סופגניות מהירות, במרקם אוורירי וקליל המתקבל מהשימוש בגבינה וביצים. התפיחה מתקבלת מהשימוש באבקת אפייה.

לקבלת צורה עגולה השתמשתי בכף גלידה המאפשרת שליטה נוחה יותר, הן על כמות הבצק והן על הצורה. רצוי למלא את הכף היטב כך מקבלים סופגניות ביס או פשוט יוצרים כדורי בצק עגולים בכפות הידיים.

בתום הטיגון, מספר אפשריות הגשה:

הגשת סוכר- מניחים צלחת רחבה ומגלגלים את הסופגניות בסוכר בעודן חמות.

הגשת קינמון – מניחים בצלחת רחבה כוס סוכר, מוסיפים כף וחצי קינמון ומערבבים. מגלגלים את הסופגניות בסוכר וקינמון בעודן חמות.

הגשת סירופ – מכינים סירופ סוכר בסיסי . מבשלים כוס סוכר ושתי כוסות מים מיץ מחצי לימון עד לקבלת סירופ צמיגי. מתבלים בקינמון, וניל או רום.

טובלים את הסופגניות בסירופ מוציאים לכלי. אפשר להגישן כך או לגלג ל אותן באגוזים קצוצים.

הגשת גורמה – להגשה כזו יש להכין ציפוי שוקולד המבוסס על שוקולד מרירי ושמנת או ממרחי שוקולד כמו: ממרח שוקולד נוטלה וממרחי חלבה, מרציפן , וממרח אגוזים.

מניחים את הממרחים בצלוחיות וכל סועד טובל את הסופגנייה בציפוי האהוב. אפשר גם לשלב פירורי שוקולד אגוזים סוכריות צבעוניות.

 

סופגניית גבינה עם ריבה
סופגניית גבינה עם ריבה

 

החומרים: ל-20 סופגניות

1/2 2 כוסות קמח מנופה

500 גרם גבינה לבנה 5% שומן

4 ביצים

1/3 כוס שמן

1 כפית אבקת אפייה

1 כף קליפת לימון מגוררת

1 כף קליפת תפוז מגוררת

1/4 כפית מלח

1/2 כוס סוכר

שמן לטיגון עמוק

להגשה:

ראו פתיח. או אבקת סוכר וריבה אדומה

 

 

אופן ההכנה:

מניחים בקערה רחבה את הקמח ומוסיפים את שאר החומרים בהדרגה תוך כדי לישה ( אפשר להניח הכל במערבל חשמלי) לשים לבצק אחיד.

בכפות הידיים צרים מהבצק כדורים בקוטר 5-4 ס"מ מלפפים קלות במעט קמח את כדורי הסופגניות אפשר להשתמש עם כף גלידה ליצירת כדורים בגודל אחיד.

מחממים את השמן לטיגון עמוק, מטילים לתוכו את כדורי הבצק ומטגנים עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים על גבי מגבות נייר סופג.

ממלאים בריבה ובוזקים באבקת סוכר או מגלגלים בסוכר. או מכינים מטבלים וממרחים שונים וטובלים בהן את הסופגניות.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here