בטטה בסילאן ורוטב רימונים

לא תמיד אנחנו צריכים לעמוד שעות במטבח על מנת להכין ארוחה מורכבת ומרובת מנות שתתיש אותנו לגמרי. לפעמים אפשר לארח עם מנות אשר עושות רושם וכאילו מספרות סיפור של שעות במטבח ובעצם הן מאוד קלות להכנה, טעימות ויפות להגשה. בטטה בסילאן ורוטב רימונים עומדת בקריטריון זה. זו מנה פשוטה ומהירת הכנה, שתמיד גונבת את ההצגה.

השילוב בין הסילאן לרכז הרימונים במשרה יוצר בשעת האפייה מעין כיסוי שחום, קריספי ומקורמל ההופך לשחום ויוצר סוג של ניגוד יפיפה בין הגוון הכתום לשיזוף בשולי הבטטות וכאשר חותכים אותן בסכין או בעזרת כפית נחשף גוון כתום בוהק שמעורר את בלוטות הטעם ותאמינו לי המנה טעימה מאוד.

 

בטטה בסילאן ורוטב רימונים

החומרים (ל-6 מנות):

3 בטטות בגודל בינוני

3 כפות שמן זית + כמות נדיבה של שמן זית לזילוף

1 כף סילאן או דבש

1 כפית רכז רימונים

מלח פלפל לפי הטעם

עלים מ-3 גבעולי תימין

להגשה:

עלי תימין טריים, נענע או כוסברה, קצוצה

 

בטטה בסילאן ורוטב רימונים

אופן ההכנה:

שוטפים ומנקים היטב את הבטטות. חוצים אותן לאורכן. נוטלים כל בטטה בצידה החתוך והחלק, ובעזרת סכין חדה יוצרים חתכים לאורכן ולרוחבן בצורת שתי וערב.

מערבבים בקערית את שמן הזית, הסילאן, רכז הרימונים, מלח, פלפל ועלי תימין. מורחים את הרוטב על חצאי הבטטות ואת היתר יוצקים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. יוצקים עוד קצת משמן הזית על פני התבנית ומסדרים את חצאי הבטטה בתבנית, כאשר הצד עם הקליפה כלפי מעלה.

יוצקים עוד שמן זית על פני הבטטות ומפזרים מעט מלח ופלפל.

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) במשך 20-30 דקות. במידה והבטטות עדיין מעט קשות מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 10-15 דקות. בשלב זה חשוב להשגיח על הבטטות שלא ישחימו יתר על המידה. בתום האפייה מגישים חם ומפזרים מעל עלי תימין או כוסברה טחונה ומעט מלח גס.

 

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here