

אמפנדס הם כיסני בצק מצוינים מהמטבח הארגנטינאי. אפשר למצוא אותם בגרסאות שונות ומגוונות ובשלל סוגי מליות כמו: מלית בשרית, מלית ירקות תרד, תירס, אני אוהבת מאוד את הגרסה הזו ובה מלית הטונה.
החומרים: ל- 12-14 יחידות
לבצק:
2 כוסות קמח מנופה
75 גרם חמאה או מרגרינה
1 כפית מלח
1/2 כוס מים
למלית:
3 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות
1 עגבנייה קטנה חתוכה לקוביות
3 גבעולי כוסברה קצוצים
3 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפלת חריפה או פלפל חריף קצוץ דק
מלח ופלפל לפי הטעם
1 קופסת טונה (180 גרם)
להדבקה:
קערית עם מים +מברשת
להברשה:
1 ביצה טרופה עם 1-2 טיפות שמן
אופן ההכנה:
מניחים את כל חומרי הבצק בקערה רחבה ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק. משהים על משטח עבודה מכוסה כ-20 דקות.
מכינים את המלית – מחממים שמן במחבת בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים 2-3 דקות עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוסיפים את קוביות הפלפלים, מערבבים ומוסיפים את קוביות העגבניות מאדים מספר דקות עד לריכוך.
מוסיפים תוך כדי הטיגון את הכוסברה, הפטרוזיליה והשום מבשלים דקה שתיים ומסירים מהלהבה.
מעבירים לקערה ומתבלים בפלפלת , מלח ופלפל שחור מערבבים היטב ומוסיפים את הטונה מסוננת ומפוררת מערבבים לתערובת אחידה.
מקמחים משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. נוטלים כף מהתערובת המוכנה ומניחים במרכז כל עיגול בצק.
מברישים את שולי הבצק במעט מים ומקפלים את עיגול הבצק לשניים מקבלים סהרון. מהדקים סביב לקצוות הבצק בלחיצה. בדרך זו מכינים את יתר הסהרונים.
מברישים בביצה הטרופה, מסדרים את הכיסונים ברווחים שווים על תבנית מרופדת בנייר אפייה . אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ- 20-25 דקות.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק