

מנת אורז ירוקה מהמטבח הבוכרי בגרסת המקור מוסיפים לה בשר. כאן היא צמחונית טבעונית עשירה בעשבי
תיבול המקנים לגרגרי אורז הבסמטי טעם וניחוח מיוחד במינו. מתכון קל ומהיר הכנה.
החומרים: ל- 6-4 מנות
1/2 1 כוסות אורז בסמטי הודי – מושרים במים כשעתיים שטופים ומסוננים
5 כפות שמן
1 כף מלח
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1 כוס שמיר קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
1/4 כוס עלי נענע קצוצים
4 שיני שום קצוצות
1/4 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית כורכום
3 כפות מים
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז במים כ-7 דקות ומסננים. מטגנים בשמן את האורז כ-5 דקות. מוסיפים את כל
החומרים ומערבבים היטב.
מכסים במכסה עטוף במגבת מביאים לרתיחה על להבה בינונית וממשיכים לבשל על להבה
נמוכה כ- 30 דקות. מכבים ומצננים.
- טיפסקל להצלחה
שטפה במי ברז שלוש פעמים
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
אשמח לדעת האם יש צורך שרק 3 כפות מים להרתחה?
הי נועה
זה בסדר כי יש השרייה ובישול ראשוני אינך צריכה יותר נוזלים