הכול הולך

אחרי החגים והארוחות המשפחתיות הרבות, היגע הזמן לחזור לשגרה ולגזרה. ובכל זאת,אי אפשר בלי עוגה בחושה ביתית – היא טעימה, קלה ומכילה "כל מה שיש"

אחרי כל המטעמים שהכנו, טעמנו ואכלנו, זה הזמן לחזר לשגרה ולגזרה. אצלי, למרות ההיערכות לחזרה לשגרה, אי אפשר בלי עוגה לצד משקה חם.

כך קורה שהכנת עוגה בסיסית ופשוטה מכילה בדרך כלל את כל מה שיש. העיקר להפעיל את התנור, כי אין כמו ניחוח של עוגה הנאפית בתנור הביתי.

העוגה הזו היא פשוטה וקלה להכנה, כך שכל אחד יכול להכין אותה. אני מכינה אותה בעיניים עצומות. היא תמיד משתנה, אבל לא תמיד אני זוכרת לרשום את השינוי. לכן אני קוראת לה "עוגה של מה שיש".

 

יוצקים לתבנית מעוטרת
יוצקים לתבנית מעוטרת

לפעמים היא בשילוב שוקולד, פירות, ותוספות אחרות, ולפעמים אני משלבת בה סילאן – דבש תמרים. בפעם האחרונה שהכנתי אותה השתמשתי בקמח מלא, והתוצאה הייתה נפלאה עם גוון בריאותי.

היום אפשר לשלב כל מיני שאריות קמח מצה, תפוחי אדמה, וכדומה. מפזרים על פני העוגה טרם האפייה שומשום, שקדים פרוסים ומולבנים, שבבי ברס (שאותם מוצאים בחניות המתמחות ), אגוזים גרוסים ועוד.

אפשר לאפות את העוגה בכל תבנית שיש בבית – עגולה, סיר פלא, מלבנית, מסולסלת, תבניות כיכר וכו'. כשהיא יוצאת מהתנור, פורסים פרוסה חמימה לצד כוס קפה מהביל, ורק אז חוזרים לעיניינים.

אני אוהבת עוגות שלא צריך לעבוד קשה אבל הן בכול זאות נראות נפלא וטעמן מצוין. כזו היא הבחושה והמגוונת. עוגה קלילה ופשוטה שהשידרוג בה הוא הגיוון בהכנה ובתוספות שונות.

 

החומרים: לתבנית מעוטרת טבעתית בקוטר 22-24 ס"מ או 2תבניות אינגליש קייק בינוניות / סיר פלא / תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ,משומנת ומקומחת.

200 גרם חמאה רכה

1/2 1 כוסות סוכר או סוכר דמררה

2 שקיות סוכר וניל

1 כפית רום

3 ביצים

3 כוסות קמח תופח מאליו מנופה (או 1 כוס קמח מנופה, 1/2 1 כוסות קמח מלא מנופה +

1/2 2 כפיות אבקת אפייה )

1 גביע יוגורט

1/2 כוס חלב

3 כפות אבקת קקאו

1 כף ממרח נוטלה

2 -4 כפות חלב

לעיטור:

1/2 כוס שבבי ברס אגוזים או שומשום וכף סילאן

 

בתבנית מלבנית
בתבנית מלבנית

אופן ההכנה:

מכניסים את החמאה והסוכר בקערת המערבל, ומערבלים עד לקבלת תערובת קיצפית. מוסיפים את סוכר הווניל והרום הביצים ומערבלים לתערובת חלקה ואוורירית.

מקציפים לתערובת קלילה וחלקה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח (שני סוגי הקמח ), אבקת האפייה, היוגורט והחלב.

נוטלים מהתערובת בערך כוס, מניחים בקערה,מוסיפים ממרח נוטלה וחלב ומערבבים לבלילה אחידה.

את יתר הבצק מעבירים לתבנית המשומנת.

נוטלים בכפית מבלילת השוקולד ודוחסים לתוך הבצק הנתון בתבנית ברווחים קטנים.

 

אפשר לצפות בציפוי שוקולד
אפשר לצפות בציפוי שוקולד
  • אפשרות נוספת:

יוצקים לתבנית מחצית מן הבלילה. מוסיפים את אבקת הקקאו ו 4-2 כפות החלב לבלילה שנותרה, ומערבבים היטב.

יוצקים את הבלילה הכהה על הבלילה שבתבנית ומחליקים. נועצים סכין במרכז הבצק, ויוצרים מעין צורת שמונה ליצירת מראה משויש.

מפזרים את ברס האגוזים או שומשום ומזלפים מעל את הסילאן.אופים בתנור שחומם מראש כ-45-50 דקות ומניחים להצטנן על רשת ברזל.

 

בחושה , מגוונת ומעוטרת

  • טיפסקל

רוצים לקבל מרקם שונה ושוקולדי?

החליפו את הקקאו והחלב ב 1/2 1 כוסות שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר גרוס.

למראה שונה ולקבלת טעם אחר, החליפו את השוקולד בפירות מיובשים ובאגוזים.

רוצים להעשיר את העוגה? הכינו קרם או ציפוי שוקולד, וצפו בו את העוגה.

אתם מוזמנים לעטר את העוגה בשבבי קוקוס, בסוכריות צבעוניות וכו'.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here