בייגל כרוך מתובל

"פסקל, יש לך מתכון טוב לבייגל?", פנה אלי אחד הגולשים והוסיף, "בבקשה שזה יהיה ממש כמו שקונים". בוודאי שיש לי. בתחילה חשבתי לשלוח את המתכון לפונה באופן אישי, אך מהר מאוד החלטתי לפנק את כולכם במתכון המוצלח שלי. להכנת בייגל כרוך בגודל בינוני. רובו חלק ורק חלק קטן ממנו מתובל בכמות גדולה של מלח או שומשום או כל תוספת אחרת. בחוץ הוא קשה ומתפצח ובפנים רך רך.

אפשר לרכוש אותו בקיוסקים והכי משעשע לפגוש את הרוכלים עם קופסה מלאה בייגלה חם מחכים ביציאה מהתאטרון וקוראים בקול רם "בייגלה חם,  שלוש בעשר".

 

בייגל כרוך

החומרים: (לכ-8 יחידות בגודל בינוני)

1/2 קילו קמח, מנופה

1/2 1 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

1/2 1 כוסות מים

1/4 כוס שמן אפשר שמן זית

1 כפית מלח

לטבילה:

2 ליטר מים

2 כפות סודה לשתייה

1/2כוס סילאן נטול סוכר או דבש

 

 

להברשה:

1 ביצה טרופה עם כפית מים או שמן

לעיטור:

שומשום, מלח גס, זעתר, גרעיני חמנייה, קצח ועוד

אופן ההכנה:

מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים במהירות נמוכה. תוך כדי הערבול מוסיפים בזרם איטי את המים (לא הכול) והשמן. כאשר מתחיל להיווצר בצק מוסיפים את המלח. ממשיכים ללוש כ-7 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.

קצת לפני סיום ההתפחה נוטלים סיר רחב ועמוק שלתוכו יוצקים את המים, הסודה לשתייה והסילאן או הדבש. מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.

מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מכל חלק יוצרים רצועה ארוכה עד כמה שניתן. מקפלים את הרצועה לשניים וכורכים כמו בורג. סוגרים היטב לצורת כעך. בדרך זו מכינים את יתר החלקים.

מכניסים כ-3-4 כעכים לתוך הסיר עם המים והסילאן ומבשלים כ-30-40 שניות. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה הטרופה ומעטרים בגרגרי שומשום, זעתר, מלח גס ועוד. בדרך זו מכינים את יתר הבצק.

מברישים ביצה ובוזקים תוספת

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך 25-30 דקות, עד לקבלת מרקם שחום ויפה.

 

  • טיפסקל 

 ניתן להכין קארמל סוכר ולהוסיף אותו למים עם סודה לשתייה במקום הסילאן.

הבישול הקצר במים המתוקים נועד להעניק לבייגל את הגוון האופייני לו ואת מעטה הקריספיות.

 

מגישים חם לכל בני המשפחה

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

12 תגובות

  1. נהדרת… אני מכור לבייגל הזה ולאתר שלך ואלייך… מיליון תודות. נראה אם אצליח להגיע למירקם ולטעם הקלאסי של המאפה הכי טעים בעולם…

    • הי ברוך
      נעים מאוד להיכנס לאתר ולקבל כזו תגובה
      תודה רבה רבה
      אני בטוחה שתצליח
      ואשמח לראות תוצאות

  2. שלום פסקל, איך כדאי ללוש את הבצק בלי מכונה (ביד)? ומהם ההבדלים?
    ההסברים שלך מאוד ברורים. תודה רבה

    • הי גבי
      אני ממש שמחה
      תצלם ותעלה בדף הפייסבוק ובאינסטגרם
      תמשיכו להינות :)

  3. מדהים!!! חוסל ברבע שעה חחחחח.. תודה רבה על המתכון המדוייק! יש לי את כל ספרייך, אני לא מתפלאת… :)

  4. היי
    לאחר התפיחה הבצק ממש נוזלי וקשה להביא אותה לצורה כמו כאן בתמונות.
    מה אפשר לעשות?
    חוץ מזה הטעם מושלם! תודה רבה!

    • עינת
      הבצק הוא רך לא נוזלי יכול להיות שחסר לך קצת קמח?
      בפעם הבאה שתכיני כאשר את עובדת עם הבצק והוא נוזלי מידי קמחי את הבצק תוך כדי לישה עד לשלב שאת מרגישה שהבצק
      מאפשר לך לעבוד איתו . אבל חשוב מאוד לא להוסיף ולקמח יתר על המידה . אחרת הצורה תתקבל אבל המרקם יהיה קשה בנגיסה
      בהצלחה
      פסקל

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here