אזני המן במלית תמרים, פקאן סיני

אוזני המן במלית תמרים,פקאן סיני סוג הבצק ומרקמו קובעים את איכותם וטעמם של אוזני המן במלית תמרים,פקאן סיני. רוצים בצק קליל ומהיר הכנה נסו לעצב את אוזני ההמן גם מבצק פילו או פילאס.

למי שרוצה לדלג על שלב הבצק ולהגיע ישר למלית, כדאי לקנות אחד מסוגי הבצק המוכנים כמו בצק פריך מרודד או בצק עלים

(חלקם כבר חתוכים לריבועים) וליצור מהם אוזני המן מיוחדות. אני אהבתי במיוחד את זה של "מעדנות".

גודל המשולשים נקבע בהתאם לקוטר הכוס שבה השתמשתם.

לפניכם מתכון פשוט על בסיס בצק פריך. אפשר למלא בכל העולה על דעתכם או להיצמד למילויים הקלאסיים. קחו מתכון עם מילוי פרג ומילוי תמרים, וגם מתכונים למילויים נוספים כמו ריבת חלב וחלבה או אגוזים

הסוד לקבלת אוזני המן טובים במיוחד הוא סוג הבצק לפניכם אוזני המן מבצק פריך על בסיס חמאה ושמנת במלית תמרים ושילוב בין אגוזים פקאן סיני ואגוזי מלך. חשוב לאחסן את הבצק כשעתיים במקרר לפני השימוש.

חומרים: לכ-40 יח'

לבצק:

2.5 כוסות קמח

2 כפות סוכר

2 חלמונים

3 כפות שמנת חמוצה

2 כפות מיץ לימון

קמצוץ מלח

200 גרם חמאה קרה

למלית:

1 מיכל ממרח תמרים

1 כוס פקאן סיני קצוץ/ גרוס

1 כוס אגוזי מלך טבעיים, קצוצים

1/4 כפית קינמון

להברשה:

1 ביצה טרופה עם 1 כף מים

לעיטור:

1/2 כוס אבקת סוכר





אופן ההכנה:

שמים בקערת מערבל את כל המרכיבים לבצק ומערבלים עד לקבלת בצק  אחיד. חשוב לערבל זמן קצר ביותר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

מערבבים יחד את כל המרכיבים למלית ומניחים בצד.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק. בעזרת כוס קורצים עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, סוגרים למשולש ומהדקים היטב את הקצוות.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מסדרים את אזני ההמן בתבנית, מברישים בעדינות בביצה הטרופה ואופים כ-20 דקות,  עד להזהבה. מצננים ובוזקים אבקת סוכר מעל.

 

המתכון באדיבות קליית גת, והקונדיטורית עמית דונסקוי. צילום: בועז לביא

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here