מנת אורז ירוקה מהמטבח הבוכרי בגרסת המקור מוסיפים לה בשר. כאן היא צמחונית טבעונית עשירה בעשבי

תיבול המקנים לגרגרי אורז הבסמטי טעם וניחוח מיוחד במינו. מתכון קל ומהיר הכנה.

החומרים: ל- 6-4 מנות

1/2 1 כוסות אורז בסמטי הודי – מושרים במים כשעתיים שטופים ומסוננים

5 כפות שמן

1 כף מלח

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

1 כוס שמיר קצוץ

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כוס כוסברה קצוצה

1/4 כוס עלי נענע קצוצים

4 שיני שום קצוצות

1/4 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית כורכום

3 כפות מים

 

אופן ההכנה:

מבשלים את האורז במים כ-7 דקות ומסננים. מטגנים בשמן את האורז כ-5 דקות. מוסיפים את כל

החומרים ומערבבים היטב.

מכסים במכסה עטוף במגבת מביאים לרתיחה על להבה בינונית וממשיכים לבשל על להבה

נמוכה כ- 30 דקות. מכבים ומצננים.

  • טיפסקל להצלחה

שטפה במי ברז שלוש פעמים

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here