אוזני-המן-מחופשים

העוגייה שהתחפשה

השנה החלטתי להתפרע עם אוזני המן, ועיצבתי אותן בצבעים ובעיטורים שונים:

מנוקדות,ורודות,ירוקות,חצי כהות-חצי בהירות, ובקיצור חגיגה.

הנה אנו שוב בפתחו של חג הפורים, ועומדת בפנינו מלאכת האפייה של העוגיות המסורתיות.

כבכול שנה, אנו מחפשים כל דרך  לגוון באוזני ההמן-  אם זה בבחירת מלית מעניינת או סוגי בצק שונים, בעלי מרקם ופריכות מיוחדת.

ידוע הוא שהסוד בהצלחת הכנת  אוזני המן הוא בבחירה נכונה של  הבצק, שצריך להיות  קל להכנה, פריך במידה,  נימוח בפה ומשתלב נפלא עם המלית שנבחרה.

השנה בחרתי להכין אוזני המן מבצק פריך שהוא פשוט להכנה ושומר על מרקמו לאורך זמן. השתמשתי במלית תמרים. וכדי לשנות ול שדרג , החלטתי להכין  אוזני המן מחופשים.

כך יצר שהשנה אוזני ההמן שלי לא יצאו בהירות וחלקות אלא בצבעים ובעיטורים: מחופשות לזברה בעזרת שילוב של בצק כהה ובהיר,מנוקדות ומשובצות עם סוכריות קטנות,

סוכריות עדשים וסוכריות בצורות לבבות ועוד. בנוסף בחרתי לצבוע את הבצק בגוונים של ורוד וירוק, ומכל שאריות הבצק יצרתי אוזני המן בשלל גוונים ובטקסוטורה מיוחדות.

אוזני- המן עם עדשים וסוכריות
אוזני- המן עם עדשים וסוכריות
אוזני המן מחופשות

החומרים לכ-30 יחידות

למלית:

500 גרם ממרח תמרים

1 כפית קינמון טחון

1 כף שמן

100 גרם אגוזים או שקדים, קצוצים

לבצק:

3 כוסות קמח תופח מאליו, מנופה

1/2 כוס אבקת סוכר

200 גר' מחמאה (או מרגרינה) חתוכה לקוביות

2 ביצים , M

1 כף גרירת לימון

1 כפית תמצית וניל

לבזיקה:

1-1/2 כוס אבקת סוכר

לעיטור ועיצוב:

1/2-1/4 כוס אבקת קקאו- השימוש יהיה בהתאם לגוון הרצוי

סוכריות צבעוניות  בגדלים, בצורות , ובגוונים שונים לפי בחירתכם

סוכריות עדשים

צבעי מאכל- ורוד, ירוק

 

רגע לפני האפייה - אוזני המן מחופשות
רגע לפני האפייה – אוזני המן מחופשות

אופן ההכנה:

למלית – מערבבים את כל החומרים היטב בקערה. במידה המלית דלילה מדי מוסיפים 2-1 כפות פירורי ביסקוויטים.

במעבד חשמלי מערבבים במספר פולסים את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ניצמד ומשהים שעה במקרר.

לגרסה הקלאסית – מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס.

מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפיות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.

לעיצוב אוזני המן מחופשות – זברה – מחלקים את הבצק לשנים, ומוסיפים לחלק אחד אבקת קקאו.  מרדדים את הבצק הבהיר על משטח.

יוצרים מהבצק הכהה גליל. מניחים אותו על המשטח הבהיר ומגלגלים. פורסים לפרוסות ומרדדים כל פרוסה לעלה.

ממלאים במלית וסוגרים למשולש. אפשר לרדד את הבצק הכהה ולהניח עליו את הבצק הבהיר. ניתן לשלב את  שני הבצקים ויוצרים מעין משולשי זברה.

בתום האפייה
בתום האפייה

צבעוניות ומנוקדות – מחלקים את הבצק ל3-2 חלקים ומוסיפים לכל חלק מעט צבע מאכל. לשים עד לקבלת בצק אחיד ובמרקם חלק.

מרדדים את הבצק על משטח , ומפזרים מעל סוכריות צבעונית מהדקים אותן קלות אל הבצק בעזרת  המערוך.

קורצים עיגולים ומניחים את המלית בצד הבצק החלק כך שהסוכריות יהיו בצד החיצוני ומעצבים למשולש.

מעוטרת בעדשים- אפשר תחילה ליצור אוזני ההמן,  ולעטר אותן אחר כך בסוכריות עדשים, על ידי לחיצת הסוכריות סביב אוזן ההמן .

אפייה: מסדרים את העוגיות ברווחים  על תבניות מרופדת בנייר אפיה.  אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צ', במשך 25-20 דקות. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

 

 

סוד ההצלחה נעוץ בבחירה נכונה של בצק קל להכנה, פריך ונימוח.
סוד ההצלחה נעוץ בבחירה נכונה של בצק קל להכנה, פריך ונימוח.
  • טיפסקל לאוזני המן

גודל המשולשים נקבע בהתאם לקוטר הכוס שבה השתמשתם.

אוזני המן נוטות להיפתח בעת האפייה, לכן יש להדק היטב את הבצק על המלית ולא להשאיר פתח מיותר.

גיוונים וטעמים בדרך כלל בוזקים אבקת סוכר אבל אפשר בהחלט  לטבול

( את כל העוגייה או רק חלק ממנה) אותן בציפוי שוקולד או ליצור זרזיפים של רצועות דקיקות של ציפוי שוקולד על פני העוגיות.

בצק מחופש –  בשעת הלישה אפשר להוסיף לבצק תוספות מעניינות כמו: גרגרי פרג, שומשום כהה, פשתן, קוקוס ופצפוצי שוקולד.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here