במהלך אימון כושר במכון, חברתי לאימון טני בנאש- ספרה בגעגוע על ילדותה בברזיל. בעניים בורקות מהתרגשות ספרה על הצו'רוס. שהם לא סופגניות,לא ספינ'ג ובוודאי לא זנגולה.

אלו עוגיות מטוגנות וממולאות בריבת חלב שהיא אוהבת והזכורות לה מבית אמא.

הצו'רוס הן עוגיות העשויות מסוג של בצק רבוך העובר טיגון עמוק. הן אווריריות וממולאות בריבת חלב! אם המשפחה נהגה לפנק את בנותיה מידי שבת, ולקחה אותן אל הסופר "בולברד" שם בדיוק לידו ניצב דוכן מוכר הצו'רוס.

הנוהל הפך למנהג במשפחה, וטני הקטנה חכתה כל השבוע לשבת, כדי לשוב ולאכול צו'רס מתוק ועשיר בריבת חלב מתוק מתוק ומפנק.

היא המשיכה להסביר באריכות שאת הצו'רוס, מכינים בגדלים וצורות שונות בהתאם למטבחים, ספרד, ארגנטינה ועוד.. בברזיל לצו'רוס צורה מאורכת כמו – מקל קטן ,עבה וארוך.

צורה זו מאפשרת מילוי צו'רוס בריבת חלב. אחרי המילוי החגיגה ממשיכה כשמגלגלים את הצו'רוס בסוכר וקינמון. היא זוכרת אך נהגה לבקש מהמוכר למלא את הצו'רוס שלה בכמות נוספת של ריבת חלב, כי כך היא אוהבת את הצו'רוס שלה עם המון המון ריבת חלב…!

נהניתי להקשיב לטני והתרגשתי, מבחינתי הסיפור רק מדגיש את החשיבות בשמירה על טעמי הילדות ומסביר מדוע בחרתי להתמקד בטעמים הנפלאים של מטבחי העדות.

לכולנו חקוקים בזיכרון חוויות ילדות המלווים בניחוחות, בטעמים, בחומרים, ובכלים מיוחדים, המספרים את סיפור המשפחה ומדגישה את הקשר אל הבית.

לכבוד חג ה חנוכה ובעיקר לכבוד טני וטעמי ילדותה קבלו מתכון להכנת עוגיות הצו'רוס. אתם מוזמנים

למלא אותן בריבת חלב ו(כמו טני) ולגלגל בסוכר וקינמון או להכין קרם שוקולד שאתם אוהבים ולטבול את הצו'רוס בהנאה רבה. כך או כך זכרו לכל אחד יש את טעם הילדות שלו.

הצ'ורוס אופייניות למטבח הארגנטנאי ,ספרדי והברזילי הן עשויות מסוג של בצק רבוך העובר טיגון עמוק. יש המגישים אותו טבול ברוטב שוקולד, בזוק באבקת סוכר או טבול בסוכר וקינמון לא משנה באיזה ציפוי תבחרו הצ'ורוס.

החומרים: ל- כ-35-40 צו'רוס

לבצק:

1 כוס מים

100 גרם חמאה או מרגרינה

2-3 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

קורט מלח

1/2 1 כוסות קמח מנופה

4 ביצים גדולות

לרוטב שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

1 גביע שמנת מתוקה

להבזקה:

1/2 כוס אבקת סוכר או סוכר

1 כפית קינמון

אופן ההכנה: 

שמים בסיר בינונית את המים החמאה או המרגרינה הסוכר וסוכר הווניל והמלח. מערבבים וממיסים על להבה. מוסיפים את הקמח תוך כדי טריפה מהירה עד שהבצק מתאחד וניתק מהדפנות.

מסירים מהלהבה ומוסיפים תוך כדי טריפה את הביצים בזו אחר זו מערבבים נמרצות עד לקבלת בצק דליל.

מעבירים את הבצק לשקית זילוף בעלת צינטר משונן. מחממים שמן לטיגון עמוק.

מזלפים לתוך השמן רצועות באורך 10-12 ס"מ וחותכים בעזרת סכין. מטגנים משני הצדדים לקבלת גוון חום זהבהב.

לרוטב השוקולד – ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל וטורפים היטב. מגישים את הצו'רוס לצדד קערית עם רוטב השוקולד וכל סועד מוזמן לטבול ברוטב. או מגישים קערית עם אבקת סוכר או סוכר וכל סועד טובל בסוכר ובוזק קינמון.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here