כשמכינים אוזני המן הסוד הוא בבצק מוצלח כזה שיהיה קל להכנה פריך במידה נימוח ומשתלב ככפפה עם המלית הנבחרת. אני מרבה להכין את הבצק הפריך שמנת הזה.

הוא מוצלח וטעים עד מאוד ובעיקר שומר על מרקמו הפריך לאורך זמן.  אתם יכולים להחליף את השמנת בשמנת צמחית או מעדן סויה כמו כן את החמאה במחמאה  חלב בחלב שקדים או אורז.

החומרים: לכ-30 יחידות.

3 כוסות קמח, מנופה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר

200 גרם חמאה (או מרגרינה)

1/2 גביע שמנת

2 ביצים

1 כף גרירת לימון

1 כפית תמצית וניל

2 כפיות תמצית רום

1-1/2 כוס אבקת סוכר

למלית:

1/2 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

100 גרם פרג טחון

1/2 כוס אגוזי מלך, טחונים

50 גר' צימוקים בהירים

2 כפות פירורי ביסקוויטים

2 כפות דבש

1 כף תמצית וניל

1 כף תמצית רום

הסוד הוא בבצק מוצלח כזה שיהיה קל להכנה פריך במידה ונימוח

אופן ההכנה:

למלית – מחממים את החלב בסיר תוך בחישה, עד רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל הנוזל נספג.

מסירים מהאש, מוסיפים את שאר החומרים, בוחשים היטב ומצננים.

מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר. מוסיפים את שאר החומרים, מלבד אבקת הסוכר, ולשים לבצק חלק. משהים שעה במקרר.

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס. מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.

מעבירים לתבניות משומנות ומסדרים ברווחים שווים. אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צ', מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here