אני אוהבת את החביתיות המוכרות כבלינצ'ס –  חביתיות דקיקיות נטולות טעם שניתן למלא בשלל מיליות:מלוחות, מתוקות, צמחוניות, בשריות וחלביות. קבלו גרסה טבעונית להכנת הבלינצ'ס ללא החלב, השמנת והחמאה.

לבלילה: כ- 12-16 יחידות תלוי בקוטר  בחביתית 

2 כוסות קמח מנופה

1 חבילה אבקת אפיה

2 כפות סוכר

2 כפות שמן

1.5 כוסות מים

1 כוס חלב סויה

לשימון המחבת – מעט מרגרינה או תרסיס שמן

למלית:

400 גרם ממרח טופו

4 כפות אגוזים קצוצים

4 כפות חמוציות

3 כפות סירופ אגבה או מייפל

להגשה:

1 כוס שוקולד מריר מגורר

אופן ההכנה:

מערבבים את כול חומרי הבלילה ומשהים בצד למנוחה כ- 10 דקות ( במידה והמסה לא מספיק דלילה) ניתן להוסיף מעט מים.

ממיסים מעט מרגרינה במחבת (רצוי מחבת טפלון). יוצקים מעט מהבלילה למחבת בעזרת מצקת. מנענעים קלות את המחבת כך שהבלילה תצפה בשכבה אחידה את המחבת ותיצור שכבה דקה של בצק.

מטגנים קלות עד שהבלילה מקבלת צבע חום (בערך דקה), הופכים את החביתית לצד השני ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב. בדרך זו ממשיכים להכין את כל החביתיות.

בקערה מערבבים את כל חומרי המלית. מניחים 1-2 כפות המלית במרכז החביתית , מקפלים משני צדדיו ומגלגלים. מפזרים מעל החביתיות מעט שוקולד מגורר ומגישים

המתכון באדיבות השף מאיר רוזנברג, מלון רימונים גלי כנרת צילום: אולגה טוכשר

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

8 תגובות

  1. היי, מה עושים כדי שהחביתיות יתהפכו? השתמשנו במחבת נוןסטיק וזה היה מאוד מורכב.
    יש איזשהו טיפ?

    • הי עדי
      יש לשמן היטב בפעם הראשונה לחמם טוב טוב . החביתית הראשונה לא יוצאת משהו אבל אחר כך זה יופי :)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here