אוזני המן מבצק פריך שמנת

אוזני המן מבצק פריך שמנת הן העוגיות של פורים ולהן המון כתרים וסגנונות הכנה, בצקים וטעמים. כשמכינים אוזני המן מבצק פריך שמנת  הסוד הוא בבצק מוצלח כזה שיהיה קל להכנה, פריך במידה, נימוח ומשתלב ככפפה עם המלית הנבחרת. אני מרבה להכין את סוג הבצק פריך שמנת. משום שהוא מאוד מוצלח וטעים ובעיקר משום שהוא מצליח לשמור על מרקמו הפריך לאורך זמן. כמובן שאפשר להחליף את השמנת בשמנת צמחית או מעדן סויה כמו כן את החמאה במחמאה חלב בחלב שקדים או אורז. אך אני באמת ממליצה לכם להכינו בגרסה החלבית שהנהדרת שלפניכם תופתעו ממרקם הבצק מושלם, קלות העבודה, קלות העיצוב המלית וסגירת העוגייה נוחים , יפים ואחרי האפייה מתקבלים אוזני המן מושלמים ומאוד מאוד טעימים . אפשר לגוון בסוגי קמחים שונים אפשר לשלב בבצק קקאו או גרגרי פרג בדיוק כמו שאפשא לגוון בסוגי המליות בהם משתמשים לגיוון טעם אוזני ההמן. ממליצה לכם להכין מראש כמות כפולה.

 





החומרים: לכ-30 יחידות.

3 כוסות קמח, מנופה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר

200 גרם חמאה (או מרגרינה)

1/2 גביע שמנת

2 ביצים

1 כף גרירת לימון

1 כפית תמצית וניל

2 כפיות תמצית רום

1-1/2 כוס אבקת סוכר

למלית:

1/2 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

100 גרם פרג טחון

1/2 כוס אגוזי מלך, טחונים

50 גר' צימוקים בהירים

2 כפות פירורי ביסקוויטים

2 כפות דבש

1 כף תמצית וניל

1 כף תמצית רום

אוזני המן מבצק פריך שמנת
הסוד הוא בבצק מוצלח כזה שיהיה קל להכנה פריך במידה ונימוח

 



אופן ההכנה:

למלית – מחממים את החלב בסיר תוך בחישה, עד רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל הנוזל נספג.

מסירים מהאש, מוסיפים את שאר החומרים, בוחשים היטב ומצננים.

מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר. מוסיפים את שאר החומרים, מלבד אבקת הסוכר, ולשים לבצק חלק. משהים שעה במקרר.

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס. מניחים במרכז כל עיגול 2-1 כפות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.

מעבירים לתבניות משומנות ומסדרים ברווחים שווים. אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צ', מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here