כיסנים נהדרים מן המטבח הספרדי-בלקני המוכרים בשם "בורקיטס".

כאשר יש לי מספיק זמן או לקראת אירועים חגיגיים אני טורחת ומכינה את הכיסנים בצורת סהרונים

בדרך המקובלת: אני נוהגת לרפד בבצק תבניות אישיות שאותן ממלאים במלית כדי לקבל כיסנים מעוצבים במיוחד.

כשאני ממהרת אני יוצרת מהבצק ומהמלית שתיים-שלוש גלילות ומקבלת כרוכיות נהדרות.

החומרים: לכ 24 יחידות תלוי בגודל

לבצק:

1 כוס שמן

1 כוס מים

1/4 כפית מלח

4 כוסות קמח מנופה

1/4 כפית פלפל לבן

1/2 כפית אבקת אפייה

למילוי:

4 כפות שמן זית

3 בצלים גדולים, קצוצים דק

400 גרם בשר בקר טחון

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 בצל ירוק קצוץ

1 כפית כוסברה קצוצה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

3 כפות צנוברים (או בשקדים)

לציפוי:

1 ביצה טרופה עם כף מים או טיפת שמן סויה

1/2 כוס זרעי שומשום

אופן ההכנה: 

מבשלים את השמן והמים בסיר על אש בינונית. מערבבים, מוסיפים את המלח ומרתיחים. מסירים מהאש. מניחים את הקמח והפלפל הלבן בקערה רחבה, מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים.

יוצקים בהדרגה את נוזלי השמן, המים והמלח תוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך וגמיש.

המילוי – מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ במשך כמה דקות עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוסיפים את הבשר הטחון ובוחשים בכף עץ. מועכים מערבבים ומטגנים את הבשר עד שהוא מאפיר ומתפורר לחלוטין. מסירים מהאש.

מוסיפים את הפטרוזיליה, הבצל הירוק, הכוסברה, המלח, הפלפל השחור והצנוברים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים עיגולים בכוס. מרדדים כל עיגול בצק ומניחים כף מהמילוי. סוגרים לסהרון ומהדקים את הקצוות בצביטות קלות. מכינים את כל הסהרונים ומסדרים אותם בתבנית אפייה משומנת היטב עם רווחים ביניהם.

מברישים את הסהרונים הממולאים בביצה הטרופה ובוזקים עליהם שומשום. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות כ-25-30 דקות.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here