קבלו מתכונים לארטיק פרי וארטיק חלבי. ארטיקים אפשר להכין בדרך הפשוטה, כפי שעשינו כשהיינו ילדים, עם מיץ בכוסות כפית דחוסה לכוס ולמקפיא.

היום כבר אפשר להשקיע ולהכין ארטיקים על בסיס מיצים שונים ומגוונים בתוספת של פרי לגיוון, עם תיבול מיוחד המקנה טקסטורה מעניינת.

אפשר להכין ארטיק ביתי על בסיס יוגורט פרי וחלב ולצפות אותו בגלימת פרי מרוסק אחר בגוון שונה, ו/או ארטיק על בסיס פרות מרוסקים עם מעט סירופ סוכר ותבלינים שונים.

קבלו שני מתכונים האחד על בסיס פרי והשני יוגורט:

 

ארטיק פרי

2-3 כוסות של פרי ( כל פרי אהוב- תותים, משמש, פירות יער , וכו')

1 כוס סירופ סוכר מוכן (מוכן מ-1 כוס מים וחצי כוס סוכר)

1 כפית תמצית וניל או גררת קליפת לימון

אופן ההכנה: 

מרסקים במעבד מזון את הפרי למחית חלקה. מוסיפים באיטיות, תוך ריסוק , את הסירופ והוניל או גררת הלימון.

מעבירים לתבניות ארטיק מתאימות או אחרות ומכניסים למקפיא ל7-8 שעות קודם להגשה. לשחרור קל ויעיל הרטיבות במים זורמים את המיכל ואו הכלי של הארטיק ושחררו בזהירות.

ארטיק פרי חלבי

2 כוסות של פרי מרוסק או מיכל של רסק פרי מוכן

2 כוסות יוגורט

1 כף סילאן

מעט וניל או זנגביל

אופן ההכנה: 

מערבבים היטב את כל החומרים ומעבירים למיכלי ארטיק או מיכלים אחרים. מאחסנים במקפיא כ- 5 שעות.

  • טיפסקל – אם אין לכם מכלי ארטיק מתאימים

מכינים את הארטיקים בכוסות או מכלים ללא סגירה ( כמו מכלי הארטיקים)

אתם יכולים לסגור ברדיד אלומיניום חשוב ליצור חריץ שמתוכו מקל הארטיק יצא. סגירה טובה ולמקפיא.

  • טיפסקל כלים ואביזרים לארטיק

בשווקים ובחניות המתמחות תמצאו שפע של כלים ותבניות מיוחדות לארטיקים באיכויות שונות.

אפשר גם להשתמש בכוסות קטנות או גדולות,תבניות סיליקון למאפינס או צורות שונות שיש לכם בבית

כמו: תבניות קטנות ,מכלים בגדלים ובצורות מעיינותו/או במכלי ארטיק פשוטות מפלסטיק

ולא מסילקון הנמכרים בשווקים.

ארטיקים מפרות יער
ארטיקים מפרות יער
  •  

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here