קבלו מתכון לביסקוטים (ולא בישקוטים, בישקוטים אלו העוגיות המוכרות כלשונות חתול) הן עוגיות ללא שמן, הנשמרות עד חודש. אפשר לגוון את טעמן בפירות יבשים אחרים, אפשר גם לוותר על הסוכר – הכל לפי הטעם.

 

החומרים: ל-40-35 עוגיות

3 כוסות קמח תופח, מנופה

1 כף קליפת תפוז, מגוררת

1/4 כפית מלח

1 כף קינמון

1/4 כפית ציפורן טחון

1/4 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טרי, מגורר

1 כפית אבקת סודה לשתייה

קורט הל, טחון דק

1/2 כוס צימוקים

1/2 כוס גרנולה

1/4 כוס סוכר

1/2 כוס דבש

1 ביצה גדולה

1 כפית תמצית וניל

3-2 כפות מים

 

אופן ההכנה:

מערבבים קמח, קליפת תפוז, מלח, קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר, אבקת סודה לשתייה והל. מוסיפים צימוקים, גרנולה וסוכר ומערבבים.

מערבבים בקערית דבש, ביצה, תמצית וניל ומים. מוסיפים לתערובת הקמח ומאחדים לבצק חלק.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומעצבים כל חלק בידיים רטובות לכיכר. מניחים ברווחים בתבנית אפייה מרופדת.

אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם הננעץ בכיכר יוצא יבש.

פורסים את הכיכרות בעובי 1 ס"מ ומניחים אותן על פניהן בתבנית. אופים עוד 10 דקות מכל צד (מקפידים לא לייבש אותן יותר מדי, הן יתקשו בעת הקירור). שומרים בכלי סגור הרמטית.

 

  • טיפסקל

החליפו את הגרנולה בחצי חטיף בריאות מוכן, לפי טעמכם.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here