

מדי שנה אני מכינה אוזני המן אוזני המן נימוחים במילוי תמרים / פרג אותם אני שלבת במארזי משלוחי המנות שלי. להן גרסאות שונות לבצקים ומיליות וטכניקות הכנה מגוונות. אוזני המן מבצק שמרים במילוי אגוזים שונים מעט. מרקמן רך, דק ועדין המשלבים פריכות מענגת עם כל נגיסה. רציתי לדעת מה הסוד להכנת אוזני המן מבצק שמרים במילוי אגוזים? הרי זהו בצק פשוט! לשמחתי ישנן גרסאות רבות להכנת הבצק, צריך להכיר וללמוד את ההבדלים בין הבצקים. אוזני המן עושים בדרך כלל מבצק פריך, לפניכם כאן גרסה עם בצק שמרים. מתקבלים אוזני המן נימוחים ורכים מאוד. מברישים בביצה טרופה לפני האפייה, ולא בוזקים עליהם אבקת סוכר אחריה.
החומרים: לכ-35- יחידות
4 כוסות קמח, מנופה
30 גרם שמרים לחים
3/4 כוס סוכר
2 חלמונים
200 גרם מרגרינה או חמאה
1 כף גרירת לימון
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
3/4 כוס מים
1 ביצה טרופה להברשה
מלית אגוזים:
150 גרם צימוקים
150 גרם אגוזי מלך או שקדים, קצוצים
1/2 כוס גרגרי שומשום
1/4 כוס סוכר
5 כפות דבש
אופן ההכנה:
הכנת הבצק- מערבבים את כל החומרים מלבד מים וביצה. לשים תוך הוספה הדרגתית של מים, עד קבלת בצק אחיד וחלק. משהים במקרר במשך לילה.
הכנת המלית-מערבבים את כל החומרים היטב בקערה.
לאחר מנוחה של לילה מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס. מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות. מברישים בביצה.
מסדרים בתבנית משומנת ברווחים ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צ'.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק