אוזני המן מוגזמות

אף על פי שהמדפים במרכולים ובקונדיטוריות עמוסים באוזני המן בטעמים ובמליות שונות, הפורים שלי הוא כולו עבודת יד ואני חוזרת למתכונים הקלסיים באהבה גדולה כך גם השנה אכין אוזני המן מבצק פריך ובמילית פרג.

כאשר רוצים לגוון את עוגיות אוזני ההמן, עורכים בדרך כלל שינויים בטעמי המלית ובסוגי הבצקים שבהם משתמשים, בעיקר משום שסוג הבצק, מרקמו והמלית קובעים את איכות העוגיות המשולשות ואת טעמן. הבצק הפריך הוא הפופולרי והנוח ביותר לעניין, אך בשנים האחרונות יש הנוהגים להכין אותן בשילוב של שני בצקים- בצק פריך ובצק שמרים – והתוצאות מצוינות; מתקבלות אוזני המן פריכות עם מרקם נפלא. המליות עצמן קיבלו טעמים של שוקולד, שקדים, תמרים, שילוב של פרג ושוקולד ואפילו תפוחי עץ.

השנה בחרתי להתמקד דווקא בציפוי של אוזני ההמן: לא עוד אבקת סוכר או ציפוי עדין של שוקולד, אלא ציפוי שוקולד בגוונים שונים, בעיטורים ובשלל תוספות אותם מניחים על ציפוי השוקולד.

 

אוזני המן פריכות מצופות ומוגזמות
אוזני המן פריכות מצופות ומוגזמות

 

טיפסקל  להצלחה

קיצור דרך–  קונים בצק פריך מרודד וצנצנות מלית  מוכנה  הנמכרת במרכולים. ממלאים את הבצק במלית המוכנה סוגרים למשולשים ואופים.

גודל וצורה – גודל המשולשים נקבע בהתאם לקוטר הכוס שבה השתמשתם.

לשמור על הצורה – אוזני המן נוטות להיפתח בעת האפייה, לכן יש להדק היטב את הבצק על המלית ולא להשאיר פתח מיותר.

 

אוזני המן פריכות מצופות ומוגזמות

 

אוזני המן מצופות ומוגזמות

החומרים לכ- 30 יחידות

3 כוסות קמח תופח, מנופה

1 כוס סוכר

200 גרם מרגרינה , חמאה (אפשר להחליף עם שמן קוקוס או לשלב עם שמן)

2 חלמונים (או 1 ביצה)

1 כפית תמצית וניל

1 כפית תמצית רום

1/2 כוס אבקת סוכר

מלית פרג

1/2 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

100 גרם פרג טחון

1/2 כוס אגוזי מלך, או פקאן טחונים

2 כפות גדושות צימוקים בהירים

2 כפות פירורי ביסקוויטים מסוג אוראו

2 כפות דבש, סילאן

1 כף תמצית וניל

1 כף תמצית רום

אוזני המן פריכות מצופות ומוגזמות
אוזני המן פריכות מצופות ומוגזמות

ציפוי שוקולד:

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם שוקולד לבן

150 גרם שוקולד ורוד –רובי

1/4 כוס שמן

לעיטור ולתוספת :

100 גרם נטיפי שוקולד, תלתלי שוקולד בשני צבעים

1/2 כוס תלתלי שוקולד

1/2 כוס ברס- אגוזים מסוכרים גרוסים

1/4 כוס פרוסות שקדים מולבנים

1/2 כוס פיסטוקים גרוסים

1/4 כוס עלי ורדים מיובשים

פרוסות חטיפי מרציפן

*** אפשר לשנות ולהחליף את כל התוספות לפי טעמכם ובחירתכם

 

אוזני המן פריכות מצופות ומוגזמות

אופן ההכנה:

הכנת הבצק – לשים את כל החומרים, מלבד אבקת הסוכר, לבצק אחיד וחלק. משהים במקרר כשעה.

הכנת המלית – מחממים את החלב בסיר תוך בחישה, עד רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל הנוזל נספג. מסירים מהאש, מוסיפים את שאר החומרים, בוחשים היטב ומצננים.

עיצוב אוזני המן – מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס. מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפיות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.

מסדרים בתבנית משומנת ברווחים ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

ציפוי ועיטור- ממיסים במיקרוגל כל שוקולד בנפרד בצלוחיות זכוכית קטנות במספר פלוסים מוסיפים מעט שמן (1/2 כפית -1 כפית) מערבבים וממסים היטב. מצפים את אוזני ההמן בציפויי השוקולד ומפזרים עליהם תוספות בהתאם לטעמכם.

 

הכנה ,סטיילינג וצילומים -פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here