

בגלידריה הביתית נכין ארטיקים ממיצים בטעמים מגוונים, בתוספות פירות ותיבולים מיוחדים המקנים טעם וטקסטורה לארטיקים. אפשר להכינם גם על בסיס יוגורט, פרי וחלב, ולצפות אותם בגלימת פרי מרוסק, או להכין ארטיק על בסיס פירות מרוסקים, עם מעט סירופ סוכר ותבלינים שונים.
טיפסקל
אפשר להשתמש בפירות טריים או קפואים. אם אתם משתמשים בפירות טריים, בחרו את הבשלים ביותר.
אפשר להשתמש בכל פרי שאוהבים. רק הקפידו על שילובי הטעמים.
שימו לב לדרגת המתיקות של הפירות. טעמו את המסה אחרי ההכנה ותקנו את המתיקות. אפשר להשתמש בתחליפי סוכר כמו דבש, מייפל, סירופ אורז ואגבה.
על מנת לקבל מרקם חלק ואחיד, טוחנים את הפירות בבלנדר. אפשר להשאיר חלק מהפרי בדרגת גריסה שונה, כדי לקבל מרקם מעניין בעת הנגיסה.
יש להניח את מקל הארטיק בתבניות לפני שמכניסים את הבלילה. יוצא מהכלל: ארטיק בכוסות. הקפיאו תחילה את הבלילה בכוס ורק אחרי שעתיים הוסיפו את המקלות. כך הם יהיו יציבים ולא ייטו הצידה.
לא חייבים לקנות תבניות ייעודיות לארטיקים. אפשר להשתמש בכוסות רגילות או חד פעמיות, תבניות של קרחונים, מכלים ריקים של מעדנים, תבניות סיליקון להכנת מאפינס, ועוד.
חשוב להותיר מעט רווח בין מסת הארטיק לשולי התבנית או כלי ההקפאה כי המסה מתפשטת בהקפאה.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם? אל תשכחו לשתולתייג אותי באינסטגרם שלי אני סקרנית לראות את התוצרים שלכם
For the English recipe scroll down
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
ארטיק יוגורט משובץ פטל ואוכמניות
החומרים: (לכ-8 יחידות, תלוי בסוג הכלי)
2 כוסות יוגורט
2 כפות סירופ אורז מלא בתוספת נקטר אגבה ומייפל
1 כף דבש
מעט תמצית וניל
למילוי:
1/2 כוס פטל קפוא
1/2 כוס אוכמניות קפואות
לעיטור:
100 גרם שוקולד רובי ורוד
1 כפית שמן
לפיזור:
1/2 כוס סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את היוגורט, סירופ האורז, הדבש והווניל. טורפים במטרפה היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מניחים את מקלות הארטיקים בתבנית, יוצקים את הבלילה ומעטרים בפטל ובאוכמניות. מקישים קלות את התבנית על משטח העבודה להוצאת בועות אוויר. מקפיאים לכ-5 שעות.
מניחים בכלי זכוכית את שוקולד הרובי וממיסים במיקרוגל במספר פולסים. מערבבים היטב. מוסיפים את השמן ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף ומעטרים את הארטיק או טובלים מחצית או רבע מהארטיק בשוקולד המומס. מעטרים במהירות עם מעט סוכריות צבעוניות.
דרגת קושי: קל
זמן הכנה: 20 דקות + זמן ההקפאה
סוג המנה: פרווה (חלבי בשימוש עם יוגורט, שמנת, שוקולד)
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
Yoghurt popsicle with raspberries and blueberries
TiPascale
It’s best to use seasonal fruit that are extremely ripe. You can use fresh or frozen fruit. You can blend the fruits completely, or you can blend them partially so that small pieces of fruit remain. You can put the popsicle sticks in place before or after you pour in the mixture, but make sure they’re in place before you place the popsicle mold in the freezer.
If you don’t have a popsicle mold, you can use plastic cups, ice cube trays, disposable cups, muffin pans or leftover yoghurt containers instead. Just remember that when liquid freezes, it expands, so make sure not to fill the spaces all the way to the top.
If you're using cups, you might want to let the popsicles freeze for two hours and then insert the popsicle sticks so that they won’t fall to the side. Then put the popsicles back in the freezer for a few more hours so they can freeze completely.
You can use any type of fruit you want, but try to combine fruit, syrup and toppings whose flavors go well together.
If you're using fruit that is not so sweet, you might want to add a little more honey, maple syrup, sugar substitute or rice syrup.
When you're making yoghurt popsicles, you can add fun toppings, such as gummy bears, marshmallows, white chocolate balls, cornflakes mixed with chocolate, nuts or any other topping you might enjoy. You can also play around with a variety of different chocolates – bittersweet, milk or white chocolate.
Ingredients
- 2 cups yoghurt
- 2 tbsp brown rice syrup mixed with agave and maple syrup
- 1 tbsp honey
- A little vanilla extract
- Fillings:
- ½ cup frozen raspberries
- ½ cup frozen blueberries
- Chocolate coating:
- 100 g ruby chocolate
- 1 tsp oil
- Serving suggestion:
- ½ cup sprinkles
Instructions
- Add the yoghurt, rice syrup, honey and vanilla to a bowl. Mix well with a whisk until smooth. Pour mixture into a popsicle mold and put the popsicles sticks in place. Add the raspberry and blueberries pieces. Bang the tray gently on the counter to remove any air bubbles and then put in the freezer for 5 hours.
- Melt the ruby chocolate pieces in a glass bowl in the microwave a few seconds at a time. Mix well and then add the oil. Mix again. Transfer to a pastry bag and then spread on the popsicle. Alternatively, you can dip the popsicle in the bowl of chocolate and then add sprinkles before the chocolate hardens.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק