הסוד לקבלת אוזני המן טובים במיוחד הוא סוג הבצק לפנכם אוזני המן מבצק פריך על בסיס חמאה ושמנת במלית תמרים ושילוב בין אגוזים פקאן סיני ואגוזי מלך.

חשוב לאחסן את הבצק כשעתיים במקרר לפני השימוש.

חומרים: לכ-40 יח'

לבצק:

2.5 כוסות קמח

2 כפות סוכר

2 חלמונים

3 כפות שמנת חמוצה

2 כפות מיץ לימון

קמצוץ מלח

200 גרם חמאה קרה

למלית:

1 מיכל ממרח תמרים

1 כוס פקאן סיני קצוץ/ גרוס

1 כוס אגוזי מלך טבעיים, קצוצים

1/4 כפית קינמון

להברשה:

1 ביצה טרופה עם 1 כף מים

לעיטור:

1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

שמים בקערת מערבל את כל המרכיבים לבצק ומערבלים עד לקבלת בצק  אחיד. חשוב לערבל זמן קצר ביותר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

מערבבים יחד את כל המרכיבים למלית ומניחים בצד.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק. בעזרת כוס קורצים עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, סוגרים למשולש ומהדקים היטב את הקצוות.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מסדרים את אזני ההמן בתבנית, מברישים בעדינות בביצה הטרופה ואופים כ-20 דקות,  עד להזהבה. מצננים ובוזקים אבקת סוכר מעל.

 

המתכון באדיבות קליית גת, והקונדיטורית עמית דונסקוי. צילום: בועז לביא

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here