סופגניות מהירות הכנה מספרד וארצות הבלקן. הן מזכירות במידת מה את הבצקניות האלגיריות "קונדילו "את עוגיות ה"חפף" הקליליות התוניסאיות. הן מוכרות גם במטבח הסורי "עואימה", במטבח הלבנוני"עוינאת" במצרים "לוקמת אל קאדי". בשמחות בוזקים עליהן סוכר וקינמון, עורמים אותן כפרמידה על צלחת גדולה והן נדבקות זו לזו באמצעות הסירופ. במטבח התימני מוכרות "כזלאביה", במטבח היווני מוכרות כ-"לוקומדוס".

על בסיס גרסאות אלו התפתחה בארץ גרסה צברית- ישראלית אשר בהכנת משתמשים במיץ תפוזים, יוגורט או חלב בתיבול קליפת לימון מגוררת, דבש  סילאן ופתיתי קוקוס.

החומרים: לכ- 30 יחידות תלוי בגודל

3 כוסות קמח, מנופה (בפסח מחליפים ראו למטה בטיפסקל)

25 גרם שמרים טריים

קורט מלח

1 כף סוכר

1/4 2 כוסות מים

שמן לטיגון

סירופ:

1/2 1 כוסות מים

1 כוס סוכר

2-3 כפות מיץ לימון

1 מקל קינמון קטן

 

 

 

אופן ההכנה: 

שמים את הקמח בקערה עמוקה מפזרים סביב את  השמרים, צרים גומה במרכז ולתוכה מוסיפים את המלח והסוכר. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים תוך כדי  תנועות נמרצות עד לקבלת עיסה דלילה מעט.

מכסים ומניחים לתערובת הבצק לתפוח כשעה וחצי.

מחממים את השמן לטיגון בסיר עמוק. נוטלים בכף גדולה מתערובת הבצק. בכף נוספת מטילים את מנת התערובת לתוך השמן החם. מטגנים היטב את הבצקניות –סופגניות משני הצדדים עד לקבלת גוון זהבהב. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

מערבבים את כל חומרי הסירופ בסיר בינוני ומבשלים על להבה בינוני כ-25-30 דקות. מצננים מעט.

טובלים את הסופגניות בסירופ החם מספר שניות ומוציאים על מגש הגשה.

  • טיפסקל- בפסח אפשר להכין את הבומייאלוס עם קמח מצה או בשילוב קמח מצה עם קמח תפוח אדמה.
ממלאים קערה בגאנש ומסדרים את הסופגניות בוזקים שוקולד מגורר ואבקת סוכר

לגיוון והגשה מיוחדת 

במקום לצפות אותן בסירופ סוכר, אפשר להכין רוטב גאנש קליל למלא קערת הגשה בגנאש ובתוכו מסדרים את הסופגניות ומגישים לשולחן. כל מה שצריך לעשות הוא לקחת סופגנית לנגב ברוטב- קרם ונוגסים בהנאה ולמי שלא רוצה קרם, אז פשוט מלפפים את הסופגניות הקטנות בעודן חמות בגרגרי סוכר ומגישים.

 

כל אורח פשוט מנגב בבומיאלוס את הגאנש ונוגס בהנאה

 

לא רוצים להכין סירופ סוכר, או קרם גאנש אז הכי פשוט ולא פחות טעים מלפפים את הבורמיאלוס בסוכר

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here