

בחרתי השנה לגוון את מרק העוף שלי באטריות לפסח עם עשבי תיבול. בדרך כלל לסעודות חג יש משפחות הנצמדות לכל ההרגלים, הטקסים והמסורות שעליהם גדלו, ואצלן מגישים שנה אחרי שנה את המטעמים שכל כך מזוהים עם החג. השנה חשבתי לגוון ולהציע להכין אטריות לפסח עם עשבי תיבול זו שיטה נוספת לעיבוי מרק העוף המסורתי, והוא מתאים למי שאינו אוהב את כופתאות הקניידלאך המסורתיות. לכן בחרתי להציע לכם להכין בנוסף לכופתאות הקניידלך אטריות מתובלות בעשבי תיבול. אם אינכם רוצים לטרוח, אפשר פשוט לטרוף ביצה או שתיים היטב ולהוסיפן למרק החם בזרזיף עדין, תוך כדי ערבוב מהיר של המרק.
For the English recipe scroll down
אטריות לפסח עם עשבי תיבול
החומרים: (ל-8-6 מנות)
3 ביצים
1/2 כפית מלח
קורט סוכר
1 כוס קמח תפוח אדמה
1 כוס מי סודה או מים
2 כפות שמיר קצוץ
1 כף עירית או פטרוזיליה, קצוצה
2 כפות שמן
תרסיס שמן
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי :)
אופן ההכנה:
טורפים את הביצים, מוסיפים מלח, סוכר וקמח. טורפים שוב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. מוסיפים את הנוזלים ועשבי התיבול.
מחממים במיקרוגל את השמן ומוסיפים אותו לבלילת הביצים תוך טריפה נמרצת. מניחים בצד לרבע שעה.
מחממים מחבת ומשמנים קלות בתרסיס שמן. מערבבים היטב את הבלילה, נוטלים ממנה במצקת ויוצקים למרכז המחבת. מנענעים קלות את המחבת כך שהבלילה תכסה בשכבה אחידה את המשטח. מטגנים קלות משני הצדדים.
הופכים על משטח עבודה או קרש חיתוך רחב. מצננים מעט ומגלגלים לגלילה. בדרך זו מכינים את כל הבלילה. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי 1-1/2 ס"מ.
שומרים בקופסה במקרר עד סמוך להגשה, ומגישים לצד המרק.
אפשר להכין מבלילה זו חביתיות (קרפים). הכינו מלית מטונה, בשר, עוף, או מגבינה מלוחה בתוספת ירקות, אבוקדו ורטבים. מלאו את החביתיות במלית הנבחרת וסגרו כמעטפת, גלילה, או בצורת משולש. אפשר גם לוותר על עשבי התיבול ולמלא את החביתיות במלית מתוקה על בסיס פירות, שוקולד וגבינה.
טיפסקל
אפשר להכין את האטריות ללא עשבי התיבול. אחרי הטיגון חתכו אותן לרצועות דקיקות ושוב למקטעים קצרים והגישו לצד המרק.
טרפו 2-1 ביצים, תבלו במלח ופלפל וב-2-3 טיפות לימון, והוסיפו למרק בזרזיף דק, תוך כדי בחישה.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
The two most important meals in the Jewish calendar are the New Year and Seder night. We prepare our menus weeks in advance and invite over loved ones to share this special meal together.
This Pesach, I would like to share with you recipe for potato noodles soup.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- 3 eggs
- 1/2 tsp salt
- Pinch sugar
- 1 cup potato starch
- 1 cup soda or water
- 2 tbsp dill, chopped
- 1 tbsp chives or parsley, chopped
- 2 tbsp oil
- Oil spray
Instructions
- Beat the eggs, and then add the salt, sugar and flour. Mix until smooth. Add the liquids and herbs.
- In the microwave, heat the oil and add it to the egg mixture while stirring vigorously. Set aside for 15 minutes.
- Spray a pan and heat over flame. Pour in a ladle full of mixture and pour on pan. Shake pan so mixture covers entire pan. Flip and fry on other side, too.
- Place on cutting board and let cool. Then roll it up and cut into 1-1.5cm pieces. Prepare the rest of the mixture in the same fashion.
- Keep in a closed container in the fridge until serving time. Serve in soup.
- TiPascale: You can prepare the potato noodles without herbs if you prefer. Beat 1-2 eggs, add salt and pepper and 2-3 drops of lemon juice. Drizzle on top of boiling soup.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק