אטריות לפסח עם עשבי תיבול
Jump to recipe

בחרתי השנה לגוון את מרק העוף שלי באטריות לפסח עם עשבי תיבול. בדרך כלל לסעודות חג יש משפחות הנצמדות לכל ההרגלים, הטקסים והמסורות שעליהם גדלו, ואצלן מגישים שנה אחרי שנה את המטעמים שכל כך מזוהים עם החג. השנה חשבתי לגוון ולהציע להכין אטריות לפסח עם עשבי תיבול זו שיטה נוספת לעיבוי מרק העוף המסורתי, והוא מתאים למי שאינו אוהב את כופתאות הקניידלאך המסורתיות. לכן בחרתי להציע לכם להכין בנוסף לכופתאות הקניידלך אטריות מתובלות בעשבי תיבול. אם אינכם רוצים לטרוח, אפשר פשוט לטרוף ביצה או שתיים היטב ולהוסיפן למרק החם בזרזיף עדין, תוך כדי ערבוב מהיר של המרק.

For the English recipe scroll down

אטריות לפסח עם עשבי תיבול

החומרים: (ל-8-6 מנות)

3 ביצים

1/2 כפית מלח

קורט סוכר

1 כוס קמח תפוח אדמה

1 כוס מי סודה או מים

2 כפות שמיר קצוץ

1 כף עירית או פטרוזיליה, קצוצה

2 כפות שמן

תרסיס שמן





אטריות לפסח עם עשבי תיבול

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי :)

אופן ההכנה:

טורפים את הביצים, מוסיפים מלח, סוכר וקמח. טורפים שוב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. מוסיפים את הנוזלים ועשבי התיבול.

מחממים במיקרוגל את השמן ומוסיפים אותו לבלילת הביצים תוך טריפה נמרצת. מניחים בצד לרבע שעה.

מחממים מחבת ומשמנים קלות בתרסיס שמן. מערבבים היטב את הבלילה, נוטלים ממנה במצקת ויוצקים למרכז המחבת. מנענעים קלות את המחבת כך שהבלילה תכסה בשכבה אחידה את המשטח. מטגנים קלות משני הצדדים.

הופכים על משטח עבודה או קרש חיתוך רחב. מצננים מעט ומגלגלים לגלילה. בדרך זו מכינים את כל הבלילה. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי 1-1/2 ס"מ.

שומרים בקופסה במקרר עד סמוך להגשה, ומגישים לצד המרק.

אפשר להכין מבלילה זו חביתיות (קרפים). הכינו מלית מטונה, בשר, עוף, או מגבינה מלוחה בתוספת ירקות, אבוקדו ורטבים. מלאו את החביתיות במלית הנבחרת וסגרו כמעטפת, גלילה, או בצורת משולש. אפשר גם לוותר על עשבי התיבול ולמלא את החביתיות במלית מתוקה על בסיס פירות, שוקולד וגבינה.

 

 

אטריות לפסח עם עשבי תיבול




טיפסקל   

אפשר להכין את האטריות ללא עשבי התיבול. אחרי הטיגון חתכו אותן לרצועות דקיקות ושוב למקטעים קצרים והגישו לצד המרק.

טרפו 2-1 ביצים, תבלו במלח ופלפל וב-2-3 טיפות לימון, והוסיפו למרק בזרזיף דק, תוך כדי בחישה.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

The two most important meals in the Jewish calendar are the New Year and Seder night. We prepare our menus weeks in advance and invite over loved ones to share this special meal together.

This Pesach, I would like to share with you recipe for potato noodles soup.

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

 




Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here