עוגת גבינה קלילה

לעוגות הגבינה יש מעין הילה סביבן. וכולם מנסים לחשוף את סודות הכנתן ולגלות מהו המתכון הטוב ביותר לקבלת עוגת גבינה מוצלחת ויפה, זו שלא תיפול זו ותהיה גבוהה כמו אלו שבחלונות הראווה בקונדיטוריה.
עוגות הגבינה הן רכות ונימוחות, ולא פעם הן מעוטרות בפירורי בצק, באגוזים או באבקת סוכר. אם הן לא אפויות, הן מקבלות תוספת של קרמים ופירות העונה כמו תותים, אפרסקים ועוד. הפטנט העיקרי באפיית עוגת גבינה הוא שבהתחלת האפייה נותנים לה לעלות לשיא הגובה, ואז מייבשים בחום נמוך יותר לצורך התייצבות.

עוגת גבינה קלילה

שיטה זו "חותמת" את פני שטח העוגה בקרום אפוי. קירור של כמה שעות במקרר משלים את פעולת הייצוב. אם בכל זאת נוצרו סדקים או פגמים בעוגה, מעלימים אותם מהעין בעזרת ציפוי קצפת, מרנג, פרוסות פרי ועוד.
הפעם אני מציעה את המתכון לאחת מעוגות הגבינה האהובות על משפחתי: עוגת גבינה קלה להכנה, מצופה בציפוי עדין של קרם, ועליו נשיקות מרנג. ניתן גם לעטר בתותים, אפרסקים ועוד.

 

עוגת גבינה קלילה
עוגת גבינה קלילה

 

טיפסקל: איך תקבלו עוגה גבוהה? אפו את העוגה במשך כעשר דקות בחום גבוה. הנוזלים
שבגבינה יבקשו לצאת ואגב כך הם יתפיחו את העוגה, וייווצר קרום חום אשר יעצור
את האדים. כעת הנמיכו את החום והמשיכו באפייה. אפשר לשלוט בגובה העוגה באמצעות גודל התבנית, המשפיע על מספר מנות העוגה. כשרוצים עוגה גבוהה במיוחד, משתמשים בתבניות קפיציות בקוטר 24 ס"מ או
26 ס"מ. לעוגות נמוכות ורחבות יותר משתמשים בתבנית 28 ס"מ. באופן אישי, אני מעדיפה שימוש בתבנית קפיצית המאפשרת חילוץ נוח יותר של העוגה.

עוגת גבינה קלילה

 

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)

 

עוגת גבינה קלילה עם קיצפיות 

החומרים: לתבנית 24 או 26 ס"מ , משומנת

2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן  (500 גרם)

גבינה לבנה 9% שומן (250 גרם)

1 גביע שמנת חמוצה

4 כפות קורנפלור

1 קופסת אבקת אינסטנט פודינג וניל

1 שקית סוכר וניל

1 כפית קליפת לימון מגוררת

5 ביצים, מופרדות

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס פירורי ביסקוויטים

עוגת גבינה קלילה
עוגת גבינה קלילה

לציפוי:

2 גביעים שמנת חמוצה

1/2 כוס סוכר

1 כפית קליפת לימון, מגוררת

3-2  טיפות תמצית וניל

לעיטור:

קציפיות קטנות בגווני לבן ורוד

עוגת גבינה קלילה

אופן ההכנה:

טורפים בקערה גבינות ושמנת חמוצה. מוסיפים קורנפלור, אינסטנט פודינג, סוכר וניל וגרירת לימון ומערבבים. מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב.

מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה סוכר. מקציפים עד קבלת קצף נוקשה ויציב.

מקפלים חצי מהקצף לתערובת הגבינה. מוסיפים את יתרת הקצף ומבליעים בתערובת.

משמנים תבנית אפייה ובוזקים עליה פירורי הביסקוויטים. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים בתוך התנור שעה לפחות.

בקערית בוחשים את כל חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה. משטחים ומחזירים לאפייה ל -8 דקות עד שהציפוי יתייצב. מעטרים ב" נשיקות" מוכנות או בפירות העונה בהתאם לבחירתכם.

עוגת גבינה קלילה
עוגת גבינה קלילה

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

10 תגובות

  1. שלום,בהערות ציינת שיש להתחיל את האפיה בחום גבוה ולאחר מכן להנמיך את החום ל180 מעלות.
    השאלה שלי באיזה חום להתחיל את האפיה וכמה זמן? ואיך להמשיך ובאיזה חום את האפיה?
    תודה רבה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here