

ארוחת צהרים קלילה ומאוד אהובה על ילדים ובוגרים כאחד. קוביות עוף בטמפורה – טמפורה היא בלילת בצק שמגיעה אלינו מהמטבח היפני, והסיני וגם במטבח ההודי מוכר כפאקורה. בלילה העוטפת ירקות, פירות עוף ועוד.
קוביות חזה עוף נכנסות לבלילת הטמפורה ומשם נכנסים לטיגון בשמן עמוק. להשלמת הטעמים עוטפים אותן ברוטב צלי מתוק ההופך את קוביות חזה העוף לביס מושלם של קראנצ’יות וקריספיות עם גלימה מטוגנת וטעימה שאי אפשר להפסיק לנשנש וכאשר ממשיכים לבשל ברוטב צילי מתקבלת מנה טעימה מהמטבח האסיאתי לארוחת הצהריים.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי ובטיק טוק
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם
קוביות חזה עוף בטמפורה, ברוטב פיקנטי
החומרים (לכ- 6 מנות):
לבלילת הטמפורה:
1 כוס קמח, מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
½ כוס קורנפלור
1 ביצה L
1 כוס סודה קרה (המשקה)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
**
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
שמן לטיגון


לרוטב פיקנטי צ'ילי חרף/ מתוק:
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק או חריף
3 -4 כפות רוטב סויה
4-3 כפות חומץ
1 כפית סוכר חום
1 פלפל ירוק חריף קץ דק מאד – לא הכרחי -רק לאוהבי החריפות
1 כף דבש
1/4 כפית גינג'ר
4 שיני שום כתושות
1/2 כוס מים
מלח ופלפל לפי הטעם


להגשה ועיטור:
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
2-1 כפות גרגרי שומשום


אופן ההכנה:
מניחים בקערה בינונית את החומרים לבלילת הטמפורה בסדר שהם מופיעים. מערבבים וטורפים בעזרת מטרפה, לקבלת בלילה סמיכה, אחידה וחלקה.
במידה ומרקם הבלילה סמיך מדי ספים מעט סודה. במידה והבלילה דלילה מדי, מוסיפים עוד קמח. ערבבים לקבלת מרקם רצוי.
מוסיפים לקערה את קוביות חזה העוף, ומערבבים היטב על בלילת הטמפורה לצפות היטב את קוביות העוף. במקביל מחממים על להבה בינונית השמן בסיר עמוק.
מוסיפים את קוביות חזה העוף העטופים בטמפורה לשמן (אין להניח אותן צפוף מידי). שימו לב קוביות העוף ישקעו לתחתית הסיר, אך לאחר מספר שניות בשמן החם הן יצופו כלפי מעלה. קוביות שהתחברו ניתן להפריד ביניהן בקלילות בעזרת סכין ומזלג. מטגנים את הנתחים עד להזהבה. מוציאים על מגבות נייר סופג. בדרך זו ממשיכים לטגן את היתר.


לתוך מחבת רחבה ועמוקה שמים את כל חומרי הרוטב. ומערבבים היטב. מניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה תוך בחישה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים ללא מכסה כחמש דקות.
מוסיפים אל המחבת עם הרוטב את קובית העוף המטוגנות. מערבבים היטב כך שהרוטב יצפה היטב את קוביות העוף עם הטמפורה. מבשלים יחד עוד חמש דקות ומגישים חם. מעטרים בבצל הקצוץ וגרגרי שומשום.


דרגת קושי: קל -בינוני
זמן הכנה: כשעה
סוג המנה: בשרי
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ- רובין
Thוs recipe is for chicken tempura in spicy sauce. Tempura is a batter commonly used in Japanese, Chinese and Indian cuisine, in which it’s called pakura batter. The batter coats pieces of vegetables, fruit or chicken, which are then fried. In this recipe, chicken pieces are dipped into the tempura batter, and then deep fried in oil. Next, the chicken pieces are transferred to a sweet and spicy chili sauce. The combination of the crunchiness of the tempura coating and the incredible sauce makes this dish absolutely irresistible.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- 500 gr. chicken breast, cut into pieces
- Tempura:
- 1 cup flour, sifted
- ½ tsp. baking powder
- ½ cup cornflour
- 1 large egg
- 1 cup cold soda water
- Salt and pepper, to taste
- Sauce:
- 1 cup sweet and spicy chili sauce
- 3-4 Tbsp. soy sauce
- 3-4 Tbsp. vinegar
- 1 tsp. brown sugar
- 1 spicy green pepper, chopped finely (depending on level of desired spiciness)
- 1 Tbsp. honey
- ¼ tsp. ginger
- 4 cloves of garlic, crushed
- ½ cup water
- Salt and pepper, to taste
- 2 scallions, chopped finely
- 1-2 Tbsp. sesame seeds
Instructions
- Add all of the tempura ingredients to a medium bowl in the order they appear in the list of ingredients. Whisk them vigorously with a whisk until well mixed and smooth.
- If the mixture is too thick, add a tiny bit more of soda. If it’s too watery, add a little flour and mix again.
- Place the chicken pieces in the tempura and make sure that each piece is well covered.
- Heat the oil in a large pot over a medium flame.
- Place the tempura-covered chicken pieces into the oil, making sure that they don’t touch each other. Note: The chicken pieces will at first sink to the bottom of the pot, but after cooking for a few seconds will float to the top. Use a knife and fork to separate any pieces that might have stuck together. Fry the chicken pieces until they’ve turned golden brown, then remove the chicken pieces and place them on paper towels.
- Add all of the sauce ingredients to a large frying pan. Heat over a medium flame and bring to a boil, mixing continuously. Lower the flame and cook for 5 minutes uncovered.
- Add the fried chicken pieces to the sauce. Stir gently so that all of the pieces are covered with sauce. Cook for 5 minutes, then adorn with chopped scallion and sesame seeds. Serve hot.
- Level of difficulty: Easy-medium.
- Time: 1 hour.
- Status: Meat.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק







































היי
תודה על המתכון.
יצא לי מעולה!!
אבל בהיר..איך מקבלים את הצבע הכהה שיצא לך?
הי אור
זה פשוט יש להוסיף פלפלת מתוקה או חריפה אל הרוטב או הבלילה ולחזק את הגוון הרצוי