמון, קליפת הלימון והתימין, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות נוספות על אש נמוכה.

מוסיפים  את התפוחים, מבשלים כ-3 דקות נוספות ומסירים מהאש.

הרכבת המנה: חותכים את הבסבוסה למנות, מניחים על כל מנה כדור גלידת וניל ומעל יוצקים כף מתערובת התפוחים.

 

המתכון באדיבות השף מוטי אוחנה, ממסעדת "החצר" ו"מדיטה". צילומים: אבירם חסון / טיים ארט

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here