

עוגת השבת או החג שלי היא עוגת שמרים קלאסית, שכמעט בכל בית יש גרסה זו או אחרת למתכון שלה.
הפעם בחרתי להכין גרסת נוגט מרציפן טעימה מאוד. אתם יכולים לדבוק במתכון או לשנות את נותני הטעמים
בבצק ולהשתמש בקליפות הדרים, וניל, קינמון ועוד.
** שימו לב הבצק מתקבל רך מעט ולא דומה למרקם בצק שמרים שאתם מכירים, כך הוא צריך להיות.
אתם יכולים להוסיף מעט קמח שיעזור לכם בעיבוד הבצק אבל לא יותר מידי.
בבקה/קוגלהוף בנוגט שקדים
החומרים: לתבנית בבקה/קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומקומחת
1/2 ק"ג קמח, מנופה
25 גרם שמרים
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
130 גרם חמאה, רכה
1/4 כפית מלח
1/2 1 כוסות חלב
למלית:
100 גרם ממרח נוגט, או תמרים
1/2 כוס ריבת תפוזים או אחרת, דלילה
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1/2 כוס צימוקים בהירים
קליפת תפוז, מגוררת
1/2 כוס שקדים מולבנים, פרוסים
200 גרם מרציפן מוכן, חתוך לחתיכות
לעיטור:
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
להכנת הבצק – שמים בקערת מערבל את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים עם וו הלישה במשך דקה או שתיים.
מוסיפים תוך כדי ערבול איטי את הביצים, החמאה, המלח והחלב, מערבלים עד לקבלת בצק גמיש. משמנים קערה ומעבירים את הבצק.
מכסים בניילון נצמד ומשהים במקום חמים להתפחה כחצי שעה.
להכנת המלית- מערבלים לעיסה את כל חומרי המלית, מלבד המרציפן. מוסיפים את חתיכות המרציפן תוך כדי ערבול לקבלת תערובת אחידה.
על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את המלית בשכבה אחידה על העלה ומגלגלים לגלילה מכם והלאה. (הבצק ממש רך )
מהדקים היטב את שני קצוות הגלילה ליצירת טבעת . משמנים ומקמחים את התבנית, ומניחים בה את הגלילה. מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה במקום חמים, שעה וחצי לפחות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך (170 -180 מעלות צ') כ- 35 דקות. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
- טיפסקל
במקום להתפיח את הבצק במקום חמים, אפשר להתפיח אותו במקרר במשך ארבע שעות.
תוכלו להיות יצירתיים ולהחליף את המלית לפי טעמכם במליות כגון: ממרח שוקולד עשיר עם אגוזים,
פירות מיובשים, פרג, אגוזים וחלבה, קינמון וקצף ועוד.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
כתוב 25 גרם שמרים,טריים? יבשים?
רוצה להכין את העוגה לשבת
דניאלה
הכוונה לשמרים טריים
כמה יוצא בשמרים יבשים?
הי דבורה
1 כף ועוד קצת שמרים יבשים