אפשר להגיש לילדים פלח אבטיח צונן או להגישו בצורת משולשי אבטיח כמו ארטיק בשילוב שוקולד לבן וכהה ובתיבול עדין של ורדים מיובשים, קליפת תפוז ומלח גס. קינוח אחר, מיוחד וטעים ממש. מתאים לבוגרים ולילדים.

חשוב לזכור שמעבר ליופיו ולטעמו הנהדר של האבטיח יש לו גם ערך תזונתי גבוהה. הוא מכיל כמות גדולה של ליקופן, שהינו נוגד חמצון רב עוצמה. הליקופן אינו מיוצר בגוף ולכן חשוב לקבל אותו מפירות וירקות. בנוסף האבטיח עשיר בוויטמינים A ,B ו-C והוא מכיל כמויות יפות של אשלגן, מגנזיום וסידן. יש בו כמובן כמות גדולה של נוזלים, וב-100 גרם של אבטיח יש 45 קלוריות. מומלץ לבחור באבטיחים עם גרעינים (אם מוצאים כאלו) היות והגרעינים עשירים במגנזיום, ברזל וחומצה פולית.

טיפסקל:

במקום זילוף בכפית אפשר להכניס את השוקולד המומס לשקית ניילון קטנה. מנקבים חור קטן בקצה השקית ומזלפים את השוקולד על משולשי האבטיח (ראו תמונה).

 

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם ארטיק אבטיח ושוקולד במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!

החומרים: (ל-6 מנות)

3 פרוסות גדולות של אבטיח (כל פרוסה בעובי 1 ס"מ)

50 גרם שוקולד מריר

50 גרם שוקולד לבן

1 כפית שמן

6 מקלות ארטיק

לעיטור:

1/4 כוס ורדים מיובשים

1 כף קליפת תפוז, מגוררת

מעט מלח גס או גבישי מלח גרוס

אופן ההכנה:

נוטלים פלח אבטיח וחותכים ממנו שני משולשים שווים. בדרך זו חותכים משאר פלחי האבטיח עוד ארבעה משולשים. מספיגים את הנוזלים היטב מהאבטיח  במגבת נייר.

במרכז כל משולש יוצרים חתך קטן ולתוכו מכניסים את מקל הארטיק. פורסים נייר אפייה על תבנית תנור או מגש רחב ומסדרים את כל משולשי האבטיח עם מקלות הארטיק.

מניחים את השוקולד המריר בצלוחית אחת ואת שוקולד החלב בצלוחית שנייה. מחלקים את השמן בין שתי הצלוחיות ומכניסים למיקרוגל. ממיסים במספר פולסים ומערבבים היטב. בעזרת כפית מזלפים זרזיפי שוקולד מריר על פני משולשי האבטיחים ואחר כך זרזיפים של שוקולד לבן. מפזרים מעל ורדים מיובשים, קליפת תפוז מגוררת ומעט מאוד מלח. ומגישים ונוגסים בהנאה.

 

ארטיק אבטיח מפתיע

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here