

כאשר אני מגישה את מנת האורז הזו היא תמיד סוחטת מחמאות. מנת אורז חגיגית המשלבת גזר, צימוקים, שעועית אדומה ושלל תבלינים המבושלים על מצע תפוחי אדמה- תהדגי התוצאה אורז טעים ויפה. מהמטבח הפרסי
החומרים: ל- 6-8 מנות
1/2 2 כוסות אורז פרסי זהב- יסמין מושרה במים עם מעט מלח – יום קודם
2 כפיות מיץ לימון
150 גרם שעועית אדומה (מושרת במים לילה קודם)
3 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקות
1/2 כוס צימוקים
2 כפות שמן
1/2 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1 כפית כוסברה טחונה
1/4 כפית הל
1/4 כפית קינמון
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
אופן ההכנה:
מסננים את גרגרי האורז מהנוזלים מעבירים לסיר עם מים מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים 8 דקות בדיוק ומסננים.
בסיר נפרד מבשלים את השעועית האדומה במים כ-25 דקות. מסננים. במחבת בינונית מחממים את 2 כפות השמן ומטגנים 3-5 דקות את רצועות הגזר והצימוקים.
בסיר רחב מחממים את השמן מוסיפים מלח כורכום כוסברה הל וקינמון מערבבים היטב. עורכים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה. שמים שיכבה דקה של שעועית וגזר. חוזרים ושמים שכבת אורז נוספת ועליה שעועית וגזר.
כך עד גמר האורז השעועית והגזר. מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת ומבשלים על להבה נמוכה כ-30-40 דקות. מגישים חם.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
את האורז מכניסים למים שרתחו?
הי עמוס
אחרי ההשריה אתה מסנן ומבשל במים שמונה דקות לא צריך במים רותחים
הי פסקל,
כרגיל נראה מעולה! תודה.
בבישול האחרון אחרי שבנית את השכבות, את מוסיפה נוזלים כלשהם?
תודה רותי
שימי לב את משרה , ומבשלת בישול ראשוני אחר כך לא מוסיפים נוזלים . בדיוק כמו במתכון שלב שלב להצלחה :)
כוונה בכוסברה טחונה היא לעלים או לזרעים?
הי שין
הכוונה לזרעים יבשים