אמפנדס כבד אווז  וחבושים

כיסני בצק נפלאים מהמטבח הארגנטינאי. אפשר להכין את האמפנדס במגוון מליות: בשרית, תרד, תירס, הפעם נבחרה מלית של כבד אווז וחבושים לכבוד ארוחת החג של ראש השנה.

אמפנדס כבד אווז  וחבושים

החומרים ל- 35-30 יחידות תלוי בקוטר הכוס

לבצק:

1/2 ק"ג קמח מנופה

100 גרם מחמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כפית מלח

1/3 כוס מים

לריבת החבושים /התפוחים:

3 חבושים או תפוחי עץ חמצמצים מזן גרני סמית. קולפים וחותכים לקוביות בגודל של 1 ס"מ

100 גרם סוכר אפשר סוכר דמררה

100 מ"ל מים

1 מקל קינמון

1 תרמיל הל

1 כוכב אניס

1/2 ק"ג כבד אווז או כבדי עוף נקיים אחרי צלייה קלה להכשרה

 

אמפנדס כבד אווז וחבושים
אמפנדס כבד אווז וחבושים

אופן ההכנה:

להכנת הריבה- מניחים את החבושים/תפוחים החתוכים בכלי חסין אש. מוסיפים את הסוכר, המים והתבלינים, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום.

ואופים בתנור שחומם מראש ל טמ"פ 100 מעלות עד לריכוך.

מרחיקים את התבלינים מהחבושים, ומסננים אותם מהנוזלים. שומרים את הנוזלים בצד. מעבירים את החבושים המבושלים למעבד מזון וטוחנים,

מוסיפים מעט מהנוזלים ששמרנו וממשיכים לטחון עד לקבלת מרקם אחיד וחלק הדומה למשחה. מצננים.

להכנת הבצק – מניחים בקערת מעבד מזון את כל החומרים ומעבדים יחד לקבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה.

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ על משטח מקומח ובעזרת כוס קורצים עיגולים. מניחים כפית מריבת החבושים במרכז עיגול הבצק ומעל מניחים פרוסת כבד אווז.

סוגרים את הבצק ויוצרים חצי סהר, מהדקים היטב בקצוות ומצננים חצי שעה במקרר. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים עד להשחמה.

 

  • טיפסקל

מכשירים את הכבדים על ידי צליה בלהבה פתוחה, יש להקפיד ולהשגיח היטב על הכבדים

בזמן הצלייה על מנת לא לחרוך אותם יתר על המידה, דבר המקנה לכבדים טעם מר.

 

המתכון באדיבות השף מוטי אוחנה, ממסעדת "החצר" ו"מדיטה".צילומים: אבירם חסון / טיים ארט

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here