בייגל כרוך מתובל

"פסקל, יש לך מתכון טוב לבייגל?", פנה אלי אחד הגולשים והוסיף, "בבקשה שזה יהיה ממש כמו שקונים". בוודאי שיש לי. בתחילה חשבתי לשלוח את המתכון לפונה באופן אישי, אך מהר מאוד החלטתי לפנק את כולכם במתכון המוצלח שלי. להכנת בייגל כרוך בגודל בינוני. רובו חלק ורק חלק קטן ממנו מתובל בכמות גדולה של מלח או שומשום או כל תוספת אחרת. בחוץ הוא קשה ומתפצח ובפנים רך רך.

אפשר לרכוש אותו בקיוסקים והכי משעשע לפגוש את הרוכלים עם קופסה מלאה בייגלה חם מחכים ביציאה מהתאטרון וקוראים בקול רם "בייגלה חם,  שלוש בעשר".

 

בייגל כרוך

החומרים: (לכ-8 יחידות בגודל בינוני)

1/2 קילו קמח, מנופה

1/2 1 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

1/2 1 כוסות מים

1/4 כוס שמן

1 כפית מלח

לטבילה:

2 ליטר מים

2 כפות סודה לשתייה

1/2כוס סילאן נטול סוכר או דבש

 

 

להברשה:

1 ביצה טרופה עם כפית מים או שמן

לעיטור:

שומשום, מלח גס, זעתר, גרעיני חמנייה, קצח ועוד

אופן ההכנה:

מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים במהירות נמוכה. תוך כדי הערבול מוסיפים בזרם איטי את המים (לא הכול) והשמן. כאשר מתחיל להיווצר בצק מוסיפים את המלח. ממשיכים ללוש כ-7 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.

קצת לפני סיום ההתפחה נוטלים סיר רחב ועמוק שלתוכו יוצקים את המים, הסודה לשתייה והסילאן או הדבש. מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.

מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מכל חלק יוצרים רצועה ארוכה עד כמה שניתן. מקפלים את הרצועה לשניים וכורכים כמו בורג. סוגרים היטב לצורת כעך. בדרך זו מכינים את יתר החלקים.

מכניסים כ-3-4 כעכים לתוך הסיר עם המים והסילאן ומבשלים כ-30-40 שניות. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה הטרופה ומעטרים בגרגרי שומשום, זעתר, מלח גס ועוד. בדרך זו מכינים את יתר הבצק.

מברישים ביצה ובוזקים תוספת

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ואופים במשך 25-30 דקות, עד לקבלת מרקם שחום ויפה.

 

  • טיפסקל 

 ניתן להכין קארמל סוכר ולהוסיף אותו למים עם סודה לשתייה במקום הסילאן.

הבישול הקצר במים המתוקים נועד להעניק לבייגל את הגוון האופייני לו ואת מעטה הקריספיות.

 

מגישים חם לכל בני המשפחה

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here