עוגת גבינה בשינוי אדרת 

רוצים להכין  עוגת גבינה קצת אחרת? בעזרת בצק פריך ושמנת חמוצה
תקבלו קינוח עם מרקם קטיפתי עדין ונפלא.

לא צריך סיבה כדי להכין עוגת גבינה טובה וטעימה. הפעם בחרתי להציע לכם להכין עוגת גבינה מפתיעה. לא עוד הקצפות, לא עוד שמירה שהעוגה לא תצנח או תתבקע הפעם השימוש הוא : בבצק פריך קצת שונה מהמוכר והרגיל הוא הרבה יותר רך ו עבה / גבוה  את הגבינה מחליפה השמנת החמוצה כל אלו יוצרים עוגת גבינה אחרת על כל הטוב הזה מזלפים או מצפים קרם שמנת מתוקה קליל שמשלים את המראה וכמובן הטעם. רצוי להשתמש בשמנת באחוזי שומן גבוהים כדי לקבל מרקם קטיפתי. אך מניסיוני, גם שמנת מופחתת שומן, מביאה לתוצאות מצוינות. מתקבלת עוגה בעלת מרקם קטיפתי עדין ונפלא.

 

עוגת גבינה שמנת

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

טיפסקל

אחרי ריפוד התבנית והדפנות  בבצק נשאר מעט בצק . אפשר לשטח אותו על נייר אפייה ומניחים בתבנית נפרדת . אופים בחום בינוני כ-30 דקות או עד להזהבה, מצננים, ומפוררים את הבצק האפוי לפרורים.

אפשר להעשיר את הבצק שנותר עם  הוספת  2 כפות של אגוזים גרוסים וכף דבש או סילאן.

אפשר לוותר על ציפוי השמנת ולהסתפק בפיזור פירורי הבצק האפויים.

אפשר לשלב קודם ציפוי העוגה בקרם פירות מלפתן כמו: פרוסות אפרסק או משמש

 

עוגת גבינה שמנת
עוגת גבינה שמנת

לבצק:

1/2 2 כוסות קמח תופח, מנופה

150 גרם חמאה, חתוכה

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס מיץ תפוזים

1 כף קליפת תפוז, מגוררת

למלית:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה ( 250 מ"ל)

1/2 1 כוסות סוכר

200 גרם חמאה, רכה

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה או שתי כפות אבקת אינסטנט פודיג וניל

1 כפית קליפת תפוז, מגוררת

1 גביעי גבינה לבנה  5% שומן (250 גרם)

4 גביעי שמנת חמוצה

 

עוגת גבינה שמנת
עוגת גבינה קצת אחרת

לציפוי:

1 שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

2-1 טיפות תמצית וניל

  • שקיצת זילוף וצינתר משונן

לעיטור:

1/2 כוס אגוזי ברס מסוכרים

פרחי ורדים מיובשים

 

עוגת גבינה שמנת

אופן ההכנה:

להכנת הבצק – שמים את כל חומרי הבצק בקערת מערבל חשמלי ומערבלים לבצק אחיד. משטחים כ- 3/4-1/2 מן הבצק בתבנית ומשטחים, כך שיכסה  את התחתית ומעט מן הדפנות, מחוררים קלות במזלג.

אופים בתנור חם שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-30 דקות עד להזהבה של הבצק, ומצננים היטב.

להכנת המלית – מקציפים בקערת מערבל חשמלי את השמנת המתוקה תוך הוספת חצי מכמות הסוכר בהדרגה, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים לקערה.

שמים בקערת המערבל את החמאה, מערבלים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר הנותר, תמצית הווניל, הביצה וקליפת התפוז. מערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.

 

עוגת גבינה שמנת
עוגת גבינה שמנת

מוסיפים אל קערת המערבל בהדרגה את הגבינה והשמנות החמוצות ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

מקפלים את קצפת השמנת המתוקה אל תערובת הגבינה ומבליעים לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על הבצק הקר ומאחסנים במקרר כ-4-3 שעות. לאחר שהעוגה התייצבה מפזרים  עליה את פירורי הבצק.

לציפוי- מניחים בקערת מערבל חשמלי את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג וניל, החלב והווניל ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף עם צינתר משונן ומזלפים על פני העוגה בכול צורה: רצועות, תלוליות או פשוט מורחים  מעטרים בפירורי ברס ומעט ורדים מיובשים.

 

סטיילינג וצילום: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here