בדרך כלל לסעודות חג יש משפחות הנצמדות לכל ההרגלים, הטקסים והמסורות שעליהם גדלו, ואצלן מגישים שנה אחרי שנה את המטעמים שכל כך מזוהים עם החג. השנה בחרתי לגוון ולהציע שיטה נוספת לעיבוי מרק העוף המסורתי, שמתאים למי שאינו אוהב את כופתאות הקניידלך המסורתיות. בחרתי להציע לכם להכין אטריות מתובלות בעשבי תיבול. אם אינכם רוצים לטרוח, אפשר פשוט לטרוף ביצה או שתיים היטב ולהוסיפן למרק החם בזרזיף עדין, תוך כדי ערבוב מהיר של המרק.

אטריות לפסח עם עשבי תיבול

החומרים: (ל-8-6 מנות)

3 ביצים

1/2 כפית מלח

קורט סוכר

1 כוס קמח תפוח אדמה

1 כוס מי סודה או מים

2 כפות שמיר קצוץ

1 כף עירית או פטרוזיליה, קצוצה

2 כפות שמן

תרסיס שמן

 

אופן ההכנה:

טורפים את הביצים, מוסיפים מלח, סוכר וקמח. טורפים שוב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. מוסיפים את הנוזלים ועשבי התיבול.

מחממים במיקרוגל את השמן ומוסיפים אותו לבלילת הביצים תוך טריפה נמרצת. מניחים בצד לרבע שעה.

מחממים מחבת ומשמנים קלות בתרסיס שמן. מערבבים היטב את הבלילה, נוטלים ממנה במצקת ויוצקים למרכז המחבת. מנענעים קלות את המחבת כך שהבלילה תכסה בשכבה אחידה את המשטח. מטגנים קלות משני הצדדים.

הופכים על משטח עבודה או קרש חיתוך רחב. מצננים מעט ומגלגלים לגלילה. בדרך זו מכינים את כל הבלילה. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי 1-1/2 ס"מ.

שומרים בקופסה במקרר עד סמוך להגשה, ומגישים לצד המרק.

אפשר להכין מבלילה זו חביתיות (קרפים). הכינו מלית מטונה, בשר, עוף, או מגבינה מלוחה בתוספת ירקות, אבוקדו ורטבים. מלאו את החביתיות במלית הנבחרת וסגרו כמעטפת, גלילה, או בצורת משולש. אפשר גם לוותר על עשבי התיבול ולמלא את החביתיות במלית מתוקה על בסיס פירות, שוקולד וגבינה.

 

 

טיפסקל   

אפשר להכין את האטריות ללא עשבי התיבול. אחרי הטיגון חתכו אותן לרצועות דקיקות ושוב למקטעים קצרים והגישו לצד המרק.

טרפו 2-1 ביצים, תבלו במלח ופלפל וב-2-3 טיפות לימון, והוסיפו למרק בזרזיף דק, תוך כדי בחישה.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here