ביסקוצ'וס/ כעכים משוננים

איני יכולה להתחיל לספור כמה סוגי עוגיות הכנתי במהלך חיי: ממולאות, מקופלות, מגולגלות, מעוצבות, פשוטות וגם מורכבות, עשרות סוגים. אבל לא משנה מה יצא מהתנור שלי, תמיד מצאתי את עצמי חוזרת בגעגוע אל העוגיות של אמי אסתר ז"ל.

אלה עוגיות כעך מתובלות במי מזהר (תפרחת הדרים), שלהן ניחוח אופייני ומיוחד. אמי נהגה להוסיף להן גרגירי שומשום ושקדים טחונים, כך קיבלו  העוגיות סוג של פריכות נהדרת. את העוגיות נהגה אמי לשמור בקופסאות פח גדולות, שאותן סגרה היטב כדי לשמור על טריותן והניחה על השיש במטבח הקטן.

עם השנים פגשתי עשרות סוגי עוגיות יבשות ממטבחים שונים שדומות לאלו שהכינה אמי. למדתי להכינן והן היו סוג של גיוון, קרובי משפחה לעוגיות שלמדתי להכין מאמי ז"ל. אלו עוגיות כעך או אצבע, שהבצק שלהן נדחס למכונה ידנית שלה הוצמדה שבלונה מעניינת ודרכה יצאו רצועות בצק מעוצבות, שאותן סוגרים לכעכים או חותכים למקטעים דמוי אצבעות. הבצק בכל מטבח כמעט זהה. השומן או הנוזל הוא שהשפיע על מרקם העוגייה וכמובן  שונים היו נותני הטעמים והניחוח האופייני לכל מטבח ומטבח.

הימים החמים שפוקדים אותנו הם הזמן הטוב ביותר להכין את העוגיות הללו "לה פטיט אסתר" של אמי ז"ל. כעכת דלמכינה/עוגיות מכונה עוגיות המכונה מופיעות במטבח הצפון אפריקאי ובעיקר במרוקאי.  משם נעבור אל המתכון להכנת כעכים משוננים (ביסקוצ'וס) מהמטבח הבלקני. רצועות צרות שנסגרות לכעכים קטנים, שאותם חותכים ויוצרים מעין סיומת דמוי שיניים. יש המתבלים בקינמון, קצח או בשומשום ובזרעי אניס ואפשר לבזוק על פני העוגייה האפויה סוכר וקינמון. את העוגיות הללו אפשר כמובן להגיש עם משקה חם, אבל אצלי בבית נוהגים להגישן לצד משקה הרוזטה או לימונדה קרה מאוד.

 

ביסקוצ'וס/ כעכים משוננים
ביסקוצ'וס/ כעכים משוננים

החומרים (ל-40 עוגיות):

4 ביצים L

1 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

1/4 כפית מלח

2 כפות ערק

1 כפית תמצית וניל או קליפת לימון מגוררת

5 כוסות קמח, מנופה

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

למריחה:

1 ביצה

1 כף אבקת סוכר

 לפיזור:

1/4 כוס שומשום

1/4 כוס קצח או שומשום שחור

אופן ההכנה:

טורפים בקערה רחבה (או במערבל חשמלי) את הביצים תוך כדי הוספת הסוכר, השמן, המלח, הערק, תמצית הווניל או קליפת הלימון. מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה. לשים עד לקבלת בצק אחיד.

נוטלים מעט מהבצק ולשים בין כפות הידיים (גם אם הבצק קשה מעט, הוא מתרכך במהלך הלישה). צרים גליל בעובי 1 ס"מ וסוגרים לטבעת בקוטר 6 ס"מ. מסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, חורצים בסכין חתכים ברווחים של 1 ס"מ אחד מהשני, אלו יפתחו בשעת האפייה ויעניקו לעוגייה מראה של גלגל משונן. בדרך זו ממשיכים להכין את יתר הכעכים.

בקערית נפרדת טורפים את הביצה ואבקת הסוכר ומורחים את הכעכים פעמיים. מפזרים מעל את גרגרי השומשום והקצח.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (160 מעלות) במשך 30 דקות או עד להזהבה. מצננים ושומרים בקופסה בעלת סגירה הרמטית.

 

ביסקוצ'וס/ כעכים משוננים

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here