מנת אורז ירוקה מהמטבח הבוכרי בגרסת המקור מוסיפים לה בשר. כאן היא צמחונית טבעונית עשירה בעשבי

תיבול המקנים לגרגרי אורז הבסמטי טעם וניחוח מיוחד במינו. מתכון קל ומהיר הכנה.

החומרים: ל- 6-4 מנות

1/2 1 כוסות אורז בסמטי הודי – מושרים במים כשעתיים שטופים ומסוננים

5 כפות שמן

1 כף מלח

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

1 כוס שמיר קצוץ

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כוס כוסברה קצוצה

1/4 כוס עלי נענע קצוצים

4 שיני שום קצוצות

1/4 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית כורכום

3 כפות מים

 

אופן ההכנה:

מבשלים את האורז במים כ-7 דקות ומסננים. מטגנים בשמן את האורז כ-5 דקות. מוסיפים את כל

החומרים ומערבבים היטב.

מכסים במכסה עטוף במגבת מביאים לרתיחה על להבה בינונית וממשיכים לבשל על להבה

נמוכה כ- 30 דקות. מכבים ומצננים.

  • טיפסקל להצלחה

שטפה במי ברז שלוש פעמים

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here